امروزه کشور ترکیه تبدیل به یکی از مقاصد اصلی دانشجویان برای مهاجرت تحصیلی شده است. دانشجویان زیادی برای ادامه تحصیل در رشتههای مختلف اقدام به مهاجرت تحصیلی به ترکیه میکنند. یکی از دغدغههایی که برای دانشجویان وجود دارد که پس از اتمام تحصیلشان شرایط اقامت آنها چه میشود و آیا مجبور به بازگشت میشوند یا میتوانند در ترکیه بمانند. اگر قصد دارید به زندگی خود در ترکیه ادامه دهید باید اقدام به گرفتن اقامت بعد از تحصیل در ترکیه کنید.
شما میتوانید در زمینه تحصیلی خود به دنبال کار پس از تحصیل در ترکیه بگردید. درصورتیکه در رشته مناسبی فارغالتحصیل شده باشید و تواناییهای زیادی در آن زمینه داشته باشید بهراحتی میتوانید در ترکیه کار پیدا کنید و اقامت این کشور را به دست آورید. در این مقاله از علم ویرا با ما همراه باشید تا با شرایط کار پس از تحصیل و دریافت اقامت از ترکیه بیشتر آشنا شویم.
گرفتن اقامت بعد از تحصیل در ترکیه
کشور ترکیه یکی از زیباترین کشورهای جهان است که در نزدیکی ایران قرار دارد. ایرانیان بسیاری باتوجهبه سطح بالای دانشگاهها و آموزش، نزدیکی به ایران و شباهتهای فرهنگی، این کشور را برای مهاجرت تحصیلی انتخاب میکنند. روشهای مختلفی برای دریافت اقامت در این کشور وجود دارد. یکی از روشهای دریافت اقامت در ترکیه تحصیلی است. دانشجویان پس از اتمام تحصیل خود باید از ابتدا اقامت بگیرند که یکی از راههای آن پیداکردن کار پس از تحصیل در ترکیه است.
درصورتیکه وقتی که برای دریافت اقامت نیاز دارید به اتمام برسد و کاری نکرده باشید با مشکلاتی مواجه میشوید. در این صورت دولت ترکیه شما را جریمه نقدی میکند و حتی ممکن است با منع چندساله برای ورود به ترکیه مواجه شوید.

مزایای دریافت اقامت ترکیه
دانشجویان بینالمللی که به فکر کار پس از تحصیل در ترکیه هستند میتوانند با دریافت اقامت ترکیه از امکانات بسیاری در این کشور استفاده کنند و علاوه بر مزایای تحصیل در ترکیه از مزایای اقامت این کشور نیز لذت ببرند که برخی از آنها بهصورت زیر است:
- خریدوفروش املاک
- استخدام رسمی در ترکیه
- مشارکت در برنامههای تبادل دانشجو
- راهانداختن تجارت خود در ترکیه
- امکان سرمایهگذاری
- دریافت مراقبتهای پزشکی در کلینیکهای مختلف ترکیه
کار پس از تحصیل در ترکیه
راحتترین روش برای دریافت اقامت ترکیه، پیداکردن کار پس از تحصیل در ترکیه است. باتوجهبه قوانین ترکیه دانشجویانی که مهاجرت تحصیلی به ترکیه کردند، پس از اتمام تحصیل خود یک سال فرصت دارند تا شغلی را در ترکیه پیدا کنند و مجوز رسمی بگیرند. برای گرفتن اقامت پس از تحصیل در ترکیه به این مجوز رسمی نیاز دارید. برای دریافت این نوع اقامت در کشور ترکیه، باید تا شش ماه پس از تحصیل خود برای اجازه اقامت کوتاهمدت تحت دسته کسانی که از دانشگاههای ترکیه فارغالتحصیل شدهاند درخواست ارسال کنید.
درصورتیکه مجوز رسمی برای کارکردن نداشته باشید، دولت ترکیه اجازه اقامت شما در این کشور را کنسل میکند و نمیتوانید به کار پس از تحصیل در ترکیه بپردازید. برخی از دانشجویان که پس از فارغالتحصیلی در پژوهشگاهها و مراکز تحقیقاتی مشغول به کار میشوند تا دو سال معاف هستند از دریافت مجوز کار.

1. دریافت مجوز کار
دانشجویان بینالمللی که در دانشگاههای ترکیه به تحصیل پرداختهاند، درصورتیکه بخواهند در این کشور مشغول به کار شوند باید مجوز کار را از ترکیه دریافت کنند. با دریافت این مجوز کار میتوانید اقامت خود را در ترکیه تمدید کنید. درصورتیکه در حین تحصیل نیز کارکرده باشید و رزومهای برای خود ایجاد کرده باشید میتوانید راحتتر شغل مناسب خود را در هنگام گشتن برای کار پس از تحصیل در ترکیه پیدا کنید.
این مجوز توسط وزارت کار ترکیه تأیید میشود. حتی این امکان وجود دارد که شما شغلی را در شرکتی پیدا کنید؛ ولی وزارت کار تأیید نکند. در این صورت نمیتوانید اقامت ترکیه را دریافت کنید. این مجوز کار در ابتدا بهصورت یکساله صادر میشود؛ درصورتیکه به کار در ترکیه ادامه دهید مجوز شما به دو ساله و سپس ششساله تبدیل میشود. درصورتیکه به مدت هشت سال در ترکیه کار کنید و شش سال آن در خاک ترکیه سپری شده باشد، میتوانید اقدام به دریافت اقامت دائمی در ترکیه کنید.
2. کار پس از تحصیل در ترکیه؛ اخذ ویزای کاری ترکیه
پس از اینکه مجوز کار را از طریق کارفرما و وزارت کار دریافت کردید باید اقدام به دریافت ویزای کاری در ترکیه کنید که تفاوتهایی با ویزای تحصیلی ترکیه دارد. مدارک موردنیاز برای دریافت ویزای کار را باید مجدداً به وزارت کار در ترکیه ارسال کنید. پس از کاملشدن این فرایند باید به اداره پلیس ترکیه مراجعه کنید و اقامت خود در ترکیه را دریافت کنید.
ویزای کاری در ترکیه به سه دسته ویزای کار معمولی، مستقل و نامحدود تقسیم میشود. اکثر دانشجویانی که به دنبال کار پس از تحصیل در ترکیه هستند اقدام به دریافت ویزای معمولی میکنند. اعتبار این ویزای کاری یکساله است که میتوانید چهار بار آن را تمدید کنید. ویزای کار مستقل به افرادی تعلق میگیرد که به مدت پنج سال در ترکیه زندگی و کار کردهاند.
اعتبار ویزای مستقل سهساله است. ویزای نامحدود نیز مخصوص افرادی است که به مدت هشت سال در ترکیه زندگی کردهاند و مشغول به کار بودند. مدارک موردنیاز برای دریافت ویزای کاری ترکیه برای دانشجویانی که به دنبال کار پس از تحصیل در ترکیه هستند بهصورت زیر است:
- گذرنامه معتبر
- عکس پاسپورتی
- قرارداد یا پیشنهاد شغلی در یکی از شرکتهای ترکیه
- فرم درخواست ویزای کاری ترکیه

نرخ بیکاری ترکیه
اگر قصد مهاجرت تحصیلی به ترکیه و گرفتن اقامت بعد از تحصیل در ترکیه را دارید باید از این موضوع آگاه باشید که شرایط کار پس از تحصیل در ترکیه و نرخ بیکاری در این کشور چگونه است. متأسفانه اقتصاد کشور ترکیه در سالهای اخیر با بحرانهایی روبهرو شده است و به همین دلیل نرخ بیکاری در سالهای اخیر با مقداری افزایش روبهرو شده است.
البته این مشکل برای بسیاری از دانشجویان بینالمللی که از رشتههایی مثل مهندسی، فناوری اطلاعات، صنعت توریست، مدیریت و سرمایهگذاری فارغالتحصیل شدهاند، وجود ندارد. دانشجویان رشتههای دیگر درصورتیکه در زمینه کاری خود تخصص خوبی را داشته باشند و سطح خود را از همرشتهایهای خود بالاتر ببرند، میتوانند بهراحتی شغلی مناسب پیدا کنند.
کار پس از تحصیل در ترکیه؛ چگونه در ترکیه کار پیدا کنیم؟
یکی از روشهایی که برای پیداکردن کارهای موقت، کارآموزی یا حتی کار در شرکتهای معتبر در ترکیه میتوان از آن استفاده کرد، سایتهای کاریابی است. یکی دیگر از مواردی که به پیداکردن شغل مناسب و مربوط به رشته تحصیلی شما کمک میکند، شرکت در نمایشگاههای شغلی است که دانشگاهها برگزار میکنند. بسیاری از شرکتهای بزرگ و معتبر ترکیه در این نمایشگاهها شرکت میکنند و رزومههای دانشجویانی که در شرف فارغالتحصیلی هستند را دریافت میکنند. دانشجویان نیز میتوانند اطلاعات کاملی راجع به شرایط شغلی و کارآموزی در این شرکتها به دست بیاورند.
دانشجویانی که قصد دارند به کار پس از تحصیل در ترکیه بپردازند، میتوانند از مشاوران دانشگاه نیز کمک بگیرند و در جلسات مشاوره دانشگاه شرکت کنند و از این طریق شغل مدنظر خود را پیدا کنند. درصورتیکه به زبان ترکی استانبولی و انگلیسی مسلط باشید، پیداکردن کار برای شما بسیار آسانتر خواهد شد.

بهترین شهرها و رشته ها برای کار پس از تحصیل در ترکیه
شرایط کاری در شهرهای مختلف ترکیه ممکن است متفاوت باشد و باید به این نکته نیز دقت کنید. اکثر شهرهای کوچک ترکیه شرایط کاری برای دانشجویان بینالمللی را ندارند و در آن شهرها شانس گرفتن اقامت بعد از تحصیل در ترکیه برای شما کاهش مییابد. برخی از بهترین شهرهای ترکیه که از نقاط اصلی تجارت در ترکیه بهحساب میآیند و شرایط خوبی برای کار پس از تحصیل در ترکیه دارند آنکارا و استانبول هستند. رشته و مقطع تحصیلی شما نیز تأثیر زیادی بر روی پیداکردن کار و گرفتن اقامت بعد از تحصیل در ترکیه دارد.
همانطور که گفتیم رشته تحصیلی شما بر روی پیداکردن شغل مناسب تأثیرگذار است؛ اما در هر رشتهای که باشید اگر سطح خود را بالا ببرید، تمام جزئیات رشته را یاد بگیرید، تنها به دروس دانشگاهی توجه نکنید و به یادگیری مطالب اضافی بپردازید، میتوانید شغل بسیار خوبی در هر کشوری پیدا کنید. برخی از بهترین رشته ها برای تحصیل در ترکیه برای دانشجویان بینالمللی بهصورت زیر است:
- پزشکی
- انواع رشتههای مهندسی
- مدیریت بازرگانی
- مدیریت مالی
- اطلاعات فناوری یا IT
- روزنامهنگاری بهصورت چندزبانه
- مدیریت هتلداری
- شغلهای مربوط به گردشگری
- تدریس زبانهای مختلف
جمعبندی
امروزه کشور ترکیه تبدیل به یکی از مقاصد اصلی برای دانشجویانی شده است که قصد مهاجرت تحصیلی دارند. شما هم اگر قصد مهاجرت تحصیلی به ترکیه را دارید باید علاوه بر دانشگاهها و امکانات تحصیلی ترکیه به شرایط کار پس از تحصیل در ترکیه نیز دقت کنید. فارغالتحصیلان دانشگاههای ترکیه مدتی زمان دارند تا در کشور ترکیه کاری پیدا کنند و مجوز کار را برای خود بگیرند، پس از پیداکردن کار میتوانند اقدام به گرفتن اقامت بعد از تحصیل در ترکیه کنند. موارد متفاوتی میتواند در پیداکردن شغل مناسب برای شما تأثیرگذار باشد، مانند مقطع تحصیلی، رشته تحصیلی، تسلط بر زبان ترکی استانبولی و انگلیسی، شهری که در آن زندگی میکنید و… .
اگر قصد مهاجرت تحصیلی به ایتالیا یا هر کشور دیگری را دارید و نمیدانید از کجا باید شروع کنید میتوانید از مشاورین مجموعه علم ویرا کمک بگیرید. اگر قصد دارید پس از اتمام تحصیل خود در ترکیه مشغول شوید نیز میتوانید با مشاورین ما مشورت کنید تا بهترین رشته و شهر را برای این کار انتخاب کنید و فرایند دریافت ویزای کاری و اقامت خود را آسانتر کنید. برای آگاهی از شرایط تحصیل خارج از کشور و دریافت اطلاعات، به بخش مشاوره رایگان مراجعه کنید.
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای