مزایای مختلفی از جمله هزینههای نسبتاً ارزان و مقرونبهصرفه و فرصتهای دریافت بورسیه باعث موردتوجه قرارگرفتن دانشگاههای ترکیه شده است؛ اما اطلاع از دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم در ترکیه از دغدغههای مهم دانشجویان بهمنظور تحصیل در خارج است. ترکیه بیش از 200 دانشگاه دارد که تعداد زیادی از آنها توسط دولت همین کشور اداره میشوند. دانشگاه بغازیچی، دانشگاه کوچ، دانشگاه سابانجی از دانشگاه های خصوصی مورد تایید وزارت علوم ترکیه هستند. تحصیل در این دانشگاهها به زبان متنوعی مانند انگلیسی، ترکی و فرانسوی است و هزینه تحصیل نسبت به دانشگاههای دولتی بالاتر است.
در حال حاضر حدود 700000 دانشجوی بین المللی در این کشور مشغول به تحصیل هستند که این مسئله نشاندهنده اشتیاق دانشجویان برای تحصیل در ترکیه است. موسسه مهاجرتی علم ویرا با پشتیبانی رایگان یکساله داوطلبان را برای رسیدن به پذیرش در بهترین دانشگاهها و تحصیل در رشته دلخواه خود همراهی خواهد کرد.
دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم در ترکیه کدامند؟
دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم در ترکیه هر سال بر اساس سطح علمی و عملکرد دانشگاهها و امکانات و خدمات ارائه شده توسط دانشگاهها در سه سطح الف، ب و ج رتبهبندی میشوند. دانشگاههای سطح الف بهعنوان دانشگاهی با سطح عالی و دانشگاههای رده ج بهعنوان دانشگاهی با سطح متوسط معرفی میشوند. دانشگاه های خصوصی مورد تایید وزارت علوم ترکیه نیز در این دستهبندی قرار دارند.
1. گروه الف یا دانشگاه های ممتاز؛ دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم در ترکیه
دانشگاههای سطح عالی ترکیه که مورد تایید وزارت علوم هستند عبارتند از:
- دانشگاه بیلکنت (Bilkent Universitesi)
- دانشگاه بغازیچی (Bogazici Universitesi)
- دانشگاه حاجت تپه (Hacettepe Universitesi)
- دانشگاه کوچ (Koc Universitesi)
- دانشگاه فنی خاورمیانه (Orta Dogu Teknik Universitesi)
- دانشگاه سابانجی (Sabanci Universitesi)
2. گروه ب یا دانشگاه های خوب؛ دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم در ترکیه
دانشگاههای خوب که در دستهبندی دوم قرار میگیرند شامل موارد زیر میشوند.
- دانشگاه آنکارا (Ankara Universitesi)
- دانشگاه چانکایا (Universitesi Cankaya)
- دانشگاه چوکوروا (Cukurova Universitesi)
- دانشگاه دوکوز ایلول (Dokuz Eylul Universitesi)
- دانشگاه اگه (Ege Universitesi)
- .دانشگاه ارجیس (Erciyes Universitesi)
- دانشگاه قاضی (Gazi Universitesi)
- دانشگاه استانبول تکنیک (Istanbul Teknik Universitesi)
- دانشگاه استانبول (Istanbul Teknik Universitesi)
- دانشگاه کارابوک (Karabuk Universitesi)
- دانشگاه مارمارا (Marmara Universitesi)
- دانشگاه ییلدیز تکنیک (Yildiz Teknik Universitesi)
3. گروه ج یا گروه متوسط؛ دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم در ترکیه
گروه متوسط که شامل دانشگاه های خصوصی مورد تایید وزارت علوم ترکیه نیز میشود در زیر آمده است.
- دانشگاه آکدنیز (Universitesi Akdeniz)
- دانشگاه آنادولو (Anadolu Universitesi)
- دانشگاه آتیلیم (Universitesi Atılım)
- دانشگاه باهچه شهیر (Universitesi Bahçeşehir)
- دانشگاه عثمان قاضی اسکیشهیر (Universitesi Eskisehir Osmangazi)
- دانشگاه آیدین استانبول (Universitesi Istanbul Aydin)
- دانشگاه بیلگی استانبول (Universitesi Istanbul Aydin)
- دانشگاه گلیشیم استانبول (Universitesi Istanbul Gelisim)
- انستیتو فناوری ازمیر (Izmir Institute of Technology)
- دانشگاه اکونومی ازمیر (Izmir University of Economics)
- دانشگاه کادیر حاس (Universitesi Kadir Has)
- دانشگاه کوجاعلی (Kocaeli Universitesi)
- دانشگاه KTO کاراتای (Universitesi KTO Karatay)
- دانشگاه 19 مایس (Universitesi Ondokuz Mayis)
- دانشگاه دانشگاه اوزیگین (Universitesi Ozyegin)
- دانشگاه رجب طیب اردوغان (Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi)
- دانشگاه سلچوک (Selcuk Universitesi)
- دانشگاه الوداغ (Uludag Universitesi)
- دانشگاه قاضی آنتپ (Gaziantep Universitesi)
- دانشگاه یدی تپه (Universitesi Yeditep)
آشنایی با دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم در ترکیه با رده عالی
ترکیه طیف گستردهای از مؤسسات آموزشی دولتی و خصوصی را برای دانشجویان بینالمللی در نظر گرفته است که بسیاری از این دانشگاهها به دانشجویان خارجی بورسیه و کمکهزینه میدهند. برخی از این بورسیهها شامل پرداختهای اضافی برای اقامت، حملونقل و غیره میشوند. بورسیههای دانشگاه ترکیه بر اساس عملکرد تحصیلی دانشجویان به آنان تعلق میگیرد. از جمله دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم در ترکیه با بورسیه تحصیلی برای دانشجویان بینالمللی میتوان به دانشگاه سابانجی، دانشگاه بیلکنت، دانشگاه کوچ اشاره کرد. بهترین دانشگاه های ترکیه در ادامه معرفی شدهاند.
1. دانشگاه بیلکنت؛ دانشگاه های خصوصی مورد تایید وزارت علوم ترکیه
دانشگاه بیلکنت در سال 1984 در شهر آنکارا تاسیس شده و به اولین موسسه آموزشی غیرانتفاعی خصوصی در ترکیه تبدیل گردید. سن دانش آموزان در این دانشگاه 18 سال بود و زبان آموزش ترکی است. بیلکنت شامل یک پردیس بزرگ با همه شرایط برای داشتن یک زندگی دانشجویی فعال و ساختمانهای آموزشی مدرن، یک کتابخانه عالی و فنآوریهای آموزشی نوآورانه است.
این دانشگاه به دانشجویان یک آموزش تحقیقاتی باکیفیت بالا در سطح جهانی و طیف گستردهای از برنامهها را در زمینه هنر، طراحی، اقتصاد، مهندسی، علومانسانی، حقوق، زبانهای خارجی، علوم طبیعی، گردشگری، فناوری اطلاعات و غیره ارائه میدهد. در حال حاضر بیش از 13000 دانشجو از 9 دانشکده، 2 گروه تحصیلات تکمیلی، 3 موسسه دکترا، یک برنامه مقدماتی و مدرسه انگلیسی در این دانشگاه ثبت نام کرده اند و تعداد زیادی از دانشجویان بین المللی از 63 کشور جهان را دارا میباشد.
2. دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم در ترکیه؛ دانشگاه سابانجی استانبول
برای مهاجرت تحصیلی به ترکیه یکی از نوآورترین مؤسسات آموزشی در ترکیه که بر توسعه ابتکارات کارآفرینی متمرکز است میتوانیم به دانشگاه سابانجی اشاره کنیم. این دانشگاه در سال 1996 در استانبول باهدف ارتقای سطح آموزش عالی و جذب دانشجویان و اساتید مستعد خارجی تأسیس شد. دانشگاه سابانجی دارای یک پردیس سبز مدرن در 40 کیلومتری مرکز استانبول است. این مؤسسه کوچک از دانشکده فنی و مهندسی، دانشکده علومانسانی و اجتماعی و دانشکده بازرگانی تشکیل شده است و حدود 5000 دانشجو دارد.دانشگاه سابانجی از دانشگاههای برتر کشور ترکیه و از دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم در ترکیه است.
اعضای دانشگاه سابانجی از دوران دانشجویی بهعنوان افرادی کارآفرین شناخته میشوند. برای افرادی که به کارآفرینی علاقه دارند این دانشگاه رویدادها و دورههای آموزشی متنوعی برگزار میکند و حتی خود دانشگاه نیز برنامههای جامعی در زمینه کارآفرینی دارد. دانشگاه سابانجی دانشجویان را مورد حمایت علمی و شغلی فردی قرار میدهد و بهترین آمادگی را برای اشتغال بیشتر فراهم میکند. این دانشگاه کمکهای مالی گستردهای برای دانشجویان در نظر گرفته است و حدود 50 درصد از دانشجویان آن بورسیه و کمکهزینه تحصیلی دریافت میکنند. از مهمترین نکات این دانشگاه متفاوتبودن برنامههای تحصیلی آن از نظر رویکرد یادگیری با برنامههای سایر دانشگاهها است.
3. دانشگاه فنی خاورمیانه
یکی از بهترین دانشگاههای استانبول و از دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم در ترکیه دانشگاه فنی خاورمیانه است که در سال 1956 تأسیس شد. این دانشگاه دارای یک مؤسسه آموزشی دولتی غیرانتفاعی در حومه آنکارا با جمعیتی بیش از 5000000 نفر است. دانشگاه فنی خاورمیانه واقع در آنکارا بهترین دانشگاه فنی دولتی ترکیه بوده و بر آموزش و پژوهش در مهندسی و علوم طبیعی متمرکز است. این مؤسسه آموزشی بر اساس 5 دانشکده، حدود 43 رشته در مقطع کارشناسی، 107 برنامه کارشناسی ارشد و 69 رشته را در مقطع دکتری ارائه میدهد.
زباناصلی آموزش در دانشگاه فنی خاورمیانه انگلیسی است و از مراکز تحقیقاتی پیشرو در کشور ترکیه است. این دانشگاه دارای مراکز علمی و آزمایشگاههای متعددی است که میتوان در تمام شاخههای مهندسی، بازرگانی، معماری، علوم کامپیوتر، علوم دریایی، ریاضیات، علوم طبیعی، آموزشوپرورش و بسیاری از رشتههای دیگر آن تحصیل کرد.
4. دانشگاه کوچ استانبول؛ دانشگاه های خصوصی مورد تایید وزارت علوم ترکیه
دانشگاه کوچ از جمله دانشگاه های خصوصی مورد تایید وزارت علوم ترکیه است که در سال 1993 تأسیس شد. این دانشگاه در حال حاضر یکی از معتبرترین مؤسسات آموزشی در ترکیه و بهترین دانشگاه این کشور بر اساس رتبهبندی بینالمللی آکادمیک است که تنها حدود 6000 دانشجو دارد. محوطه دانشگاه کوچ در داخل شهر استانبول واقع شده است.
برترین رشتههای این دانشگاه شامل علوم اجتماعی، مهندسی، فناوری، تجارت، پرستاری و پزشکی میشود. برخلاف بسیاری از دانشگاههای ترکیه، دانشگاه کوچ با تمرکز بر آموزش بینالمللی با بسیاری از مؤسسات آموزشی پیشرو در سایر کشورها از جمله دانشگاه کالیفرنیا و دانشگاه کرنل همکاری دارد و بیشتر برنامههای این دانشگاه به زبان انگلیسی است.
دانشگاه کوچ در رده دانشگاه های متوسط است که دانشجویان بینالمللی نیز میتوانند وارد آن شوند. برای پذیرش این دانشگاه متقاضی باید مدارکی در مورد آزمونهای قبولی و عملکرد تحصیلی قبلی ارائه دهد. سال تحصیلی دانشگاه کوچ مانند بسیاری از دانشگاههای ترکیه به طور سنتی از دو ترم تشکیل میشود.
5. دانشگاه حاجت تپه
دانشگاه حاجت تپه یک مؤسسه عمومی غیرانتفاعی آموزش عالی واقع در محیط شهری منطقه شهری آنکارا است که در سال 1967 تأسیس شد. دانشگاه Hacettepe یکی از بهترین موسسات آموزش عالی دولتی در کشور ترکیه و از دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم در ترکیه محسوب میشود. بر اساس معیار فعالیت معلمان در یک دانشگاه، رتبه ملی ترکیه به این موسسه آموزشی در بین ده دانشگاه برتر این کشور جایگاه افتخاری را اختصاص میدهد. رتبهبندی جهان آموزشی نیز معمولاً دانشگاه حاجت تپه را در 5 درصد برتر فهرست نخبگان دانشگاهی جهان قرار میدهد.
محبوبترین دانشکده در دانشگاه Hacettepe، دانشکده پزشکی است و آموزش پزشکان در آن بهقدری واجد شرایط است که این مؤسسه آموزشی در رتبهبندی چهارصد دانشکدههای پزشکی در جهان قرار دارد. این مرکز آموزشی بزرگ است و تقریباً 48000 دانش آموز به طور همزمان در آن مشغول به تحصیل هستند. دانشگاه حاجت تپه بخشی از انجمن دانشگاه اروپا است که با برنامههای تبادل دانشجوی بین المللی به دانشجویان این فرصت را میدهد تا در موسسات آموزشی خارج از کشور تحصیل کنند. پذیرش و ورود به هر دانشکده از دانشگاه حاجت تپه پس از قبولی در آزمونهای ورودی با نتایج مناسب امکانپذیر است.
6. دانشگاه بغازیچی
دانشگاه بسفر یا دانشگاه بغازیچی یک مؤسسه آموزش عالی در استانبول ترکیه است که در سال 1863 تأسیس گردیده است. این دانشگاه از قدیمیترین دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم در ترکیه بوده که حدود 11000 دانشجو در آن تحصیل میکنند. 7 درصد از دانشجویان دانشگاه بغازیچی اتباع خارجی هستند.
دانشگاه BU یکی از 5 دانشگاه برتر کشور و بخشی از شبکه مؤسسات آموزشی اتحادیه دانشگاههای اروپا (EUA) است. دانشگاه در رتبه 512 دانشگاه های برتر قرار دارد. در دانشگاه بغازیچی به دلیل انجام تحقیقات پیشرفته مشهور عمدتاً برنامهها به زبان انگلیسی ارائه میشوند.
اغلب دانشجویان این دانشگاه را برای تحصیل در علوم کاربردی، مهندسی و علوم اجتماعی انتخاب میکنند. دانشگاه بغازیچی از 6 پردیس تشکیل شده و گستردهترین انتخاب رشتههای تحصیلی را در رشتههای مختلف ارائه میدهد.
یکی از بهترین مکانهای کشور ترکیه برای مطالعه زبان، تاریخ ملی، فرهنگ و ادبیات ترکی کتابخانه دانشگاه بغازیچی است. کتابخانه این دانشگاه یک کتابخانه دانشگاهی است که طبق سیستم قفسهبندی باز با ظرفیت 1000 نفر در فضای بسته بیش از 10000 مترمربع با 748000 اثر و 852000 نشریه الکترونیکی کار میکند.
به طور متوسط روزانه 3300 نفر وارد کتابخانه دانشگاه بغازیچی شده، 205 کتاب به امانت، 3 کتاب رزرو میشود، 270 درس الکترونیکی و 4500 مقاله و کتاب از پایگاههای اطلاعاتی خوانده میشود. درحالیکه سالانه حداقل 5 هزار عنوان کتاب از طریق خرید و اهدا به مجموعه اضافه میشود، تعداد کتابهای الکترونیکی با سرعت بیشتری در حال افزایش است.
مزایای تحصیل در ترکیه
کیفیت بالای آموزش، شرایط تحصیل در ترکیه و وجود بورسیههای تحصیلی برای دانشجویان بینالمللی باعث موردتوجه قرارگرفتن دانشگاههای ترکیه برای ادامه تحصیل شده است. علاوه بر این با تحصیل در ترکیه بهعنوان دانشجوی بینالمللی دیگر نیاز به یادگیری زبان ترکی نیست و دروس به زبان انگلیسی و فرانسوی نیز تدریس میشوند و مهمتر این که بسیاری از دانشگاه های ترکیه از دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم در ترکیه هستند.
از سایر مزایای تحصیل در ترکیه به موارد زیر میتوان اشاره کرد:
- نزدیکی به ایران
- آسان بودن گرفتن ویزای تحصیلی
- معتبر بودن مدارک اعطایی توسط دانشگاههای ترکیه در سراسر جهان
- رتبه بالا دانشگاهها و تنوع برنامههای تحصیلی
- هزینههای تحصیلی کمتر نسبت به کشورهای اروپایی
- هزینه زندگی ارزانتر در ترکیه نسبت به سایر کشورها
- بهرهبردن از مزایای اقامت در ترکیه برای دانشجویان بینالملل
جمعبندی
تحصیل در ترکیه به دلیل بورسیههای تحصیلی ارائه شده برای دانشجویان بینالمللی، هزینههای بهصرفه و ارائه دروس به زبان انگلیسی موردتوجه بسیاری از علاقهمندان به تحصیل در خارج قرار گرفته است. یکی از مهمترین نکات برای ثبت نام در مؤسسات آموزشی ترکیه دانستن دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم در ترکیه است. این وزارتخانه هر ساله دانشگاههای مورد تایید را در سه سطح عالی، خوب و متوسط مشخص میکند.
دانشگاههای بیلکنت، بغازیچی، حاجت تپه، کوچ، فنی خاورمیانه و سابانچی در دسته دانشگاه های عالی قرار دارند که از میان آنها دانشگاههای بغازیچی، کوچ، سابانجی، بیلکنت جز دانشگاه های خصوصی مورد تایید وزارت علوم ترکیه هستند که شهریه آنها نسبت به دانشگاههای دولتی بیشتر است. مؤسسه مهاجرتی علم ویرا با سالانه بیش از 200 پرونده موفق در زمینه مهاجرت تحصیلی یکی از مطمئنترین راههای رسیدن به اخذ پذیرش در کشور دلخواهتان است. از خدمات مهم این مؤسسه ارائه مشاوره رایگان برای علاقهمندان به تحصیل است.
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای