قبل از پرداختن به تحصیل در ترکیه بدون شرط معدل باید ابتدا تمام ابعاد شرایط تحصیل در ترکیه بررسی شود. به همین دلیل لازم است قبل از مهاجرت تحصیلی به ترکیه اطلاعات لازم و ضروری درباره تحصیل در ترکیه را به دست آوریم. شرکت در آزمون ورودی و شرط معدل برای تحصیل در ترکیه دو نمونه از مواردی هستند که باید بهدقت موردتوجه قرار گیرند. در این مقاله از گروه مهاجرتی علم ویرا تمام شرایط تحصیل در ترکیه شامل آزمونها، معدل و نکات ضروری دیگر را بررسی میکنیم.
مهاجرت تحصیلی به ترکیه
ترکیه دارای یک موقعیت جغرافیایی بسیار عالی است به صورتی که بخشی از آن در قاره اروپا و بخشی در قاره آسیا قرار دارد. دولت ترکیه تلاش میکند در بسیاری از جنبهها از قوانین و سیستمهای اروپایی پیروی کند. سیستم آموزشی ترکیه یکی از این موارد است و این کشور از امضاکنندگان معاهده بولونیا است.
تمام کشورهای عضو این معاهده دارای یک سیستم آموزش منظم و یکپارچه بوده و مدرک تحصیلی آنها در قاره اروپا معتبر است. به همین دلیل بسیاری از دانشجویان بینالمللی ترجیح میدهند در یکی از این کشورها تحصیل کنند. مهاجرت تحصیلی به کشور ترکیه نیز گزینهای مناسب است؛ زیرا سیستم آموزش عالی ترکیه از استانداردهای بالایی پیروی میکند و همچنین هزینه و شرایط تحصیل در این کشور مناسب است.
برخی دانشجویان خارجی باهدف تحصیل در ترکیه بدون شرط معدل راهی این کشور میشوند. برای این منظور شروطی لازم است که با پذیرش آنها میتوانند از یک دانشگاه در ترکیه پذیرش بگیرند. از طرف دیگر گزینه شرط معدل برای تحصیل در ترکیه نیز از دیگر موارد موردتوجه دانشجویان خارجی است.
تحصیل در ترکیه بدون شرط معدل؛ شرایط پذیرش در دانشگاه های ترکیه
در ترکیه دانشگاههای دولتی و خصوصی متعددی فعالیت میکنند و بسیاری از آنها در سطح ملی و بینالمللی اعتبار بالایی دارند. مناسببودن شرایط پذیرش، مقرونبهصرفه بودن هزینه تحصیل در ترکیه، بالابودن کیفیت آموزش و زیرساختهای علمی و تحصیلی استاندارد از جمله دلایل افزایش تقاضای تحصیل در ترکیه است.
برای پذیرش در دانشگاههای ترکیه یک مجموعه قوانین عمومی و قوانین اختصاصی وجود دارد. معمولاً مهمترین شرط تحصیل در دانشگاههای ترکیه بهویژه دانشگاههای دولتی شرکت در آزمون ورودی است. متقاضیانی که بتوانند نمره قبولی را کسب کنند از مزیت تحصیل در ترکیه بدون شرط معدل برخوردار خواهند شد؛ البته برخی دانشگاههای دولتی و خصوصی بدون آزمون ورودی دانشجویان را پذیرش میکنند. هر کدام از این موارد دارای شروطی است که در ادامه به آنها پرداخته میشود.
1. پذیرش در دانشگاه های دولتی
هزینه تحصیل در دانشگاههای دولتی ترکیه کمتر از دانشگاههای خصوصی است و بهموازات آن شرایط پذیرش در آنها بسیار رقابتی و دشوارتر است. دانشجویان باید در آزمونهای ورودی دانشگاه شرکت کرده و حداقل نمره قبولی موردنظر دانشگاه را کسب کنند. اگر نمره معدل پذیرفتهشدگان در سطح خوبی نباشد؛ ولی در آزمون عملکرد خوبی از خود نشان دهند امکان تحصیل در ترکیه بدون شرط معدل برای آنها وجود دارد. آزمونهای ورودی دانشگاههای ترکیه عبارتاند از:
- آزمون YOS: برای تحصیل در مقطع کارشناسی
- آزمون SAT: برای تحصیل در مقطع کارشناسی
- آزمون GRE: برای تحصیل در مقطع تحصیلات تکمیلی به زبان انگلیسی
- آزمون ALES: برای تحصیل در مقطع تحصیلات تکمیلی به زبان ترکی
- آزمون DUS: آزمون تخصص دندانپزشکی
- آزمون TUS: آزمون تخصص رشتههای پزشکی
البته دانشجویانی که شرط معدل و رزومه تحصیلی خوبی داشته باشند میتوانند بدون شرکت در آزمون ورودی وارد دانشگاه شوند.
2. تحصیل در ترکیه بدون شرط معدل؛ دانشگاه های خصوصی
در مقایسه با دانشگاههای دولتی، شرایط پذیرش در دانشگاههای خصوصی راحتتر است. برخی دانشگاههای خصوصی آزمون ورودی برگزار نمیکنند و شرط معدل برای تحصیل در ترکیه در دانشگاههای خصوصی کمتر از دانشگاههای دولتی است.
برخی دیگر از دانشگاههای خصوصی آزمون ورودی برگزار میکنند و در صورت پایینبودن معدل، میتوانید با قبولی در آزمون ورودی به تحصیل در ترکیه بدون شرط معدل بپردازید. البته ذکر این نکته ضروری است که برخی دانشگاههای خصوصی که بدون آزمون دانشجویان را پذیرش میکنند سختگیری چندانی درباره شرط معدل اعمال نمیکنند.
تحصیل پزشکی در ترکیه
رشته پزشکی از رشتههای پرطرفدار بین بسیاری از دانشجویان است و دانشگاههای ترکیه امکانات خوبی برای تحصیل در این رشته فراهم کردهاند. برای تحصیل پزشکی در ترکیه، متقاضیان باید در آزمون ورودی دانشگاه یعنی آزمون YOS شرکت کنند. البته گزینه شرط معدل برای تحصیل در ترکیه در رشته پزشکی وجود دارد و آن داشتن حداقل معدل 18 و برخی دانشگاهها معدل 19 است.
متقاضیان رشته پزشکی برای تحصیل در ترکیه بدون شرط معدل باید در آزمون ورودی شرکت کنند. آزمون یوس اعتبار بالایی داشته و دورههای مختلفی برای آمادگی آزمون برگزار میشود. متقاضیان باید قبل از مهاجرت تحصیلی به ترکیه اطلاعات کافی درباره شرایط، سؤالات و آزمونهای آمادگی را کسب کرده و در دورههای آمادگی آزمون شرکت کنند. بهاینترتیب میتوانید بدون نگرانی از معدل خود نمره بالایی در آزمون کسب کرده و وارد دانشگاه شوید.
برترین دانشگاه های دولتی ترکیه
همانطور که گفته شد دانشگاههای ترکیه اعتبار خوبی در سطح جهان دارند و همین امر موجب افزایش مهاجرت تحصیلی به ترکیه شده است. این دانشگاهها دارای بهترین امکانات تحصیلی بوده و شرط پذیرش در آنها شرکت و قبولی در آزمونهای ورودی است.
حتی متقاضیانی که معدل آنها در سطح بالایی نباشد میتوانند با کسب امتیاز بالا در آزمون ورودی، تحصیل در ترکیه بدون شرط معدل را ادامه دهند. در ادامه اسامی برخی از بهترین دانشگاههای ترکیه در بخش دولتی آمده است.
تحصیل در ترکیه بدون شرط معدل؛ دانشگاه های خصوصی ترکیه
در دانشگاههای خصوصی ترکیه نیز امکانات علمی، تحصیلی و تحقیقاتی بسیار خوبی فراهم شده است تا دانشجویان در بهترین سطح آموزش ببینند. برای ورود به این دانشگاهها متقاضیان میتوانند از دو طریق شرکت در آزمون (تحصیل در ترکیه بدون شرط معدل) یا شرط معدل برای تحصیل در ترکیه اقدام کنند. شرط معدل دانشگاههای خصوصی در مقایسه با دانشگاههای دولتی کمتر است و هر دانشگاه قوانین خاص خود را دارد. برخی از بهترین دانشگاههای خصوصی ترکیه عبارتاند از:
شرط معدل برای تحصیل در ترکیه
گزینههای ورود به دانشگاههای ترکیه شامل شرکت در آزمون و دیگری شرط معدل است. تنها زمانی میتوان از شرط معدل برای تحصیل در ترکیه استفاده کرد که معدل در بهترین سطح باشد؛ بهعنوانمثال حداقل معدل برای تحصیل در رشتههای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی بیشتر از 18 است.
البته این نیز به معنای پذیرش قطعی در دانشگاه نیست. اگر تردید دارید که با شرط معدل نمیتوانید از دانشگاه موردنظر خود پذیرش بگیرید بهتر است روی گزینه تحصیل در ترکیه بدون شرط معدل سرمایهگذاری کنید و آن آمادگی کامل برای شرکت در آزمون ورودی است.
هزینه تحصیل در ترکیه
هزینه تحصیل در ترکیه بدون شرط معدل یا با شرط معدل تفاوتی نمیکند و هزینه تحصیل به دانشگاه، رشته، زبان و مقطع تحصیلی بستگی دارد. هزینه تحصیل به زبان انگلیسی در اغلب دانشگاههای ترکیه بیشتر از هزینه تحصیل به زبان ترکی است.
همچنین متقاضیانی که در زبان موردنظر توانایی و تسلط کافی نداشته باشند باید در دورههای آمادگی زبان قبل از دانشگاه شرکت کنند. این دوره نیز هزینه جداگانهای دارد. به همین دلیل قبل از مهاجرت تحصیلی به کشور ترکیه درمورد تمام این موارد اطلاعات لازم را کسب کرده و مهارتها و آمادگیهای کافی شامل مهارت زبانی و آمادگی برای آزمون را کسب کنید. در ادامه میانگین هزینه تحصیل در برخی دانشگاههای ترکیه آمده است:
دانشگاه | هزینه کارشناسی | تحصیلات تکمیلی |
دانشگاه آنکارا | 1607-8837 دلار | 858-1287 |
دانشگاه حاجت تپه | 3696-8203 دلار | 3696-8203 دلار |
دانشگاه اژه | 979-1233 دلار | 979-1233 دلار |
دانشگاه بغازیچی | 1529-3058 دلار | 765-3058 دلار |
دانشگاه فنی استانبول | 269-8202 دلار | 200 دلار |
دانشگاه فنی خاورمیانه | 322-537 دلار | 300 دلار |
دانشگاه یدی تپه | 8500-12500 دلار | 2500-12000 دلار |
دانشگاه باهچه شهیر | 5000-79-00 دلار | 12000 دلار |
دانشگاه باشکنت | 4395-7075 دلار | _________ |
دانشگاه کوچ | 19500 دلار | 9800-24500 دلار |
دانشگاه بیلکنت | 14700 دلار | 14700 دلار |
بورسیه های تحصیلی ترکیه
دانشجویان مشغول به تحصیل در ترکیه بدون شرط معدل یا با شرط معدل با اثبات شایستگیهای علمی و تحصیلی خود در دانشگاه میتوانند از بورسیههای تحصیلی استفاده کنند. هر دو گروه دانشگاهها یعنی دانشگاههای دولتی و خصوصی به دانشجویان ممتاز خود بورسیه تحصیلی اعطا میکنند. همانطور که برای پذیرش بدون آزمون، شرط معدل برای تحصیل در ترکیه بسیار مهم است برای اخذ بورسیه نیز نمرات دانشگاهی بالا و فعالیتهای علمی تحقیقاتی اهمیت زیادی دارد. برخی بورسیههای تحصیلی ترکیه عبارتاند از:
- بورسیه دولتی ترکیه بورسلاری
- بورسیه تحصیلی دانشجویان برجسته
- بورسیههای تحقیقاتی
- بورسیههای ورزشی
- بورسیه تحصیلی عبدالله گل
- بورسیه تحصیلی کامل (TAB)
مراحل اخذ پذیرش از دانشگاه های ترکیه
گزینه شرط معدل برای تحصیل در ترکیه را نمیتوان یک گزینه صددرصدی بهحساب آورد؛ زیرا رقابت برای آن بسیار زیاد است. به همین دلیل برای تحصیل در ترکیه بدون شرط معدل باید خود را برای آزمونهای ورودی دانشگاه آماده کنید. اطلاعات کامل درباره آزمونها و شرایط پذیرش را قبل از مهاجرت تحصیلی به ترکیه کسب کنید.
باتوجهبه اینکه دورههای آمادگی آزمون توسط مؤسسات معتبر و در بهترین سطح برگزار میشود با تلاش میتوان در این آزمونها قبول شد. از دیگر شرایط اخذ پذیرش تکمیل فرم درخواست پذیرش تحصیلی است. برای این کار با مراجعه به وبسایت دانشگاه موردنظر فرم پذیرش را دانلود کره و بعد از تکمیل آن همراه با اسکن مدارک شناسایی، مدارک تحصیلی، گذرنامه و نمره آزمون برای دانشگاه ارسال کنید. مسئولان دانشگاه مدارک را بررسی کرده و پاسخ اخذ پذیرش برای شما ارسال خواهد شد. بعد از دریافت پذیرش تحصیلی مدارک زیر را آماده کرده و برای دانشگاه ارسال کنید.
- مدرک دیپلم پایان دبیرستان و ریزنمرات با ترجمه رسمی (برای دوره کارشناسی)
- مدرک تحصیلات دانشگاهی با ترجمه رسمی (برای دوره تحصیلات تکمیلی)
- گذرنامه معتبر با حداقل اعتبار لازم
- مدارک شناسایی و هویتی با ترجمه رسمی
- ارائه مدرک زبان ترکی (تومر) یا انگلیسی تافل/ آیلتس
- گواهی قبولی در آزمون ورودی دانشگاه
- گواهی تمکن مالی برای تحصیل در ترکیه بدون شرط معدل
- نامه رسمی پذیرش تحصیلی
- گواهی سلامت پزشکی
- ویزای تحصیلی
- گواهی عدم سوءپیشینه
جمعبندی
مهمترین موضوع برای تحصیل در ترکیه بدون شرط معدل شرکت در آزمونهای ورودی دانشگاه است. آزمونهای ورودی مختلفی برای پذیرش در دانشگاهها وجود دارد که ممکن است برخی از دانشگاهها تنها یک آزمون و برخی دیگر دو آزمون را ملاک پذیرش قرار دهند. به همین دلیل لازم است قبل از مهاجرت تحصیلی به ترکیه اطلاعات لازم درباره آزمونها و شرایط پذیرش را به دست آورید.
یکی دیگر از گزینهها شرط معدل برای تحصیل در ترکیه است. شرط معدل برای پذیرش در دانشگاههای دولتی بالاتر از دانشگاههای خصوصی است و رقابت در این زمینه بسیار بالا است. به همین دلیل لازم است متقاضیان علاوه بر رزومه تحصیلی و توجه به معدل، آزمونهای ورودی را هم موردتوجه قرار دهند. البته برخی دانشگاههای خصوصی آزمون ورودی برگزار نمیکنند و متقاضیان میتوانند با پرداخت هزینه وارد دانشگاه شوند.
مؤسسه مهاجرتی علم ویرا از مؤسسات مهاجرتی معتبر با سابقه درخشان در زمینه مهاجرت است و پروندههای مهاجرتی موفق زیادی نیز دارد. تیم علم ویرا تلاش میکند اطلاعات جامع مربوط به مهاجرت تحصیلی به کشورهای مختلف را در اختیار متقاضیان عزیز قرار دهد. با تکمیل فرم مشاوره رایگان با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای