برای تحصیل حسابداری در ترکیه باید از تمام شرایط تحصیل و اطلاعات مربوط به هزینه و دانشگاهها مطلع بود. باتوجهبه تحولات بنیادین در نظام آموزش ترکیه و همچنین پیشرفتهای علمی و تحصیلی در دانشگاههای این کشور، ترکیه توانسته اعتبار دانشگاههای خود را در سطح جهان افزایش دهد.
به همین دلیل شاهد افزایش مهاجرت تحصیلی به ترکیه هستیم و سالانه دانشجویان زیادی متقاضی تحصیل در دانشگاههای این کشور هستند. همچنین مناسببودن شرایط تحصیلی و اعطای انواع بورسیه ازجمله بورسیه حسابداری در ترکیه از دیگر دلایل افزایش تمایل برای تحصیل در ترکیه است. در این مقاله از گروه مهاجرتی علم ویرا تحصیل حسابداری در ترکیه را بررسی میکنیم.
مهاجرت تحصیلی به ترکیه
داشتن مرز آبی با دریای سیاه، مدیترانه و دو دریای کوچک اژه و مرمره موجب شده است تا ترکیه از نظر موقعیت جغرافیایی و اقلیمی شرایطی بسیار عالی داشته باشد. مناظر طبیعی جذاب، پیشینه تاریخی و فرهنگی کهن و جاذبههای گردشگری متنوع، این کشور را به یک مقصد توریستی جذاب تبدیل کرده است.
از طرفی دولت ترکیه و نظام آموزشی این کشور در چند دهه اخیر بسیار تلاش کردهاند تا سیستم آموزشی خود را با استانداردهای جهانی همسو کنند. یک نمونه از این تلاشها امضای معاهده بولونیا است و بسیاری از کشورهای اروپایی عضو این معاهده آموزشی هستند. به همین دلیل ترکیه دارای یک سیستم آموزشی منظم و یکپارچه است و دانشجویانی با بهترین سطح دانش جهانی تربیت میکند. باتوجهبه این موارد بسیاری از علاقهمندان به رشته حسابداری برای تحصیل حسابداری در ترکیه اقدام میکنند.
شرایط تحصیل حسابداری در ترکیه
شرایط تحصیل حسابداری در ترکیه در دانشگاههای دولتی و خصوصی این کشور و در تمام مقاطع تحصیلی وجود دارد. طول دوره کارشناسی 4 سال، کارشناسی ارشد 2 سال و دوره دکترا 4 سال است. برای تحصیل در هر مقطع تحصیلی، داشتن مدرک تحصیلی مقطع قبلی ضروری است. به دلیل تفاوت سیستم آموزشی ایران و ترکیه در مواردی امکان معادلسازی مدارک وجود ندارد. به همین دلیل معمولاً متقاضیان قبل از ورود به دانشگاه باید یک دوره آمادگی قبل از دانشگاه را در ترکیه بگذرانند. در این دوره متقاضیان دروس پایه حسابداری و زبان را فرامیگیرند.
از دیگر شرایط تحصیل حسابداری در ترکیه شرکت در آزمون ورودی و کسب نمره قبولی است. آزمونهای ورودی عبارتاند از:
- آزمون YOS
- آزمون SAT
- آزمون GMAT
هر دانشگاه یک یا چند مورد از آزمونها را معتبر میداند و دانشجویان باید قبل از مهاجرت تحصیلی به ترکیه اطلاعات لازم در این مورد را نیز کسب کنند. برای تحصیل حسابداری در ترکیه در مقطع کارشناسی معدل دیپلم، نمرات دروس پایه رشته حسابداری و نمره آزمون ورودی نقش مهمی در پذیرش تحصیلی دارد.
برای تحصیل در دوره تحصیلات تکمیلی نیز داشتن رزومه تحصیلی قوی مانند مقاله، تحقیق و پژوهش شانس پذیرش را افزایش میدهد. همچنین با داشتن رزومه قوی، معدل بالا و عملکرد تحصیلی درخشان میتوان برای بورسیه حسابداری در ترکیه نیز درخواست داد.
تحصیل حسابداری در ترکیه؛ دانشگاه های رشته حسابداری ترکیه
دانشگاههای ترکیه در سطح خوبی از نظر علمی و تحصیلی قرار دارند. البته باید به این نکته نیز توجه کرد که کیفیت آموزش در برخی دانشگاهها بالاتر است؛ درنتیجه رتبه ملی و بینالمللی بالاتری دارند. اغلب دانشگاههای تحصیل حسابداری در ترکیه اعتبار خوبی دارند و با اخذ مدرک آنها میتوان فرصتهای شغلی خوبی را به دست آورد؛ ولی تحصیل در دانشگاههای معتبرتر شانس شغلی فرد را بیشتر میکند. همچنین امکان اخذ بورسیه حسابداری در ترکیه در این دانشگاهها بیشتر است. برترین دانشگاههای رشته حسابداری در ترکیه عبارتاند از:
چارت تحصیلی رشته حسابداری در ترکیه و روند آموزش
برخی شرایط تحصیل حسابداری در ترکیه بین دانشگاههای این کشور مشترک هستند و برخی شرایط از قبیل بورسیه حسابداری در ترکیه، آزمون ورودی و چارت تحصیلی تفاوتهایی دارند. در سالهای اولیه دانشجویان رشته حسابداری نوشتن صورتهای مالی سالانه، گزارشهای فصلی، چگونگی نوشتن ترازنامه و اعلامیههای موفقیت مالی شرکت را فرامیگیرند.
بعد از آن بخشهای تخصصی و حرفهای حسابداری، شرکت در کنفرانسهای برنامهریزی و تکنیکهای رشد مالی شرکت را فرامیگیرند. برخی دروس اصلی رشته حسابداری ترکیه عبارتاند از:
- حسابداری هزینه
- حسابداری عمومی
- ریاضیات حرفهای
- ریاضیات کسبوکار
- سیستمهای مدیریت کیفیت
- قانون مالیات
- حسابداری شرکت
- معاملات تجارت خارجی
- صورتهای مالی و تجزیهوتحلیل
- اصول آتاتورک و تاریخچه او
- قانون کار و امنیت اجتماعی
دانشجویان مستعد تحصیل حسابداری در ترکیه با موفقیت در کسب نمرات عالی در دروس رشته حسابداری و همچنین نگارش مقالات علمی میتوانند برای بورسیه حسابداری در ترکیه درخواست دهند. بورسیه تحصیلی تمام یا بخشی از هزینه تحصیل در ترکیه، رشته حسابداری را پوشش میدهد.
گرایش های رشته حسابداری
به دلیل ارتباط رشته حسابداری با حوزههای امور مالی و معاملات خرد و کلان تحصیل در این رشته و موفقیت در آن اهمیت زیادی دارد. دانشجویان در طول تحصیل حسابداری در ترکیه باید تلاش کنند تا بهترین عملکرد تحصیلی را داشته باشند و از فرصت تحصیلی خوبی که در آن قرار گرفتهاند بهخوبی استفاده کنند.
این عامل نهتنها در اخذ بورسیه حسابداری در ترکیه مهم است؛ بلکه مهمتر اینکه میتوانند فرصتهای شغلی بسیار خوب با درآمد مالی خوبی داشته باشند. توجه به این مزایا موجب میشود تا دشواری این رشته هموار شده و برای رسیدن به آیندهای بهتر تلاش کرد.
بسیاری از علاقهمندان به رشته حسابداری با درنظرگرفتن مزایای شغلی و مالی عالی برای تحصیل حسابداری، مهاجرت تحصیلی به ترکیه را انتخاب میکنند. گرایشهای مختلفی برای رشته حسابداری وجود دارد که دانشجویان مشغول به تحصیل حسابداری در ترکیه بر اساس علاقه و استعداد خود میتوانند یکی از این گرایشها را انتخاب کنند. این گرایشها که در دوره کارشناسیارشد و دکترا ارائه میشود عبارتاند از:
- حسابداری مالی
- حسابداری صنعتی
- حسابداری منابع انسانی
- حسابداری دولتی
- حسابداری مدیریت
زبان تحصیل حسابداری در ترکیه
زبان رسمی آموزش در ترکیه زبان ترکی است و دانشجویان برای تحصیل حسابداری در ترکیه باید به زبان ترکی مسلط بوده و مدرک زبان تومر را حداقل در سطح B2 ارائه دهند. البته در برخی دانشگاههای ترکیه که غالباً دانشگاههای خصوصی هستند رشته حسابداری به زبان انگلیسی نیز ارائه میشود.
برای این دانشجویان داشتن مدرک تافل حداقل 80 یا آیلتس حداقل 6 برای دوره کارشناسی ضروری است. برای مقاطع تحصیلات تکمیلی نمره مدرک زبان افزایش مییابد و داشتن مدرک زبان تومر نقش مهمی در افزایش شانس پذیرش و همچنین اخذ بورسیه حسابداری در ترکیه دارد. به همین دلیل لازم است قبل از مهاجرت تحصیلی به ترکیه مدارک زبان ترکی و انگلیسی را بگیرید تا شانس پذیرش خود را افزایش دهید.
هزینه تحصیل رشته حسابداری در ترکیه
آگاهی از هزینه تحصیل حسابداری در ترکیه یکی دیگر از موارد مهمی است که باید قبل از مهاجرت تحصیلی به ترکیه آن را در نظر گرفت. هزینه تحصیل در ترکیه به دانشگاه محل تحصیل، زبان تحصیل و مقطع تحصیلی بستگی دارد. به طور میانگین هزینه تحصیل در دانشگاههای دولتی حسابداری 8700-800 لیر در سال و هزینه تحصیل در دانشگاههای خصوصی 19.500-3.000 لیر در سال است؛ البته میتوان با اخذ بورسیه حسابداری در ترکیه بخشی یا تمام هزینه تحصیل را تحت پوشش بورسیه درآورد. در ادامه هزینه تحصیل در چند دانشگاه حسابداری ترکیه آمده است:
دانشگاه | شهریه سالانه |
دانشگاه حاجت تپه | 6.700 لیر |
دانشگاه بیگلی استانبول | 6.950 لیر |
دانشگاه دوکوز ایلول | 4.400 لیر |
دانشگاه عثمان قاضی | 7.500 لیر |
دانشگاه آنکارا | 6.600 لیر |
دانشگاه بغازیچی | 14.200 لیر |
دانشگاه دوملوپینار | 852 لیر |
بورسیه های تحصیلی ترکیه
یکی از مزایای تحصیل حسابداری در ترکیه امکان اخذ بورسیه تحصیلی است. برای اخذ بورسیه تحصیلی ترکیه اعم از بورسیه حسابداری در ترکیه یا رشتههای دیگر متقاضیان باید شرایط موردنظر دانشگاه یا سازمان ارائهدهنده بورسیه را داشته باشند. مهمترین شرایط اخذ بورسیه تحصیلی ترکیه عبارتاند از:
- ارائه مدارک تحصیلی مقطع قبلی
- داشتن مدرک زبان ترکی
- حداقل معدل 15
- شرایط سنی شامل کمتر از 21 سال برای کارشناسی، کمتر از 30 سال برای دوره ارشد و کمتر از 35 سال برای دوره دکترا
- داشتن مقالات علمی (برای مقطع دکترا)
- گواهی تأییدیه استاد راهنما (برای مقطع دکترا)
بورسیههای تحصیلی ترکیه به چند دسته تقسیم میشوند که شامل بورسیه دولتی، بورسیههای سازمانها و بنیادهای خصوصی و بورسیههای دانشگاهی هستند. این بورسیهها عبارتاند از:
- بورسیه دولتی ترکیه بورسلاری
- بورسیه تحصیلی دانشجویان برجسته
- بورسیه تحصیلی عبدالله گل
- بورسیه تحصیلی کامل (TAB)
- بورسیههای دانشگاهی مانند بورسیه دانشگاه کوچ و برخی دانشگاههای خصوصی
- بورسیه شایستگی ابن خلدون
برخی بورسیهها فول فاند (پوشش تمام شهریه) و برخی دیگر پارت فاند (پوشش بخشی از شهریه) هستند. دانشجویان مشغول به تحصیل حسابداری در ترکیه با داشتن شرایط عمومی دریافت بورسیه و شرایط تحصیلی میتوانند برای اخذ بورسیه درخواست دهند.
بازار کار رشته حسابداری ترکیه
رشته حسابداری از رشتههای تحصیلی دارای بازار کار و موقعیتهای شغلی خوب است. با تحصیل حسابداری در ترکیه و اخذ مدرک تحصیلی از یک دانشگاه بینالمللی نهتنها میتوان از فرصتهای شغلی خوب در ترکیه استفاده کرد؛ بلکه میتوان به بازار کار کشورهای اروپایی نیز وارد شد.
بازار مالی ترکیه همواره به نیروهای جوان و با دانش بالا در رشته حسابداری نیاز دارد و مهاجرت تحصیلی به ترکیه و تحصیل در رشته حسابداری آینده شغلی خوبی برای فارغالتحصیلان دارد.
جمعبندی
رشته حسابداری اهمیت زیادی داشته و بازار کار آن همواره نیازمند نیروهای توانمند و تحصیلکرده است. تحصیل حسابداری در ترکیه فرصت تحصیلی بسیار خوبی است که میتوان از آن برای تضمین آینده شغلی خود استفاده کرد. رشته حسابداری در دانشگاههای ترکیه بر اساس استانداردهای بینالمللی ارائه میشوند و مدرک تحصیلی آنها از اعتبار خوبی برخوردار است.
به همین دلیل بسیاری از علاقهمندان به رشته حسابداری برای مهاجرت تحصیلی به ترکیه اقدام میکنند. علاوه بر مناسببودن هزینه و شرایط تحصیل، امکان اخذ بورسیه حسابداری در ترکیه از دیگر مزایای تحصیل حسابداری در این کشور است.
مؤسسه مهاجرتی علم ویرا از مؤسسات مهاجرتی معتبر با سابقه درخشان در زمینه مهاجرت است و پروندههای مهاجرتی موفق زیادی نیز دارد. تیم علم ویرا تلاش میکند اطلاعات جامع مربوط به مهاجرت تحصیلی به کشورهای مختلف را در اختیار متقاضیان عزیز قرار دهد. با تکمیل فرم مشاوره رایگان با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای