آیا میدانید تنها در سال ۲۰۲۰ بالغ بر ۲۲۰۰۰۰ دانشجوی بینالمللی ادامه تحصیل در ترکیه را برای مهاجرت تحصیلی انتخاب کردهاند؟ دولت ترکیه با هدف جذب ۳۵۰۰۰۰ دانشجوی بینالمللی، در طی چند سال اخیر مایل است با ارائه آموزش باکیفیت و امکانات منحصربهفرد این تعداد را افزایش دهد.
دانشگاهها این فرصت را برای دانشجویان فراهم کردهاند تا تجربه آموزش عالی بینظیری را در هنگام مهاجرت تحصیلی به ترکیه کسب کنند. بالغ بر ۲۰۰ مرکز آموزش عالی دولتی و خصوصی در ترکیه وجود دارد که امکان تحصیل طیف گستردهای از رشتههای تحصیلی در مقاطع مختلف را برای دانشجویان به وجود آوردهاند.
علیرغم اینکه سیستم آموزش عالی ترکیه یکی از جوانترین سیستمهای آموزشی در جهان است، در حال حاضر محبوبیت و شهرت بالایی در سراسر دنیا به دست آورده است. تعداد قابلتوجهی از دانشگاههای ترکیه در رتبهبندی بهترین دانشگاههای جهان موفق به کسب رتبههای برتر شدهاند. هزینه تحصیل در ترکیه یکی از مهمترین جذب دانشجویان بینالمللی به این کشور محسوب میشود. در این مقاله از سری مقالات علم ویرا با ما همراه باشید تا به بررسی شرایط و مزایای ادامه تحصیل در ترکیه بپردازیم.
مهاجرت تحصیلی به ترکیه؛ تحصیل در ترکیه
دانشجویان بینالمللی در هنگام ادامه تحصیل در ترکیه از محیطی دلپذیر بهرهمند خواهند شد که کمک میکند تا برای پیشرفت بیشتر متاق تر باشند. دانشگاههای ترکیه با وجود تاریخچه کوتاه توانستهاند در صحنه جهانی خوش بدرخشند. این کشور جایگاه خود را در میان ۵۰ سیستم آموزش عالی برتر در سطح جهان به دست آورده و در رده ۴۳ قرار دارد. این سیستم شامل بالغ بر ۲۰۰ مؤسسه آموزش عالی و ۸.۲ میلیون دانشجوی فعال ملی و بینالمللی است. برخی از مزایای ادامه تحصیل در ترکیه به شرح زیر هستند:
۱. هزینه تحصیل مقرون به صرفه
دانشگاههای دولتی ترکیه بسیار مقرونبهصرفه هستند و هزینه اندکی را در قبال ارائه امکانات آموزشی و رفاهی باکیفیت از دانشجویان دریافت میکنند. متوسط هزینه تحصیل در ترکیه بسیار کمتر از متوسط شهریه در کشورهایی مانند انگلیس، آمریکا، کانادا، استرالیا و چین است.
۲. هزینه های ارزان زندگی
از محل اقامت گرفته تا غذا و مواد غذایی، از حملونقل گرفته تا تفریح و مسافرت، هزینههای زندگی در ترکیه به طرز شگفتانگیزی مقرونبهصرفه است. دانشجویان میتوانند با صرف هزینه اندکی یک زندگی دانشجویی منحصربهفرد را در هنگام ادامه تحصیل در ترکیه تجربه کنند.
۳. مزایای ادامه تحصیل در ترکیه؛ بورسیه های تحصیلی متعدد
اگر از هزینه تحصیل و زندگی کم در ترکیه شگفتزده شدهاید، باید بگوییم خبرهای خوب دیگری نیز در راه است. دولت ترکیه طیف گستردهای از بورسیهها و کمکهزینههای تحصیلی برای دانشجویان در نظر گرفته است. دانشجویانی که ادامه تحصیل در ترکیه را انتخاب میکنند، میتوانند هرساله از این فرصتها بهرهمند شوند.
۴. تحصیل در محل تلاقی فرهنگ اروپایی و آسیایی
کشور ترکیه به دلیل موقعیت جغرافیایی منحصربهفرد خود بهعنوان پلی بین اروپا و آسیا شناخته میشود. این موقعیت عالی منجر به ایجاد یک محیط چندفرهنگی با سنتها، غذاها و عادات ترکیبی شده است. با ادامه تحصیل در ترکیه میتوانید از این محیط منحصربهفرد لذت ببرید.
۵. آموزش باکیفیت
دانشگاههای ترکیه به دلیل ارائه استانداردهای آموزشی بالا و برنامههای بینالمللی شناخته شده از شهرت زیادی برخوردار هستند. این دانشگاهها امکانات مدرن، اساتید مجرب و فرصتهای آموزشی و تحقیقاتی عالی را برای توسعه آکادمیک دانشجویان ارائه میدهند. کیفیت بالای آموزش دلیل برجستهای برای دانشجویان در ادامه تحصیل در ترکیه است.
۶. امکان تحصیل به زبان انگلیسی
اگر قصد ادامه تحصیل در ترکیه را دارید؛ اما تاکنون فرصت یادگیری زبان ترکی را نداشتهاید، اصلاً نگران نباشید. تعداد قابلتوجهی از دانشگاههای ترکیه طیف وسیعی از برنامههای تحصیلی را به زبان انگلیسی ارائه میدهند. شما میتوانید با برخورداری از مدرک زبان انگلیسی بهراحتی مهاجرت تحصیلی به ترکیه را انتخاب کنید.
هزینه تحصیل در ترکیه
ادامه تحصیل در ترکیه گزینهای مقرونبهصرفه برای دانشجویان بینالمللی است؛ زیرا شهریه دانشگاه و هزینههای زندگی در ترکیه به طور قابلتوجهی کمتر از سایر کشورهای اروپایی است. دانشجویان بینالمللی معمولاً در هر سال تحصیلی بین ۱۰۰۰۰ الی ۳۰۰۰۰ لیر ترکیه (۳۴۵ الی ۱۰۳۵ دلار) در دانشگاههای دولتی پرداخت میکنند.
تفاوتهایی در شهریه دانشگاهها بنا بر رشته تحصیلی، مقطع و نوع دانشگاه وجود دارد. لازم به ذکر است هزینه تحصیل در ترکیه به زبان انگلیسی بالاتر از زبان ترکی است. علاوه بر این، هزینه تحصیل در رشتههایی مانند پزشکی، دندانپزشکی، مهندسی، داروسازی و… اغلب بالاتر از سایر رشتهها است.
هزینههای تحصیل در ترکیه در دانشگاههای خصوصی ترکیه بهمراتب بالاتر از دانشگاههای خصوصی است. متوسط هزینه ادامه تحصیل در ترکیه در دانشگاههای خصوصی ۲۷۴۰۰۰ الی ۸۰۰۰۰ لیر (۹۴۶ الی ۲۷۶۱ دلار) است. در ادامه به بررسی هزینه سالانه تحصیل در ترکیه در برخی از دانشگاههای برتر این کشور در سال ۲۰۲۴ میپردازیم:
ادامه تحصیل در ترکیه؛ بهترین رشته ها برای تحصیل در ترکیه
اگر قصد ادامه تحصیل در ترکیه را دارید؛ اما هنوز رشته موردنظر خود را انتخاب نکردهاید، در این قسمت با ما همراه باشید تا به بررسی برخی از پرطرفدارترین رشتههای تحصیلی در دانشگاههای این کشور بپردازیم. دانشگاههای ترکیه طیف وسیعی از برنامههای تحصیلی متنوع در مقاطع مختلف را باکیفیت بالا به دانشجویان ارائه میدهند.
اگر از علاقهمندان به رشتههای پزشکی و پیراپزشکی هستید؛ اما به دلیل شرایط دشوار قبولی در کنکور نمیتوانید به ادامه تحصیل در رشته رؤیایی خود بپردازید، مهاجرت تحصیلی به ترکیه گزینه خوبی است. شما میتوانید با انتخاب ترکیه بهعنوان مقصد مهاجرت تحصیلی در رشته موردعلاقه خود ادامه تحصیل دهید. برخی از پرطرفدارترین و محبوبترین رشتههای تحصیلی برای ادامه تحصیل در ترکیه به شرح زیر هستند:
- پزشکی
- دندانپزشکی
- داروسازی
- پرستاری
- مامایی
- حقوق
- فیزیوتراپی
- روانشناسی
- MBA
- مهندسی نرمافزار
- مهندسی کامپیوتر
- طراحی مد
- مهندسی برق
- مهندسی مکانیک
- معماری
- مهندسی نفت
- مهندسی عمران و…
شرایط ادامه تحصیل در ترکیه
شرایط ادامه تحصیل در ترکیه تا حدود زیادی به انتخابهای شما بستگی دارد. عواملی مانند نوع دانشگاه (دولتی یا خصوصی)، رشته موردنظر، زبان و مقطع تحصیلی بر هزینه تحصیل در ترکیه تأثیرگذار هستند. بهطورکلی دانشگاههای ترکیه شرایط دشواری را برای پذیرش دانشجویان بینالمللی در نظر نمیگیرند.
از جمله شرایط اخذ پذیرش و ادامه تحصیل در ترکیه میتوان به برخورداری از مدرک دیپلم دوازدهساله یا معادل آن اشاره کرد. قبولی در آزمونهای ورودی مانندSAT ،YOS، ACT، GMAT و… از دیگر شرایط پذیرش دانشگاههای ترکیه محسوب میشود. دانشجویان میتوانند بسته به مقطع و رشته موردنظر خود با قبولی در این آزمونها و کسب نمره مورد قبول دانشگاه موفق به اخذ پذیرش شوند.
زبان آموزش در اغلب دانشگاههای ترکیه ترکی و انگلیسی است. دانشگاههای این کشور در هنگام ثبتنام مدرک مهارت زبان ترکی (TOMER) یا انگلیسی (IELTS یا TOEFL) را از دانشجویان درخواست میکنند. درصورتیکه دانشجویان از مدرک زبان ترکی یا انگلیسی برخوردار نباشند، موظف به شرکت در دورههای آمادگی زبان که توسط دانشگاه برگزار میشود، خواهند بود.
بهطورکلی، اخذ پذیرش از دانشگاههای خصوصی ترکیه شرایط آسانتری دارد. برای ادامه تحصیل در ترکیه در دانشگاههای خصوصی به شرکت در آزمونهای ورودی نیاز نخواهید داشت. اخذ پذیرش از این دانشگاهها بر اساس سوابق تحصیلی و مدرک زبان امکانپذیر است.
مدارک لازم برای اخذ پذیرش ترکیه
مدارک لازم برای اخذ پذیرش و ادامه تحصیل در ترکیه باتوجهبه دانشگاه، رشته و مقطع تحصیلی متفاوت است. ممکن است دانشگاههای مختلف مدارک متفاوتی را از دانشجویان درخواست کنند؛ لذا پیش از هرگونه اقدام با مراجعه به وبسایت دانشگاه موردنظر از مدارک لازم اطمینان حاصل نمایید. مدارک کلی برای پذیرش در دانشگاههای ترکیه عبارتاند از:
- مدرک دیپلم (ترجمه شده به ترکی یا انگلیسی)
- پاسپورت معتبر
- عکس
- مدرک مهارت زبان ترکی (TOMER) یا انگلیسی (IELTS یا TOEFL)
- ریزنمرات تحصیلی
- رزومه
- توصیهنامه
- انگیزهنامه
- گواهی تمکن مالی و…
جمعبندی
ترکیه که سابقاً مهد یکی از قدرتمندترین امپراتوریهای تاریخ بود، امروزه به یکی از جذابترین مقاصد مهاجرت تحصیلی در سراسر دنیا تبدیل شده است. ترکیه به دلیل موقعیت راهبُردی و بینقارهای خود ترکیبی منحصربهفرد از فرهنگ، قومیتها، هنر، آموزش و تاریخ است. دانشجویانی که ادامه تحصیل در ترکیه را انتخاب میکنند، این شانس را خواهند داشت تا در کشوری با غنیترین و پیچیدهترین تاریخ به کسب علم و دانش بپردازند.
بهبود سریع کیفیت آموزش عالی و هزینه تحصیل در ترکیه، این کشور را به مکانی عالی برای ادامه تحصیل و یک زندگی دانشجویی هیجانانگیز تبدیل کرده است. این کشور دارای پیوندهای بینالمللی متعددی است و دانشگاههای این کشور موفق به کسب جایگاه برتر در سطح ملی و بینالمللی شدهاند. مشاوران علم ویرا در کنار شما خواهند بود تا مسیر پر پیچوخم مهاجرت تحصیلی به ترکیه را برای شما هموار کنند. در صورت هرگونه سؤال یا ابهام با ما در تماس باشید.
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای