بسیاری از علاقهمندان به مهاجرت تحصیلی، به دنبال تحصیل در ترکیه با دیپلم فنی حرفه ای هستند. کشور ترکیه از نظر موقعیت جغرافیایی و مجاورت با ایران و همچنین اعتبار دانشگاهها گزینه خوبی برای مهاجرت تحصیلی است. به دلیل شباهتهای فرهنگی، مناسببودن هزینه تحصیل و اعتبار مدرک تحصیلی دانشگاهها، در چند سال اخیر مهاجرت تحصیلی به ترکیه افزایشیافته است.
به دلیل نیاز جامعه به مشاغل فنی، اعتبار مدرک فنی حرفه ای در ترکیه بالا است و دارندگان این مدرک میتوانند علاوه بر تحصیل بهراحتی وارد بازار کار شوند. در این مقاله از گروه مهاجرتی علم ویرا تحصیل در ترکیه با دیپلم فنی حرفه ای را بررسی میکنیم.
مهاجرت تحصیلی به ترکیه
همجواری کشور ترکیه با ایران، شباهتهای فرهنگی و دینی، امکانات تحصیلی مناسب و اعتبار دانشگاهها در سطح بینالملل، این کشور را به گزینهای مناسب برای مهاجرت تحصیلی تبدیل کرده است. دانشجویان بینالمللی با مدارک تحصیلی مختلف شامل دیپلم علومانسانی، علومتجربی و علوم ریاضی برای تحصیل در ترکیه درخواست میدهند. همچنین تحصیل در ترکیه با دیپلم فنی حرفه ای در بین متقاضیان بینالمللی مشاهده میشود. دارندگان دیپلم فنی حرفهای میتوانند علاوه بر تحصیل در دانشگاه وارد بازار کار شده و متناسب با مهارت فنی خود مشغول کار شوند. برای افزایش اعتبار مدرک فنی حرفه ای در ترکیه معادلسازی مدرک ضروری است.
شرایط تحصیل در ترکیه با دیپلم فنی حرفه ای
متقاضیان تحصیل در ترکیه با دیپلم فنی حرفه ای میتوانند بعد از تطبیق مدرک خود با مدرک دیپلم ترکیه، در این کشور ادامه تحصیل دهند. این متقاضیان بعد از اخذ پذیرش میتوانند وارد دانشگاه شوند که این مورد نیز شرایط خاص خود را دارد. بهعنوانمثال اگر دارنده دیپلم فنی حرفهای بخواهد در رشته پزشکی ادامه تحصیل دهد باید در دورههای یکساله قبل از ورود به دانشگاه شرکت کند.
در این دوره متقاضیان تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم فنی حرفهای، دروس پایه مربوط به رشته پزشکی را فرامیگیرند. همچنین متقاضیان تحصیل در رشتههای فنی حرفهای میتوانند وارد دورههای کاردانی یا کارشناسی پیوسته رشتههای فنی و مهندسی شوند.
تحصیل مهندسی در ترکیه با مدرک فنی و حرفهای
متقاضیان تحصیل در ترکیه با دیپلم فنی حرفه ای میتوانند برای دورههای کاردانی فنی یا کارشناسی درخواست دهند. برای این منظور باید متقاضیان مدرک خود را معادلسازی کنند و در یکی از دورههای کاردانی مانند برق و الکترونیک، فناوری الکترونیک، مکانیک دستگاهها، فناوری هواپیما و فناوری خودرو شرکت کنند.
همچنین متقاضیان میتوانند با مدرک فنی در یکی از دانشگاههای مهندسی ترکیه مشغول به تحصیل شوند. برای تحصیل مهندسی با اعتبار مدرک فنی حرفه ای در ترکیه، متقاضیان باید در آزمون ورودی دانشگاهها که شامل آزمون SAT و آزمون YOS است شرکت کنند. مهمترین دانشگاههای تحصیل مهندسی در ترکیه عبارتاند از:
به دلیل اعتبار دانشگاهها و بالابودن کیفیت آموزش، بسیاری از دارندگان مدرک دیپلم فنی حرفهای برای مهاجرت تحصیلی به ترکیه اقدام کرده تا در یکی از این دانشگاهها تحصیل کنند.
تحصیل پزشکی در ترکیه با دیپلم فنی حرفه ای
برخی از متقاضیان تحصیل در ترکیه با دیپلم فنی حرفه ای، تمایل دارند در رشته پزشکی یا یکی از زیرشاخههای آن تحصیل کنند. باتوجهبه میزان اعتبار مدرک فنی حرفه ای در ترکیه این گروه از متقاضیان باید ابتدا مدرک خود را معادلسازی کنند. بعد از آن برای تحصیل در رشته پزشکی ابتدا باید در یک دوره یکساله آمادگی قبل از دانشگاه شرکت کنند.
در این دوره، دانشجویان دروس پایه رشته پزشکی را فرامیگیرند. همچنین شرکت در آزمون ورودی دانشگاه از دیگر شرایط تحصیل پزشکی در ترکیه است. آزمونهای SAT و YOS مهمترین آزمونهای ورودی دانشگاههای ترکیه هستند و برخی دانشگاهها نمره هر دو آزمون را قبول میکنند؛ ولی برخی دیگر تنها یک آزمون موردنظر است.
به همین دلیل قبل از مهاجرت تحصیلی به ترکیه برای تحصیل در ترکیه با دیپلم فنی حرفه ای، باید بر اساس دانشگاه موردنظر تمام شرایط و از جمله نوع آزمون ورودی بررسی شود. برخی از بهترین دانشگاه های ترکیه برای پزشکی عبارتاند از:
- دانشگاه استانبول
- دانشگاه آنکارا
- دانشگاه مرمره
- دانشگاه یدی تپه
- دانشگاه جراح پاشا
- دانشگاه کوچ
- دانشگاه مدیپول استانبول
تحصیل در ترکیه با دیپلم فنی حرفه ای؛ اشتغال به کار با دیپلم فنی حرفهای
رشتههای فنی حرفهای از جمله رشتههای پرتقاضا هستند که در همه جای دنیا و از جمله ترکیه بازار کار خوبی دارند. رشتههای جوشکاری، تأسیسات، مکانیک، لولهکشی، نجاری، برق و… برخی از رشتههای فنی حرفهای هستند. دانشجویان میتوانند در حین تحصیل در ترکیه با دیپلم فنی حرفه ای، با کسب مجوز کار بر اساس نوع حرفه و مهارت خود مشغول به کار شوند. میزان مهارت فرد در رشته خود تأثیر زیادی در آینده شغلی و حتی تحصیلی او دارد.
زبان تحصیل در ترکیه
قبل از مهاجرت تحصیلی به ترکیه، متقاضیان تحصیل در این کشور باید اطلاعات و آمادگیهای لازم درباره شرایط تحصیل و از جمله زبان تحصیل را به دست آورند. زبان تحصیل در ترکیه با دیپلم فنی حرفه ای و سایر مدارک دیپلم، انگلیسی و ترکی است. متقاضیان باید بر اساس دانشگاه موردنظر و زبان تحصیل، مدرک زبان مورد قبول دانشگاه را ارائه دهند.
اگر دانشجویان مدرک زبان نداشته یا نتوانند مهارتهای زبانی خود را اثبات کنند باید در دوره آمادگی مهارت زبانی که قبل از دانشگاه برگزار میشود شرکت کنند. توصیه ما این است که قبل از مهاجرت تحصیلی مهارتهای زبانی خود را تقویت کرده و مدرک زبان خود را بگیرید. این کار مانع اتلاف زمان و موجب صرفهجویی در هزینه خواهد شد و زودتر میتوانید وارد دانشگاه شوید.
شرایط سنی تحصیل در ترکیه
یکی دیگر از شرایط تحصیل در ترکیه با دیپلم فنی حرفه ای، شرایط سنی و گپ تحصیلی است. منظور از گپ تحصیلی فاصله زمانی بین دو مقطع تحصیلی است. معمولاً دانشگاههای دولتی در این زمینه سختگیری بیشتری اعمال میکنند و شرط سنی برای تحصیل در مقطع کارشناسی حداکثر تا 21 سال است.
درمورد دانشگاههای خصوصی این سختگیری کمتر بوده و برای تحصیل در برخی دانشگاههای خصوصی ترکیه شرط سن و گپ تحصیلی مطرح نیست. به همین دلیل بسیاری از متقاضیان مهاجرت تحصیلی به ترکیه دانشگاههای خصوصی را انتخاب میکنند.
نکته مهم درباره دریافت بورسیه تحصیلی است که در این مورد شرط سن اهمیت زیادی دارد و برخی دانشگاهها برای اعطای بورسیه به متقاضیان، علاوه بر درنظرگرفتن شرط سن، آزمون بورسیه نیز برگزار میکنند. معمولاً حداکثر سن برای دریافت بورسیه برای دوره کارشناسی 21 سال، کارشناسی ارشد 30 و دوره دکترا 35 سال است.
هزینه تحصیل در ترکیه با دیپلم فنی حرفه ای
از دیگر موارد مهم برای تحصیل در خارج از کشور هزینه تحصیل است. هزینه تحصیل در ترکیه با دیپلم فنی حرفه ای به مقطع تحصیلی، رشته تحصیلی، دانشگاه موردنظر و زبان تحصیل بستگی دارد. هزینه تحصیل در ترکیه در مقایسه با بسیاری دیگر از دانشگاههای جهان مقرونبهصرفهتر است.
از طرفی هزینه تحصیل پزشکی در ترکیه نسبت به رشتههای دیگر بالاتر است و همچنین هزینه تحصیل در دوره کاردانی فنی حرفهای کمتر از دوره کارشناسی است. هزینه تحصیل در دانشگاههای خصوصی و هزینه تحصیل به زبان انگلیسی هم بیشتر است. قبل از مهاجرت تحصیلی به ترکیه با تعیین نوع دانشگاه، رشته و زبان تحصیل میتوانید اطلاعات مربوط به میانگین هزینه تحصیل در رشته موردنظر خود را از وبسایت دانشگاه استخراج کنید.
در ادامه میانگین هزینه تحصیل در ترکیه با دیپلم فنی حرفه ای در رشته مهندسی و پزشکی آمده است:
رشته |
دولتی ترکی |
دولتی انگلیسی |
دانشگاه خصوصی |
مهندسی |
300-800 دلار |
500-1800 دلار |
5.000-20.000 دلار |
رشته |
دانشگاه دولتی |
دانشگاه خصوصی |
پزشکی |
300-1800 دلار |
10.000-25.000 دلار |
بورسیه تحصیلی
متقاضیان تحصیل در ترکیه با دیپلم فنی حرفه ای در صورت کسب نمرات علمی بالا در دانشگاه، رزومه علمی عالی و عملکرد درخشان میتوانند برای اخذ بورسیه تحصیلی درخواست دهند. بورسیههای تحصیلی متعددی شامل بورسیه دولتی، بورسیههای دانشگاهی و بورسیههای مؤسسات و بنیادهای خصوصی وجود دارد.
دانشگاههای سابانجی، حاجت تپه، کوچ و دانشگاه فنی خاورمیانه برخی از دانشگاههای ارائهدهنده بورسیه هستند. همچنین ترکیه بورسلاری یا بورسیه دولتی ترکیه، بورسیه Tubitak، بورسیه اراسموس یا همان برنامه تبادل دانشجو برخی دیگر از بورسیههای تحصیلی ترکیه هستند.
نکته مهمی که باید بهخاطر داشت اینکه معمولاً اعطای بورسیه به دانشجویان مقاطع تکمیلی بیشتر است و شانس اخذ بورسیه برای دورههای کارشناسی کمتر است. به همین دلیل قبل از مهاجرت تحصیلی به ترکیه تمام موارد مربوط به هزینهها را باید در نظر داشته باشید و به امید اخذ بورسیه نباشید.
مدارک لازم برای تحصیل در ترکیه با دیپلم فنی حرفه ای
بعد از بررسی تمام شرایط مربوط به تحصیل در ترکیه با دیپلم فنی حرفه ای، برای دانشگاه موردنظر درخواست پذیرش ارسال کنید. برای این کار فرم درخواست تحصیل را از وبسایت دانشگاه دانلود کرده و تمام موارد لازم را در فرم وارد کنید.
در مرحله بعد فرم تکمیل شده را همراه با اسکن مدارک شناسایی، مدارک تحصیلی، مدرک زبان و گذرنامه برای دانشگاه ارسال کنید. بعد از دریافت پذیرش تحصیلی مدارک زیر را برای ثبتنام در دانشگاه ارسال کنید.
- مدرک دیپلم فنی حرفهای با ترجمه رسمی و ریزنمرات
- مدارک شناسایی و گذرنامه با حداقل اعتبار لازم
- گواهی پرداخت هزینه درخواست تحصیلی
- عکس در اندازه پاسپورت
- ویزای تحصیل در ترکیه با دیپلم فنی حرفه ای
- رزومه علمی و معرفینامه (در صورت وجود)
- مدرک بینالمللی زبان تومر (ترکی)، آیلتس یا تافل (انگلیسی) یا اثبات تسلط زبانی
- نامه رسمی دانشگاه مبنی بر اخذ پذیرش
- گواهی تمکن مالی
- ارائه نمره قبولی در آزمون ورودی
- بیمه سلامت پزشکی
- گواهی عدم سوءپیشینه
همچنین معادلسازی مدرک برای افزایش اعتبار مدرک فنی حرفه ای در ترکیه ضروری است.
جمعبندی
برخی از متقاضیان تحصیل در خارج از کشور دارندگان دیپلم فنی حرفهای هستند که تحصیل در ترکیه با دیپلم فنی حرفه ای را انتخاب میکنند. برای تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم فنی حرفهای، متقاضیان باید مدرک خود را معادلسازی کنند تا اعتبار مدرک فنی حرفه ای در ترکیه برای آنان مورد پذیرش دانشگاه باشد.
متقاضیان میتوانند در دورههای کاردانی فنی یا کارشناسی در رشتههای مهندسی ادامه تحصیل داده و وارد مقاطع تحصیلی بالاتر شوند. ممکن است هدف برخی از این افراد از مهاجرت تحصیلی به ترکیه تحصیل در رشتههای پزشکی باشد. برای این منظور متقاضیان باید در دوره یکساله آمادگی قبل از دانشگاه شرکت کرده و دروس پایه پزشکی مانند زیستشناسی، ریاضی، فیزیک و شیمی را بگذرانند.
مؤسسه مهاجرتی علم ویرا با داشتن پروندههای موفق در زمینه مهاجرت تحصیلی از معتبرترین مراکز مهاجرت تحصیلی است. هدف علم ویرا پشتیبانی از متقاضیان مهاجرت تحصیلی در تمامی مراحل تا رسیدن به هدف است. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و ارتباط با کارشناسان علم ویرا فرم مشاوره رایگان را تکمیل کنید. مشاوران ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای