تحصیل موسیقی در ترکیه
توسط تیم علم ویرا
8 فروردین 3

تحصیل موسیقی در ترکیه + هزینه و شرایط 2024

تحصیل موسیقی در ترکیه می‌تواند گزینه بسیار مناسبی برای علاقه‎مندان به دنیای ساز و آواز باشد؛ چرا که این کشور هنر بسیار غنی و کهنی در این زمینه دارد. رشته موسیقی در بسیاری از دانشگاه‌های مشهور و برتر این کشور تدریس می‌شود و هر ساله افراد بسیاری که علاقه‎مند به موسیقی هستند از کشورهای مختلف برای مهاجرت تحصیلی به ترکیه اقدام می‌کنند.

برای مهاجرت تحصیلی به این کشور باید دارای شرایط این رشته باشید و توانایی پرداخت هزینه تحصیل در رشته موسیقی ترکیه را داشته باشید. برای آشنایی بیشتر با شرایط تحصیل موسیقی در ترکیه تا انتهای این مقاله از علم ویرا همراه ما باشید.

چگونگی تحصیل موسیقی در ترکیه

کشور ترکیه ارزش و بهای بسیاری برای موسیقی قائل است. به همین دلیل تعداد دانشگاه‌ها و آموزشگاه‌هایی که رشته موسیقی را در این کشور تدریس می‌کنند زیاد است. در واقع تاریخچه تحصیل در ترکیه در رشته موسیقی بسیار غنی بوده و هنرمندان، خوانندگان و نوازندگان چیره‌دستی را در سطح جهانی معرفی کرده است. همچنین این کشور به دلیل فاصله جغرافیایی کمی که با ایران دارد و فرهنگ نزدیکش به ایران تبدیل به یکی از مقاصد محبوب دانش‌آموزان ایرانی برای مهاجرت تحصیلی شده است.

در طول دوره تحصیل موسیقی در ترکیه واحدهای درسی متفاوتی را باید سپری کنید. از جمله این واحدها می‌توان به آهنگسازی، ارکستر، اجرا، آنالیز، استفاده از استودیو، موسیقی‌شناسی و مطالعات تاریخی و فرهنگی موسیقی اشاره نمود. در حقیقت دانشجویان متقاضی مهاجرت تحصیلی به ترکیه در طول تحصیل خود در این رشته با همه سازهای موسیقی آشنا می‌شوند؛ اما باید یک ساز را به‌عنوان ساز تخصصی خودشان انتخاب کنند و تمام جوانب و نکات آن را یاد بگیرند. تحصیل موسیقی در کشور ترکیه دارای شرایط و نکات خاصی است که در ادامه به بررسی آن‌ها پرداخته شده است.

شرایط تحصیل موسیقی در ترکیه

شرایط تحصیل رشته موسیقی در ترکیه

شرایط تحصیلی در هر کدام از دانشگاه‎های ترکیه ممکن است کمی با دیگری متفاوت باشد. درصورتی‌که تمایل دارید رشته موسیقی را در کشور ترکیه بخوانید بهتر است که بعد از انتخاب دانشگاه مد نظرتان حتماً وب‌سایت مربوط به آن دانشگاه را چک کنید؛ اما به‌طورکلی جهت واردشدن به این رشته و تحصیل موسیقی در ترکیه باید از این مراحل عبور نمایید.

  • قبولی با نمره موردنظر هر دانشگاه در آزمون YOS
  • قبولی در آزمون تومر درصورتی‌که قصد دارید با زبان ترکی تحصیل کنید.
  • قبولی در آزمون زبان انگلیسی تافل یا آیلتس درصورتی‌که قصد دارید با زبان انگلیسی تحصیل کنید.
  • قبولی در آزمون‌های موسیقی ABRSM و RCM
  • قبولی در آزمون ورودی هر دانشگاهی که قصد تحصیل در آن را دارید.

مقاطع مختلف تحصیل موسیقی در ترکیه

دانشجویان متقاضی مهاجرت تحصیلی به ترکیه پس از آنکه وارد دانشگاه شدند باید یک سری از واحدهای درسی را به‌صورت نظری و تئوری و همچنین بخشی از واحدها را به‌صورت عملی پشت سر بگذارند. واحدهای درسی رشته موسیقی در ترکیه به طور معمول در سه بخش تدریس می‌شوند.

  • بخش فردی: که تنها تمرکز فرد بر روی دروسی است که فقط مربوط به موسیقی می‌شود.
  • بخش مشترک: که با دیگر رشته‌های هنری شامل دروس مشترکی می‌شود.
  • بخش ترکیبی: با دیگر واحدهای رشته‌های دیگر بخش‌ها ارتباط دارد.

در ادامه به شرایط تحصیل موسیقی در هر یک از مقاطع به‌صورت جداگانه پرداخته شده است.

مهاجرت تحصیلی به ترکیه

1. مقطع کارشناسی موسیقی در ترکیه

با تحصیل موسیقی در ترکیه در مقطع کارشناسی شما موسیقی نقاط مختلف جهان را فرامی‌گیرید و برای هر بخش یک ساز موسیقی را آموزش می‌بینید. امتحانات نیز در هر دو حوزه عملی و نظری است. همچنین دانشجویان متقاضی مهاجرت تحصیلی به ترکیه با تحصیل این رشته، اجراهای مختلف فردی یا گروهی برگزار خواهند کرد. در دانشگاه‎های موسیقی در کشور ترکیه عموماً در دو سال اول (ترم‌های اول تا چهارم) موسیقی غربی به همراه موسیقی محلی و مطالعات موسیقیایی به دانشجویان ارائه می‌گردد.

در دو سال آخر نیز (ترم‌های پنجم تا هشتم) هر دانشجو اقدام به انتخاب گرایش و ساز خود می‌کند و درس‌های تخصصی مربوط به آن تخصص را انتخاب واحد خواهد نمود. طول دوره تحصیل در این مقطع ۴ سال است و در برخی از دانشگاه‎های این کشور با عنوان رشته‌های مدیریت هنر یا هنرهای نمایشی ارائه می‌گردد تا دانشجویان برای ورود به موسیقی آماده باشند.

لازم است بدانید که تحصیل موسیقی در ترکیه با زبان انگلیسی، فرانسه، آلمانی و ترکی صورت می‌گیرد. علاوه بر این، این رشته را در مقطع ارشد و دکتری نیز می‌توانید ادامه بدهید و اطلاعات بیشتری در زمینه آهنگسازی تخصصی، اپرا، موسیقی عامه‌پسند،  تولید موسیقی، موسیقی‌شناسی و… کسب کنید.

2. تحصیل موسیقی در ترکیه؛ تحصیلات تکمیلی

ادامه تحصیل موسیقی در ترکیه به‌صورت تحقیق و تدریس در حوزه‌های تخصصی موسیقی‌شناسی، تولید موسیقی، آهنگ‌سازی، اپرا، موسیقی عامه‌پسند و تدوین موسیقی است. مدت‌زمان تحصیل رشته موسیقی در مقطع کارشناسی‌ارشد ۲ سال و در مقطع دکتری ۴ سال است. در حقیقت در دوره تحصیلات تکمیلی موسیقی متقاضی مهاجرت تحصیلی به ترکیه می‌تواند تدریس و تحقیق را در کنار هم داشته باشد.

احدهای درسی رشته موسیقی در ترکیه

واحدهای درسی رشته موسیقی در ترکیه

دانشجویان متقاضی مهاجرت تحصیلی به ترکیه باید واحدهای درسی بیان شده در زیر را بگذرانند:

  • آهنگ‌سازی
  • ارکستر
  • اجرا
  • آنالیز موسیقی
  • استفاده از استودیو
  • موسیقی‌شناسی

واحدهای بیان شده در بالا واحدهای درسی در مقطع کارشناسی برای تحصیل موسیقی در ترکیه هستند که در طول ۴ سال تدریس می‌شوند؛ اما لازم به ذکر است که طی دوره‌های ترکیبی و مشترک دانشجویان درس‌هایی مانند ارتباطات، حافظه، کار جمعی، توانایی مدیریت فشار کاری، تفکر انتقادی، نظم و انضباط و… را فراخواهند گرفت. در نهایت بعد از اتمام دوره کارشناسی برای مقاطع تحصیلی بالاتر می‌توانند در گرایش‌های این رشته مانند فناوری موسیقی، مدیریت موسیقی، اجرای موسیقی، تدریس موسیقی و… شرکت کنند.

مدارک موردنیاز برای گرفتن پذیرش رشته موسیقی در ترکیه

به‌طورکلی اینکه کدام دانشگاه را برای تحصیل موسیقی در ترکیه انتخاب کنید تأثیر به‌سزایی بر مدارک مورد نیازتان خواهد داشت. مدارک لازم برای گرفتن پذیرش رشته موسیقی در هر دانشگاه ممکن است با دیگری متفاوت باشد و بهتر است که وب‌سایت هر دانشگاه را به‌صورت جداگانه بررسی کنید؛ اما به‌طورکلی مدارک زیر را می‌توان برای ورود به تمام دانشگاه‌ها برای متقاضیان مهاجرت تحصیلی به ترکیه در نظر گرفت.

  • مدرک دیپلم و ترجمه رسمی آن به زبان ترکی یا انگلیسی
  • ریزنمرات دوران تحصیلی دبیرستان و پیش‌دانشگاهی و ترجمه رسمی آن به زبان ترکی یا انگلیسی
  • پاسپورت معتبر
  • مدارک هویتی و ترجمه رسمی آن مانند شناسنامه یا کارت ملی
  • پرداخت شهریه دانشگاه به مدت یک سال و ارائه مدرک آن
  • مدرک قبولی در آزمون YOS در صورتی که دانشگاه مورد نظرتان این آزمون را برای پذیرش نیاز دارد.
  • مدرک تسلط به زبان ترکی از طریق آزمون تومر در صورت تمایل به تحصیل به زبان ترکی
  • مدرک زبان انگلیسی در یکی از آزمون‌های بین‌المللی مانند آیلتس یا تافل

بهترین دانشگاه های تحصیل موسیقی در ترکیه

معرفی بهترین دانشگاه ‌ها برای تحصیل موسیقی در ترکیه

در زیر لیستی از بهترین دانشگاه‌ها برای تحصیل موسیقی در ترکیه که بر اساس عملکرد تحقیقاتی آن‌ها در زمینه موسیقی رتبه‌بندی شده‌اند آورده شده است. لطفاً توجه داشته باشید که رویکرد ما به رتبه‌بندی‌های موضوعی مبتنی بر خروجی‌های علمی این دانشگاه‌ها است.

  • دانشگاه فنی استانبول
  • دانشگاه دوکوز ایلول
  • دانشگاه فیرات
  • دانشگاه باشکنت
  • دانشگاه مارمارا
  • دانشگاه اولوداگ
  • دانشگاه بالیکسیر
  • دانشگاه آنادولو اسکی

زبان تحصیل رشته موسیقی در دانشگاه های ترکیه

اصولاً دانشگاه‏های کشور ترکیه آموزش خود را به متقاضیان مهاجرت تحصیلی به ترکیه به دو زبان ترکی و انگلیسی ارائه می‌کنند؛ اما برای تحصیل موسیقی در ترکیه امکان تحصیل به زبان‌های آلمانی، فرانسه، ترکی و انگلیسی نیز وجود دارد. بااین‌وجود باید گفت بیشترین زبان خارجی که در این دانشگاه‌ها تدریس می‌شود انگلیسی است. لازم به ذکر است که دوره آموزش زبان قبل از شروع تحصیل نیز در کشور ترکیه برگزار می‌گردد که به طور معمول این دوره آموزش‌ها ۱ ساله است.

مهاجرت تحصیلی به ترکیه؛ هزینه ‌های تحصیل موسیقی در ترکیه

به‌طورکلی هزینه‌های تحصیل موسیقی در ترکیه به عوامل بسیار زیادی بستگی دارد. اگر در یک دانشگاه دولتی درس بخوانید یا خصوصی، تفاوت چشمگیری را در هزینه تحصیل برای شما رقم می‌زند. در واقع هزینه تحصیل در رشته موسیقی در یکی از دانشگاه‏های دولتی ترکیه تقریباً تا ۵۰۰۰ لیر در سال می‌تواند بالا رود. همین رقم برای یک دانشگاه خصوصی در این کشور بین ۳۰ تا ۱۰۰ هزار لیر در سال متفاوت خواهد بود.

توجه داشته باشید علاوه بر شهریه ثابت و هزینه تحصیل در ترکیه که به دانشگاه برای تحصیل پرداخت خواهید کرد هزینه‌های دیگر مانند محل اقامت، خوراک و پوشاک را نیز باید در نظر بگیرید. بعضی از دانشگاه‏های ترکیه در شرایط خاصی به یک سری از دانشجویان در هزینه‌های اقامتی کمک مالی می‌کنند. علاوه بر این‌، شهری که قصد تحصیل و زندگی در آن را دارید هم بر میزان هزینه‌هایتان تأثیر مستقیم می‌گذارد؛ به‌عنوان‌مثال شهری همچون استانبول بسیار گران‌تر از شهری مانند ازمیر یا آنکارا است.

بورسیه تحصیل موسیقی در ترکیه

نحوه اخذ بورسیه فول فاند رشته موسیقی در ترکیه

برای تحصیل موسیقی در ترکیه باید هزینه‌های بسیاری پرداخت کرد. به همین منظور متقاضیان مهاجرت تحصیلی به ترکیه برای ادامه تحصیل می‌توانند یکی از بورسیه‌های زیر را کسب نمایند:

  • ترکیه بورسلاری TURKIYE BURSLARI: این بورسیه از طرف کشور ترکیه به دانشجویان منتخب بین‏الملل اهدا می‌شود. در واقع این بورسیه‌ها که از تخفیف 30 ‌درصدی روی شهریه شروع می‌شوند تا کل هزینه‌های تحصیل دانشجو را در بر گیرند.
  • بورسیه دانشگاهی: هر موسسه‌ای برای اعطای بورسیه قانون خاص خود را دارد برخی از آن‌ها در صورت نیاز مالی متقاضی بورسیه را به او می‌دهند و بعضی دیگر شرط معدل ۳ از ۴ یا بالاتر را در نظر می‌گیرند.
  • بورسیه مؤسسات هنری: بعضی از موسسه‌های هنری متقاضی را تحت حمایت خود قرار می‌دهند و بورسیه تحصیلی را به دانشجو می‌دهند در عوض از او تعهد می‌گیرند که مدتی بعد از تحصیل با آن‌ها همکاری کنند. این مؤسسه‌ها نیز یا در ایران و یا در ترکیه قرار دارند.

بازار کار رشته موسیقی در ترکیه

بازار کار رشته موسیقی در ترکیه از وضعیت خوب و مناسبی برخوردار است. همچنین این کشور برخی از محدودیت‌هایی که بعضی از کشورها برای موسیقی دارند را ندارد و به‌نوعی راحت‌تر می‌توانید در آنجا فعالیت کنید. علاوه بر این‌، کشور ترکیه به‌خاطر بازار کار جهانی و آزادی که دارد برای موسیقی‌دانان بسیار خوشایند و مناسب است. در واقع پس از اتمام تحصیل موسیقی در ترکیه راه‌های زیادی پیش روی شما خواهد بود و می‌توانید کارهای متفاوتی همچون کارهای مدیریتی تا تدریس و یا واردشدن به بندهای موسیقی و یا حتی تشکیل آن‌ها انجام دهید.

در واقع بازار کار این رشته برای متقاضیان مهاجرت تحصیلی به ترکیه بسیار مناسب است و پس از فارغ‌التحصیلی به‌راحتی می‌توانند کار پیدا کنند. از جمله فرصت‌های شغلی که بعد از اتمام تحصیلتان می‌توانید به آن‌ها روی ‌آورید، می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • تنظیم‌کننده صدا
  • مدیر هنری
  • آهنگ‌سازی
  • پیانیست
  • کارگردان هنری
  • وکیل تجارت موسیقی
  • مربی موسیقی

هزینه تحصیل موسیقی در ترکیه

درآمد فارغ‌ التحصیلان رشته موسیقی در ترکیه

درصورتی‌که از رشته موسیقی ترکیه فارغ‌التحصیل شوید می‌توانید به‌سرعت وارد بازار کار جهانی بشوید و کسب درآمد نمایید. در کل میزان درآمد شما در این رشته به‌شدت به میزان مهارت و تجربه شما بستگی دارد. به همین دلیل درآمد یک موسیقیدان در کشور ترکیه بسیار نسبی است؛ برای مثال این درآمد بین سالی ۳۰۰ هزار تا یک میلیون لیر می‌تواند متغیر باشد.

همچنین اینکه بعد از تحصیل موسیقی در ترکیه به چه کاری روی بیاورید بر میزان درآمدتان خیلی تأثیر خواهد گذاشت. به‌عنوان‌مثال بعضی از افراد پروژه محور کار می‌کنند و ترجیح می‌دهند که به‌صورت فریلنسری کار کنند؛ اما برخی جذب کارهای استودیویی و شرکت‌های موسیقی معروف می‌شوند. بعضی نیز با بیرون‌دادن موسیقی و آلبوم سعی در جذب اسپانسر و برگزاری تور و کنسرت می‌کنند.

جمع‌بندی

ما در این مقاله تلاش کردیم شما را باارزش و شرایط تحصیل موسیقی در ترکیه آشنا کنیم. چنانچه شما به دنبال یک سایت معتبر برای اعزام دانشجو به ترکیه هستید، می‌توانید از خدمات کلیدی و منحصربه‌فرد مؤسسه مهاجرتی علم ویرا استفاده کنید و از همان ابتدای کار با بهترین امکانات و قیمت‌های مقرون‌به‌صرفه دوره‌های آموزشی خاص و لازم برای اعزام را آموزش‌دیده و به‌صورت کاملاً قانونی برای تحصیل اقدام به مهاجرت تحصیلی به ترکیه کنید. درصورتی‌که قصد دارید در مورد خدمات مؤسسه اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان کسب کنید می‌توانید هم اکنون اطلاعات تکمیلی در خصوص هزینه تحصیل در رشته موسیقی ترکیه را از پشتیبانی سایت دریافت کنید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
برچسب ها
این یک بنر است!

نظرات کاربران

یک دیدگاه ثبت کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *





مطالب پیشنهادی
با ما در تماس باشید!
آدرس ما:
تهران: نلسون ماندلا (جردن)- کوچه مروارید- پلاک۸- واحد 403
اردبیل: خیابان حافظ – روبروی پارک حافظ – ساختمان امید طبقه دوم
تبریز: بلوار استاد شهریار(چایکنار) – جنب بهزیستی ساختمان۲۲-طبقه اول
مشاهده فهرست

اخذ پذیرش تضمینی از دانشگاه های خصوصی و دولتی چین، ترکیه و روسیه