فهرست مقاله
برخورداری از دانشگاههای معتبر و برنامههای تحصیلی متنوع و همچنین هزینههای تحصیلی مناسب ترکیه را به مقصد مهاجرت بسیاری از دانشجویان بینالمللی از جمله ایرانیان تبدیل کرده است. دانشگاههای این کشور با قرارگیری در میان برترین دانشگاههای جهان عملکرد قابلتوجهی از لحاظ کیفیت آموزش، امکانات و فرصتها ارائه میدهند. ادامه تحصیل در ترکیه کارشناسی ارشد بیشترین متقاضی را در بین مقاطع تحصیلی این کشور دارد. اغلب دانشجویان کارشناسی ارشد به دنبال اخذ مدرک تحصیلی معتبر بینالمللی و راهی برای مهاجرت به کشورهای اروپایی و آمریکا هستند.
بورسیه کارشناسی ارشد ترکیه باتوجهبه رزومه، شرایط و تخصص دانشجویان به آنها تعلق میگیرد و هزینههای تحصیلی، شهریه و اقامت را پوشش میدهد. یکی از شرایط تحصیل در ترکیه کارشناسی ارشد شرکت در آزمونهای ورودی برخی از دانشگاه مانند آزمون Ales، GRE و GMAT است. در ادامه این مقاله از سری مقالات مؤسسه مهاجرتی علم ویرا به بررسی کامل شرایط و مدارک موردنیاز جهت تحصیل کارشناسی ارشد در کشور ترکیه میپردازیم.
ادامه تحصیل در ترکیه کارشناسی ارشد
تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد ترکیه بیشترین متقاضی را نسبت به سایر مقاطع تحصیلی این کشور دارد و شرایط ورود به رشتههای آن رقابتیتر است. رشتههای این مقطع تحصیلی به زبانهای انگلیسی و ترکی ارائه میشوند. هزینه تحصیل در رشتههای کارشناسی ارشد باتوجهبه رشته، دانشگاه و زبان تحصیل متفاوت است. بهطورکلی اکثر رشتههای ارائه شده در دانشگاههای دولتی ترکیه به زبان ترکی است و تحصیل به این زبان هزینه کمتری دارد.
کشور ترکیه از جمله کشورهای عضو معاهده بولونیا است که بهموجب همین امر فارغالتحصیلان میتوانند بدون تبدیل مدرک خود در دانشگاههای اروپایی به ادامه تحصیل بپردازند. ادامه تحصیل در ترکیه مسیر مهاجرت تحصیلی به کشورهای اروپا و آمریکا را آسان میکند. طول دوره تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد ترکیه بر اساس رشته تحصیلی دانشجو حداکثر 2 سال خواهد بود. هر دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد در زمان تحصیل خود موظف است 120 واحد درسی را بگذراند.
یکی دیگر از ویژگیهای ادامه تحصیل در ترکیه کارشناسی ارشد امکان اشتغال به کار در زمان تحصیل است. دانشجویان بینالمللی کارشناسی ارشد این کشور مجاز به 20 ساعت کار در هفته حین تحصیل هستند. علاوه بر این، دانشجو در صورت داشتن یک رزومه قوی و نمرات بالا میتواند از بورسیه کارشناسی ارشد ترکیه بهرهمند گردد و هزینههای تحصیل و اقامت خود را کاهش دهد. ثبتنام در مقطع کارشناسی ارشد محدودیت سنی ندارد؛ اما برای دریافت بورسیه سن متقاضی میبایست کمتر از 30 سال باشد.
شرایط تحصیل در ترکیه کارشناسی ارشد
ادامه تحصیل در ترکیه کارشناسی ارشد برای دانشجویان بینالمللی دارای شرایط و الزامات خاصی است. دانشجویان با رعایت این شرایط و الزامات میتوانند تجربه یک تحصیل موفق در این کشور را داشته باشند. از جمله شرایط تحصیل در ترکیه مقطع کارشناسی ارشد به موارد زیر میتوان اشاره کرد.
1. ارائه مدارک مورد نیاز جهت ادامه تحصیل در ترکیه کارشناسی ارشد
مدارک لازم برای تحصیل در دوره کارشناسی ارشد دانشگاههای ترکیه یکسان نیست و هر دانشگاهی ارائه یک سری مدارک را الزامی کرده است. همچنین باید توجه داشت شرایط پذیرش دانشجویان خارجی و دانشجویان ترک فرق دارد. متقاضیان جهتپذیرش باید به وبسایت دانشگاه موردنظر خود مراجعه کرده و مدارک درخواستی را بهدقت و به طور کامل جمعآوری کنند. مدارک عمومی موردنیاز برای ورود به مقطع کارشناسی ارشد دانشگاههای ترکیه عبارتاند از:
- ارائه مدرک کارشناسی معتبر از یک دانشگاه شناختهشده
- ریزنمرات کامل و معتبر از دوره کارشناسی
- ترجمه رسمی مدارک به زبان ترکی یا انگلیسی
- ارائه اصل و کپی پاسپورت
- ارائه رزومه تحصیلی و پژوهشی و شغلی مرتبط
- انگیزهنامه تحصیلی
- ارائه دو یا سه توصیهنامه از اساتید یا کارفرمایان قبلی
- تکمیل فرمهای درخواست دانشگاه موردنظر
- ارائه مدارک تمکن مالی
2. ادامه تحصیل در ترکیه کارشناسی ارشد؛ مهارت زبانی
رشتههای دوره کارشناسی ارشد ارائه شده در دانشگاههای دولتی ترکیه اغلب به زبان ترکی هستند و فقط تعداد بسیار کمی به زبان انگلیسی تدریس میشوند؛ بنابراین اگر به دنبال تحصیل در دانشگاههای دولتی ترکیه با هزینههای کمتر هستید باید مدرکی دال بر تسلط به زبان ترکی ارائه دهید یا در دورههای زبان ترکی شرکت کنید. رشتههای انگلیسیزبان عمدتاً در دانشگاههای خصوصی این کشور ارائه میشوند. جهت تحصیل در ترکیه به زبان انگلیسی دانشجویان باید نمره قابلقبولی در آزمونهای زبان انگلیسی مانند آیلتس (حداقل 6.0) یا تافل (حداقل 80) دریافت کنند.
3. اخذ نمره قبولی در آزمونهای ورودی و مصاحبه
برای برخی از رشتههای تحصیلی دوره کارشناسی ارشد مانند مدیریت و مهندسی گرفتن نمره قبولی در آزمونهای ورودی خاص نیاز است. آزمونهایی چون Ales، GRE، GMAT و… که نمرههای بالا در این آزمونها نقش مؤثری در انتخاب شما توسط دانشگاهها دارند. برخی از دانشگاهها ممکن است مصاحبه را بهعنوان بخشی از فرایندپذیرش خود قرار دهند. درهرصورت جهت ادامه تحصیل در ترکیه کارشناسی ارشد شرایط هر دانشگاه را بررسی کنید.
برترین دانشگاه ها برای ادامه تحصیل در ترکیه کارشناسی ارشد
یکی از مقاصد محبوب برای دانشجویان بینالمللی جهت ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد کشور ترکیه است. دانشگاههای این کشور در رتبهبندی جهانی از جایگاه ویژهای برخوردار هستند و کیفیت آموزش در سطح بالایی قرار دارد. دانشگاههای ترکیه فرصت بهبود مهارتها را در اختیار دانشجویان بینالمللی قرار میدهد و به آنها مدرک تحصیلی با اعتبار بینالمللی اعطا میکند. در ادامه لیستی از برترین دانشگاهها برای ادامه تحصیل در ترکیه کارشناسی ارشد آمده است:
بهترین دانشگاههای ترکیه | نوع دانشگاه | رتبهبندی جهانی دانشگاه |
دانشگاه کوچ | خصوصی | 477 |
دانشگاه سابانجی | خصوصی | 531-540 |
دانشگاه بیلکنت | خصوصی | 561-570 |
دانشگاه فنی خاورمیانه | دولتی | 501-510 |
دانشگاه بغازیچی | دولتی | 701-750 |
دانشگاه فنی استانبول | دولتی | 601-650 |
دانشگاه حاجت تپه | دولتی | 801-1000 |
این دانشگاهها تنها برخی از دانشگاههای ممتاز کشور ترکیه جهت تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد هستند. سایر دانشگاهها نیز دورههای کارشناسی ارشد ارائه میدهند. هر گونه تصمیمگیری درباره انتخاب رشته تحصیلی و دانشگاه نیازمند اطلاعات دقیق و بررسی شخصی است. رشتههای اشاره شده در ادامه نیز بیشترین پذیرش را در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاههای ترکیه دارند.
- مدیریت مالی
- مدیریت بازرگانی
- صنعت گردشگری
- تجارت بینالملل
- شیمی
- پزشکی
- دندانپزشکی
- روانشناسی
- مهندسی معماری
- مهندسی عمران
- مهندسی کامپیوتر
ادامه تحصیل در ترکیه کارشناسی ارشد؛ بورسیه کارشناسی ارشد ترکیه
شهریه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاههای دولتی ترکیه به نسبت دانشگاههای خصوصی این کشور بین 5 تا 20 هزار دلار کمتر است. هزینه تحصیل فوقلیسانس به زبان ترکی نیز از تحصیل به زبان انگلیسی کمتر است. ادامه تحصیل در ترکیه کارشناسی ارشد به زبان ترکی بین 500 تا 1000 دلار در سال است و برای تحصیل به زبان انگلیسی دانشجویان بینالمللی باید بین 1500 تا 3500 دلار در سال پرداخت کنند.
اگرچه شهریه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد ترکیه مناسب هست؛ اما دولت ترکیه و برخی از دانشگاههای این کشور جهت حمایت از افراد نخبه، سهولت تحصیل دانشجویان خارجی و شکوفایی بیشتر کشور خود بورسیههای مختلفی را ارائه میدهند. بورسیههای این کشور به متقاضیانی تعلق میگیرد که جز دانشجویان برتر با رزومه تحصیلی قوی و قابلیتهای علمی بالا باشند.
بورسیههای تحصیلی مقطع کارشناسی ارشد ترکیه همه هزینهها را پوشش نمیدهند و فقط بخشی از شهریه و یا مواردی چون خوابگاه و بیمه را در بر میگیرند. بورسیهها بر اساس تخصص و شرایط افراد به آنها تعلق میگیرد. متقاضیان بورسیه کارشناسی ارشد ترکیه باید کمتر از 30 سال سن داشته باشند و حداکثر امتیاز را در امتحانات ورودی دانشگاه چون آزمون GMAT کسب کنند. از جمله این بورسیههای تحصیلی میتوان به بورسیه TUBITAK و ترکیه بورسلاری اشاره کرد.
ادامه تحصیل در ترکیه کارشناسی ارشد؛ آزمونهای ورودی مقطع کارشناسی ارشد
یک گام اساسی و مهم جهت ورود به دانشگاه و دریافت بورسیه کارشناسی ارشد ترکیه شرکت در آزمونهای ورودی دانشگاههای این کشور است. جهتپذیرش در برخی دانشگاههای ترکیه شرکت در آزمونهایی چون ALES, GRE, GMAT و آزمونهای زبان ترکی یا انگلیسی نیاز است. مهمترین آزمونهای ورودی شامل موارد زیر میشود.
- آزمون ALES: آزمون ALES یک آزمون سواد زبانی و علوم تخصصی است که دانش و توانمندیهای داوطلبان را میسنجند. این آزمون یک آزمون حیاتی و ویژه برای پذیرش در دورههای کارشناسی ارشد در ترکیه بوده که تا دو سال مدرک آن معتبر است.
- آزمون GRE: آزمون GRE یا آزمون تواناییهای عمومی تحصیلات تکمیلی از دو بخش زبان و ریاضی تشکیل شده است و توسط مؤسسه ETS برگزار میشود. این آزمون معتبر و شناختهشده جهانی برای ادامه تحصیل در ترکیه کارشناسی ارشد استفاده میشود.
- آزمون GMAT: آزمون مدیریت دوره تحصیلی یک آزمون شناخته شده برای ارزیابی تواناییهای عمومی، علمی و تحلیلی داوطلبان است که در سراسر جهان برای ورود به برنامههای تحصیلی مدیریتی، مالی، اقتصادی و MBA و همچنین دریافت بورسیه کارشناسی ارشد ترکیه استفاده میشود.
- آزمون تومر: آزمون تومر یا آزمون زبان تحصیلات تکمیلی و پژوهشی بهمنظور ارزیابی مهارتهای زبان ترکی داوطلبان طراحی شده است و برای ورود به دورههای کارشناسی ارشد و تحصیلات تکمیلی در ترکیه است.
ادامه تحصیل در ترکیه کارشناسی ارشد و اخذ اقامت این کشور
یکی از راههای دریافت اقامت ترکیه تحصیل در دانشگاههای این کشور است. دانشجویان خارجی پس از ورود به این کشور به مدت سه هفته فرصت دارند تا برای دریافت اقامت دانشجویی اقدام نمایند. اگر دانشجو در مهلت تعیین شده اقدامات لازم را انجام ندهد اقامت او غیرقانونی خواهد بود و ممکن است دیپورت شود.
دانشجویان بینالمللی ادامه تحصیل در ترکیه کارشناسی ارشد و دکتری مجاز به ۲۰ ساعت کار در هفته هستند. پس از اتمام تحصیلات آنها با یافتن شغل مدنظر خود میتوانند برای دریافت مجوز کار اقدام کنند. از جمله راههای سریع دریافت اقامت دائم ترکیه برای فارغالتحصیلان کارشناسی ارشد میتوان به اخذ مجوز کار اشاره کرد. دانشجویان طی مدت 6 ماه پس از اتمام تحصیلات خود باید برای دریافت مجوز کار اقدام نمایند. یکی دیگر از شرایط اقامت پس از تحصیل در ترکیه اقامت قانونی برای مدت 8 سال است؛ البته توجه داشته باشید که هنگام دریافت اقامت دائم سالهای اقامت دانشجویی در این کشور نصف میشوند.
جمعبندی
در سالهای اخیر ادامه تحصیل در ترکیه کارشناسی ارشد با استقبال بسیاری زیادی همراه بوده است و اکثر دانشجویان به دنبال تحصیل در دورههای تکمیلی دانشگاههای این کشور هستند. هزینههای تحصیل در دانشگاههای ترکیه و زندگی در این کشور نسبت به سایر کشورها کمتر است؛ درحالیکه مدارک دانشگاه از اعتبار بالایی برخوردار هستند و نیازی به معدل سازی ندارند.
بورسیه کارشناسی ارشد ترکیه همه هزینههای تحصیلی را پوشش نمیدهد؛ بلکه شامل بخشی از شهریه دانشگاه و هزینههایی چون هزینه خوابگاه و بیمه میشود؛ بنابراین میتوان گفت تحصیل در دوره کارشناسی ارشد ترکیه رایگان نیست. شرکت در آزمونهای ورودی و ارائه مدرک زبان معتبر از شرایط تحصیل در ترکیه کارشناسی ارشد است.
اگر به دنبال مهاجرت آسان به کشورهای اروپایی و آمریکا همراه با مدرک بینالمللی هستید دانشگاههای ترکیه انتخاب مناسبی برای شما خواهند بود. شما میتوانید با کمک مشاورین مؤسسه مهاجرتی علم ویرا در بهترین دانشگاههای ترکیه ثبتنام کنید و از بورسیه و کمکهزینه تحصیلی بهرهمند شوید. برای آگاهی از شرایط تحصیل خارج از کشور و دریافت اطلاعات، به بخش مشاوره رایگان مراجعه کنید.
نظرات کاربران