تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم
توسط تیم علم ویرا
18 مهر 2

تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم

ممکن است شما هم به این مسئله فکر کرده باشید که تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم امکان‌پذیر است یا خیر. کشور ترکیه با برخورداری از 200 دانشگاه و 94 درصد میزان تحصیلات، دومین کشور مطرح دنیا در دسترسی به آموزش عالی در دنیا محسوب می‌شود. بسیاری از دانشجویان ایرانی تحصیل در ترکیه را به دلایلی مانند نزدیکی به ایران، هزینه تحصیل ارزان نسبت به کشورهای اروپایی، امکان تحصیل به زبان انگلیسی و… انتخاب می‌کنند. تحصیل با دیپلم در ترکیه برای دانش‌آموزانی که پس از اتمام تحصیلات دبیرستان خود تصمیم به ادامه تحصیل در خارج از کشور می‌گیرند، گزینه مناسبی است.

این دانش‌آموزان می‌توانند با ادامه تحصیل در دانشگاه‌ای مطرح ترکیه علاوه بر امکان تحصیل و زندگی در یک کشور پیشرفته، از امکانات رفاهی و آموزشی منحصربه‌فردی در طول تحصیل بهره‌مند شوند. هزینه تحصیل در ترکیه نسبت به کشورهای اروپا و آمریکا بسیار مقرون‌به‌صرفه است و به همین دلیل نه تنها دانشجویان ایرانی، بلکه دانشجویان از سراسر دنیا به تحصیل در این کشور جذب می‌شوند. در این مقاله از علم ویرا به بررسی تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم خواهیم پرداخت.

شرایط تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم

یکی از مهم‌ترین مراحل برای تحصیل در ترکیه، انتخاب دانشگاه و رشته تحصیلی است. دانشجویان باید باتوجه‌به شرایط دانشگاه موردنظر برای تحصیل در رشته انتخابی مدارکی ارائه دهند. تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم برای دانشجویانی که قصد تحصیل در مقطع کارشناسی را دارند امکان‌پذیر است. دانشگاه‌های خصوصی و دولتی ترکیه با پذیرش مدرک دیپلم، امکان تحصیل دانشجویان از کشورهای مختلف را در این کشور فراهم کرده‌اند. ازجمله مهم‌ترین شرایط برای اخذ پذیرش از دانشگاه‌های ترکیه، می‌توان به برخورداری از دیپلم ۱۲ساله (یا معادل آن)، ریزنمرات تحصیلی متناسب با رشته تحصیلی و مهارت زبان اشاره کرد.

برای تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم، لازم است متقاضیان تحصیلات دبیرستان خود را به پایان رسانده باشند تا بتوانند برای پذیرش در دوره کارشناسی اقدام کنند. آموزش عالی در ترکیه به زبان‌های ترکی و انگلیسی انجام می‌پذیرد. متقاضیان تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم می‌توانند به‌راحتی در دوره‌های کارشناسی ارائه شده توسط دانشگاه‌های دولتی و خصوصی این کشور شرکت کنند. کلیه مدارک تحصیلی کسب شده در ایران از جمله مدرک دیپلم، معادل تحصیل در ترکیه در نظر گرفته می‌شوند. ازاین‌رو، یکی از مهم‌ترین پیش‌نیازهای ثبت‌نام در دانشگاه‌های کشور ترکیه، مدرک دیپلم است.

هر یک از دانشگاه‌های ترکیه شرایط و مدارک دانشجویان بین‌المللی را به‌صورت جداگانه بررسی و پذیرش می‌کنند. همین امر باعث شده است تا فرایند پذیرش دانشجویان خارجی در دانشگاه‌های دولتی و خصوصی ترکیه تفاوت اندکی داشته باشد. به‌طورکلی از جمله مهم‌ترین شرایط تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

تحصیل در ترکیه با نمرات و معدل بالا

1. برخوداری از نمرات و معدل بالا

حداقل معدل برای تحصیل در ترکیه برای دانشجویان 15 از 20 نمره است. ممکن است برخی از دانشگاه‌ها معدل‌های بالاتری را در نظر بگیرند. تحصیل در برخی از رشته‌های خاص مانند پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و… از جمله رشته‌هایی هستند که علاوه بر معدل بالا، به نمره خوب  در دروسی مانند زیست، فیزیک، شیمی و ریاضی نیز نیاز دارند.

2. شرکت در آزمون‌ های ورودی دانشگاه

دانشگاه‌های دولتی و برخی از دانشگاه‌های خصوصی ترکیه دانشجویان بین‌المللی را به‌شرط کسب نمره قبولی در آزمون‌های ورودی پذیرش می‌کنند. درصورتی‌که قصد تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم در دانشگاه‌های دولتی این کشور را دارید، باید در یکی از آزمون‌های ورودی مانند YOS و SAT شرکت کنید. در ادامه به بررسی هریک از این آزمون‌ها می‌پردازیم.

آزمون یوس برای تحصیل در ترکیه

1. آزمون YOS

آزمون YOS یکی از آزمون‌های ورودی برای دانشجویان بین‌المللی متقاضی تحصیل در ترکیه است. دانشجویان برای تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم در رشته‌هایی مانند پزشکی، حقوق، روان‌شناسی، داروسازی، مهندسی و… باید در این آزمون شرکت کنند. آزمون یوس دارای 100 سؤال است که  شامل سؤالات هوش، هندسه، ریاضی و مهارت‌های زبان ترکی است. حداقل نمره موردنیاز برای قبولی در دانشگاه‌های ترکیه بسته به هر دانشگاه متفاوت است.

برای مثال با کسب نمره  40 از 100 دانشجویان می‌توانند در بسیاری از دانشگاه‌ها به تحصیل در ترکیه بپردازند؛ اما برای تحصیل در رشته‌هایی مانند پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی، داوطلبان موظف به کسب نمره 80 تا 90 هستند. بهره‌مندی از نمرات بالا در آزمون YOS می‌تواند شانس برخورداری از بورسیه تحصیلی ترکیه را به همراه داشته باشد. هزینه ثبت‌نام، زمان برگزاری و نمره مورد قبول به دانشگاه موردنظر شما بستگی دارد. زبان آزمون YOS ترکی است؛ اما برخی از دانشگاه‌ها این آزمون را به زبان‌های انگلیسی نیز برگزار می‌کنند.

آزمون SAT برای تحصیل در ترکیه

2. تحصیل با دیپلم در ترکیه؛ آزمون SAT

آزمون SAT یکی از آزمون‌های پذیرش در دانشگاه‌های انگلیسی‌زبان ترکیه است. این آزمون 7 بار در سال برگزار می‌شود. آزمون SAT دارای دو نوع آزمون عمومی و آزمون موضوعی است. دانشجویان برای تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم به زبان انگلیسی، باید در آزمون عمومی SAT شرکت کنند. آزمون اس ای تی به زبان انگلیسی و شامل سه قسمت ریاضی، درک مطلب و نگارش است. داوطلبانی که موفق به کسب نمره قبولی در این آزمون شوند، می‌توانند از دانشگاه‌های انگلیسی‌زبان ترکیه پذیرش بگیرند. میانگین نمره برای بخش ریاضی آزمون 528 است.

بخش درک مطلب شامل سؤالات تستی و تشریحی است و میانگین نمره این بخش 531 است. پاسخگویی به بخش سوم این آزمون اختیاری است؛ اما نمره این بخش برای بسیاری از دانشگاه‌ها اهمیت بالایی دارد. به‌طورکلی نمره قبولی آزمون SAT از 400 الی 1600 است. دانشگاه‌های دارای سطح بالای علمی نمره 1300 را برای پذیرش دانشجویان متقاضی تحصیل در ترکیه در نظر می‌گیرند.

ارائه مدرک زبان برای تحصیل در ترکیه

3. شرایط تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم؛ ارائه مدرک زبان

همان‌طور که گفتیم، زبان آموزش در دانشگاه‌های ترکیه، انگلیسی و ترکی است. ازاین‌رو، دانشجویانی که قصد تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم را دارند، باید در هنگام ثبت‌نام مدرک زبان ترکی (TOMER) یا انگلیسی (IELTS یا TOEFL) خود را ارائه دهند. در غیر این صورت، باید در دوره‌های آمادگی زبان که توسط برخی از دانشگاه‌ها ارائه می‌شود شرکت کنند. در ادامه به بررسی هریک از این آزمون‌ها می‌پردازیم:

آزمون تومر ترکیه

الف) آزمون TOMER

آزمون تومر یکی از آزمون‌های ورودی دانشگاه‌های ترکیه است که سطح زبان ترکی دانشجویان بین‌المللی را ارزیابی می‌کند. این آزمون مانند گواهینامه‌های زبان انگلیسی (IELTS و TOEFL) برای تحصیل در ترکیه و اخذ پذیرش از دانشگاه‌های این کشور از اهمیت بالایی برخوردار است. آزمون TOMER برای پذیرش از دانشگاه‌های ترکیه که به زبان ترکی تدریس می‌کنند، الزامی است.

ب)آزمون تافل

آزمون تافل یکی از مهم‌ترین و معتبرترین آزمون‌های زبان انگلیسی است که مهارت‌های چهارگانه زبان را با تمرکز بر ارتباط مؤثر در فضای آکادمیک ارزیابی می‌کند. آزمون تافل از جمله پذیرفته‌شده‌ترین آزمون‌های زبان انگلیسی در مراکز آموزش عالی در سراسر جهان است. برخورداری از این مدرک می‌تواند در پذیرش دانشجویان در رشته‌های انگلیسی‌زبان دانشگاه‌های ترکیه مؤثر باشد. علاوه بر این، شانس برخورداری از بورسیه تحصیلی را نیز برای آن‌ها افزایش می‌دهد.

آزمون آیلتس برای تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم

پ)آزمون آیلتس

آزمون آیلتس یکی از آزمون‌های معتبر بین‌المللی است که توانایی افراد در شنیدن، صحبت‌کردن، نوشتن و گوش‌دادن به زبان انگلیسی را ارزیابی می‌کند. آزمون آیلتس به دو صورت آکادمیک و جنرال برگزار می‌شود و هر دو این آزمون‌ها به اخذ مدرک آیلتس می‌انجامند. افرادی که قصد تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم به زبان انگلیسی را دارند، می‌توانند با شرکت در آیلتس آکادمیک شانس پذیرش خود در دانشگاه‌های این کشور را افزایش دهند.

مدارک لازم برای تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم

تحصیل با دیپلم در ترکیه یکی از بهترین گزینه‌ها برای دانشجویانی است که علاقه‌مند به ادامه تحصیل در دانشگاه‌های خارج از کشور هستند. این دانشجویان برای تحصیل در ترکیه باید پس از انتخاب رشته و درخواست پذیرش به دانشگاه موردنظر خود، مدارکی را ارائه دهند. مدارک لازم برای اخذ پذیرش از دانشگاه‌های ترکیه ممکن است باتوجه‌به نوع دانشگاه، رشته و مقطع تحصیلی متفاوت باشد. مدارک کلی برای پذیرش در دانشگاه‌های ترکیه عبارت‌اند از:

  • مدرک دیپلم (ترجمه شده به ترکی یا انگلیسی)
  • پاسپورت معتبر
  • عکس
  • مدرک مهارت زبان ترکی (TOMER) یا انگلیسی (IELTS یا TOEFL)
  • ریزنمرات تحصیلی
  • رزومه
  • توصیه‌نامه
  • انگیزه‌نامه

هزینه تحصیل در ترکیه بدون آزمون

تحصیل در ترکیه بدون آزمون

به‌طورکلی شرایط تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم و ورود به دانشگاه‌های این کشور، به دو راه اصلی تقسیم می‌شود. یکی از این راه‌ها، شرکت در آزمون‌های ورودی مانند YOS و SAT و دیگری پذیرش بدون آزمون در دانشگاه‌های ترکیه است. بسیاری از افراد به دلیل شرایط دشوار قبولی در کنکور سراسری تحصیل در خارج از کشور را انتخاب می‌کنند. تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم بدون نیاز به شرکت در آزمون‌های ورودی سخت و طاقت‌فرسا از جمله دلایلی است که بسیاری از دانش‌آموزان این کشور را برای تحصیل انتخاب می‌کنند.

دانشگاه‌های خصوصی و برخی از دانشگاه‌های دولتی ترکیه این راه را برای دانشجویان بین‌المللی هموار کرده‌اند و برخورداری از مدرک زبان، مدرک دیپلم و معدل بالا را ملاک پذیرش دانشجویان قرار داده‌اند. حداقل معدل دیپلم برای تحصیل در ترکیه بدون آزمون در رشته‌های غیرپزشکی در دانشگاه‌های برتر 15 و در دانشگاه‌های متوسط 12 است. شرط معدل برای تحصیل در رشته‌های پزشکی دانشگاه‌های برتر دولتی و خصوصی بالای 16 و در دانشگاه‌های متوسط بالای 14 است. از دیگر شرایط لازم برای پذیرش بدون کنکور در دانشگاه‌های ترکیه می‌توان به مدرک زبان اشاره کرد.

برخورداری از مدرک زبان ترکی برای تحصیل در رشته‌های ترکی زبان و مدرک زبان انگلیسی برای رشته‌های انگلیسی زبان برای پذیرش بدون آزمون دانشگاه‌های ترکیه الزامی است. یکی از نکاتی که باید برای تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم و بدون آزمون درنظر بگیرید، این است که هزینه تحصیل در دانشگاه‌های دولتی به مراتب کمتر از دانشگاه‌های خصوصی است. از جمله بهترین دانشگاه‌های خصوصی و دولتی ترکیه که پذیرش بدون آزمون دارند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

نکات پذیرش تحصیلی با مدرک دیپلم در ترکیه

نکات پذیرش تحصیلی با مدرک دیپلم در ترکیه

دانش‌آموزان برای تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم باید به نکات مهمی توجه داشته باشند که عبارت‌اند از:

  • ارائه فرم درخواست: دانش‌آموزان پس از انتخاب رشته و دانشگاه موردنظر باید به سایت رسمی دانشگاه انتخابی خود مراجعه کنند. سپس علاوه بر ارائه مدارک لازم، فرم درخواست دانشجوی خارجی موجود در سایت را به‌صورت کامل تکمیل کرده و برای دانشگاه ارسال کند.
  • ارائه مدرک دیپلم: درصورتی‌که متقاضیان دوران دبیرستان خود را در داخل ایران طی کرده باشند، باید مدرک دیپلم خود را برای اخذ پذیرش از دانشگاه‌های ترکیه ارائه دهند. درصورتی‌که داوطلب در میانه نیم‌سال دوم تحصیلی است، می‌تواند با استفاده از گواهی فارغ‌التحصیلی موقت نسبت به اخذ پذیرش از دانشگاه موردنظر خود اقدام کند.
  • ارائه ریزنمرات تحصیلی: دانشجویان بین‌المللی برای اخذ پذیرش از دانشگاه‌های ترکیه باید همراه با مدرک دیپلم، ریزنمرات سه سال آخر تحصیلی خود یعنی کارنامه کلاس 10، 11 و 12 خود را ترجمه کرده و به دانشگاه ارائه دهند.
  • ارائه گواهی تمکن مالی
  • دانشجویان بین‌المللی که قصد تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم را دارند باید از امنیت مالی مناسبی برخوردار باشند و یک مدرک معتبر نظیر تأییدیه معتبر بانکی مبنی بر تمکن مالی را به دانشگاه ارائه دهند. میزان و کیفیت این ضمانت توسط مجلس دانشگاه مورد بررسی قرار می‌گیرد.

بورسیه تحصیلی با مدرک دیپلم

بورسیه تحصیلی با مدرک دیپلم

کشور ترکیه علاوه بر ایجاد شرایط رفاهی و تحصیلی عالی برای دانشجویان، بورسیه‌های تحصیلی را برای دانشجویان در نظر گرفته است. ترکیه از جمله کشورهایی است که به جهت رفاه حال دانشجویان ملی و بین‌المللی خود، بورسیه‌های تحصیلی مختلفی را به آن‌ها ارائه می‌دهد. اگرچه بورسیه تحصیلی ترکیه اغلب به دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی تعلق می‌گیرد؛ اما دانشجویان دوره کارشناسی نیز می‌توانند از این بورسیه‌ها بهره‌مند شوند. دانشجویانی که قصد تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم را دارند می‌توانند با برخورداری از شرایط اخذ بورسیه‌های تحصیلی و کمک‌هزینه‌های دانشجویی شرایط تحصیل رایگان و کم‌هزینه در ترکیه را فراهم کنند.

بورسیه‌های تحصیلی ترکیه می‌تواند به‌صورت کمک‌هزینه تحصیلی از طرف دولت و دانشگاه‌های ترکیه و جوایز از مؤسسات خارجی باشد. بورسیه تحصیلی ترکیه به دو صورت فول فاند و فاند درصدی به دانشجویان ارائه می‌شود. بورسیه‌های فول فاند تمام هزینه‌های تحصیل و شهریه و فاند درصدی تنها بخشی از هزینه‌های تحصیل دانشجویان را پوشش می‌دهد. از جمله شرایط برخورداری از بورسیه تحصیل با دیپلم در ترکیه می‌توان به برخورداری از مدرک دیپلم با معدل بالا، برخورداری از مدرک زبان معتبر، شایستگی‌های تحصیلی و… اشاره کرد. تعدادی از مهم‌ترین بورسیه‌های تحصیلی ترکیه عبارت‌اند از:

  • بورسیه تورک بورسلاری
  • بورسیه دانشگاه فنی خاورمیانه
  • بورسیه دانشگاه سابانجی
  • بورسیه تحصیلی Tubitak
  • بورسیه تحصیلی اراسموس

شرایط سنی برای تحصیل در ترکیه

شرایط سنی تحصیل در ترکیه

تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم می‌تواند گزینه خوبی برای محصلانی باشد که پس از تلاش فراوان موفق به قبولی در کنکور سراسری نشده‌اند. این دانش‌آموزان می‌توانند در صورت برخورداری از شرایط لازم نسبت به اخذ پذیرش از دانشگاه‌های ترکیه اقدام کنند. یکی از مهم‌ترین مسائل در مهاجرت تحصیلی، شرایط سنی و گپ تحصیلی است. گپ تحصیلی به معنای فاصله زمانی بین دو مقطع تحصیلی گفته می‌شود.

در اکثر کشورها برای پذیرش دانشجویان بین‌المللی شرایط سنی تعیین می‌کنند و هر متقاضی با داشتن سن و گپ تحصیلی معینی مجاز به تحصیل است. ترکیه از جمله کشورهایی است که برای پذیرش دانشجویان شرایط سنی و گپ تحصیلی مشخص نکرده است. البته ممکن است برخی از دانشگاه‌ها شرایط سنی خاصی را مدنظر داشته باشند. شرایط سنی تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم و برخورداری از بورسیه تحصیلی به شرح زیر است:

  • مقطع کارشناسی: 21 سال
  • مقطع کارشناسی ارشد: 30 سال
  • مقطع دکتری 35 سال

تحصیل پزشکی در ترکیه با مدرک دیپلم

شرایط تحصیل پزشکی ترکیه با مدرک دیپلم

پزشک شدن برای بسیاری از دانش‌آموزان یک رؤیای بزرگ است. شرایط سخت قبولی در کنکور و رشته‌های پزشکی در ایران این رؤیا را تا حدودی به یک هدف دست‌نیافتنی برای بسیاری از دانشجویان تبدیل کرده است. ازاین‌رو، بسیاری از این دانشجویان تصمیم به تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم در رشته پزشکی می‌گیرند. تحصیل پزشکی در ترکیه یکی از انتخاب‌های پیش روی علاقه‌مندان به این رشته است.

شرایط تحصیل پزشکی در ترکیه با مدرک دیپلم بسته به نوع دانشگاه می‌تواند متفاوت باشد؛ اما به‌طورکلی از جمله شرایط تحصیل در رشته‌های علوم پزشکی در ترکیه، می‌توان به برخورداری از معدل دیپلم بالا، شرکت در آزمون‌های ورودی، برخورداری از مدرک زبان، نمره بالا در دروس زیست، فیزیک، شیمی، ریاضی و… اشاره کرد. تحصیل با دیپلم در ترکیه در رشته پزشکی 6 سال به طول می‌انجامد. فارغ‌التحصیلان پس از اتمام برنامه تحصیلی مدرک دکتری پزشکی (MD) دریافت می‌کنند. تحصیل پزشکی با مدرک دیپلم در ترکیه به زبان ترکی و انگلیسی امکان‌پذیر است.

تحصیل در ترکیه با مدرک فنی و حرفه‌ای

تحصیل در ترکیه با دیپلم فنی و حرفه‌ای

دانشجویان بین‌المللی برای تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه باید مدرک دیپلم ۱۲ساله ارائه دهند. شرایط مهاجرت تحصیلی به ترکیه با مدرک فنی بدین شکل است که محصلین پس از فارغ‌التحصیلی از دبیرستان برای اخذ پذیرش از دانشگاه‌های ترکیه اقدام می‌کنند. این محصلان می‌توانند برای اخذ مدرک کاردانی به مدت 2 سال در دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای به تحصیل بپردازند. تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم فنی هم ماند سایر رشته‌ها می‌تواند وارد دوره‌های کارشناسی شوند.

جمع‌بندی

کشور ترکیه یکی از جذاب‌ترین مقاصد تحصیلی در خارج از کشور برای دانشجویان به‌حساب می‌آید. هزینه تحصیل در ترکیه یکی از مهم‌ترین دلایل جذب دانشجویان بین‌المللی از سراسر دنیا به این کشور است. مدارک اعطایی دانشگاه‌های ترکیه در سراسر اروپا و جهان از اعتبار بالایی برخوردار هستند. ازآنجایی‌که مدارک دانشگاه‌های ترکیه در سراسر جهان از اعتبار بالایی برخوردار هستند، تحصیل در ترکیه با دیپلم می‌تواند پلی برای ادامه تحصیل و کار در بهترین کشورهای دنیا باشد.

تحصیل با دیپلم در ترکیه فرصتی طلایی برای دانشجویانی است که می‌خواهند زندگی دانشجویی منحصربه‌فردی را در یک کشور پیشرفته تجربه کنند. در این مقاله از سری مقالات علم ویرا کوشیدیم آنچه لازم است درمورد تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم بدانید را در اختیار شما قرار دهیم. امید است مطالب فوق برای شما مفید واقع شده باشد.

میانگین امتیازات ۳ از ۵
از مجموع ۲ رای
برچسب ها
این یک بنر است!

نظرات کاربران

یک دیدگاه ثبت کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *





مطالب پیشنهادی
با ما در تماس باشید!
آدرس ما:
تهران: نلسون ماندلا (جردن)- کوچه مروارید- پلاک۸- واحد 403
اردبیل: خیابان حافظ – روبروی پارک حافظ – ساختمان امید طبقه دوم
تبریز: بلوار استاد شهریار(چایکنار) – جنب بهزیستی ساختمان۲۲-طبقه اول
مشاهده فهرست

اخذ پذیرش تضمینی از دانشگاه های خصوصی و دولتی چین، ترکیه و روسیه