تفاوت دانشگاه های مورد تایید و غیر تایید ترکیه
توسط تیم علم ویرا
3 اردیبهشت 1

تفاوت دانشگاه های مورد تایید و غیر تایید ترکیه

تفاوت دانشگاه های مورد تایید و غیر تایید ترکیه هر ساله دانشجویان با توجه به رشته تحصیلی خود در کشور های خارجی بورسیه تحصیلی دریافت می کنند و از جمله آن ها می توان به دانشگاه هایی اشاره کرد که برخی از آن ها مورد تایید وزارت علوم ایران و برخی دیگر مورد تایید وزارت علوم نیستند. می دانید تفاوت دانشگاه مورد تایید و تایید نشده توسط وزارت علوم چیست؟

برخی از افرادی که به طور خاص بر شناسایی دانشگاه های خارجی توسط وزارت علوم در ایران تمرکز می کنند، اهمیت به رسمیت شناخته شدن دانشگاه های خارج از کشور را مورد توجه قرار می دهند. اکثر دانشجویان مهندسی در فکر جایگزینی دانشگاه خارجی بودند و احساس می کردند که نمی توانند مدرک مورد نظر خود را در دانشگاه داخلی کسب کنند. در ادامه مطلب از وب‌سایت علم ویرا به بررسی تفاوت دانشگاه های مورد تایید و غیر تایید ترکیه می پردازیم.

اهمیت آشنایی با تفاوت دانشگاه های مورد تایید و غیر تایید ترکیه

اهمیت آشنایی با تفاوت دانشگاه های مورد تایید و غیر تایید ترکیه

اولین مشکل تحصیل در خارج از کشور تایید دانشگاه توسط وزارت علوم ایران است که پس از آن متقاضی می تواند برای شهریه، هزینه و تحصیل و … اقدام کند. سوال بزرگی که در این بین مطرح می شود این است که آیا دانشجویان داخلی پس از تحصیل در دانشگاه های خارجی و فارغ التحصیلی می توانند در داخل کشور مشغول به کار شوند؟

هر ساله فهرستی از دانشگاه‌ های مورد تایید وزارت علوم اعلام می‌ شود و سالانه این فهرست مورد بررسی قرار گرفته می‌ شود و تنها افرادی که از این دانشگاه‌ های مورد تایید فارغ‌ التحصیل شده‌ اند می‌ توانند در کشور خود مشغول به کار شوند. تفاوت دانشگاه های مورد تایید و غیر تایید این است که دانشجویان ایرانی که در دانشگاه‌های مورد تایید ترکیه تحصیل می‌کنند می‌توانند با مدرک خود در ایران کار کنند.

دلیل تفاوت دانشگاه های مورد تایید و غیر تایید ترکیه

فهرست دانشگاه های اعطایی شده توسط وزارت علوم هر ساله با بررسی شرایط خاص تهیه و رتبه بندی در سطح بین المللی انجام می شود. دانشگاه هایی که در ابتدا تخمین زده می شوند عبارتند از دانشگاه شانگهای 500، دانشگاه QS 700 و دانشگاه تایمز 800 که در این صورت در لیست وزارت علوم قرار نخواهد گرفت.

معاون وزیر علوم در امور اعتبار بخشی دانشگاه‌ های خارج از کشور با بیان این که دانشجویان فارغ‌ التحصیل از دانشگاه‌ های غیر مجاز ملزم به کسب مهارت‌ های اولیه یا ورود به دانشگاه‌ های خارجی با نمرات پایین نیستند، گفت: مدارک این دانشجویان تایید نمی‌ شود، بنابراین نمی‌ توانند در یک مرکز برای اشتغال پذیرش گرفت. از تفاوت دانشگاه های مورد تایید و غیر تایید ترکیه می‌توانیم به عدم پذیرش برای اشتغال اشاره کنیم.

مراکز خدماتی و یا پزشکان در زمینه زندگی انسان ها فعالیت می کنند، به همین دلیل، به دلیل وظایف خطیر آن ها در این حوزه اجتماعی، از سوی وزارت علوم و بهداشت به رسمیت شناخته نشده و مدارک آن ها به رسمیت شناخته نمی شود.

صلاحیت این دسته از افراد در قسمت صلاحیت های وزارت علوم و بهداشت بررسی می شود و ملاک اصلی در وزارت بهداشت آخرین مدرک تحصیلی فرد می باشد، لذا فرد قبل از تحصیل در خارج از کشور باید به موارد زیر توجه ویژه داشته باشد. اعتبار دانشگاه برای ادامه تحصیلات عالی مهم است. دیگر تفاوت دانشگاه های مورد تایید و غیر تایید ترکیه اعتبار دانشگاه‌ها است.

تفاوت دانشگاه های مورد تایید و غیر تایید؛ تفاوت دانشگاه‌ های مورد تایید وزارت بهداشت وزارت علوم

در رابطه با اختلاف دو وزارتخانه می توان گفت که وزارت علوم دانشگاه های مورد تایید خود را به چهار گروه الف تا د و در گروه بهترین تا ضعیف تقسیم می کند که هر کشور ممکن است در چهار گروه باشد. گروه ها و برخی ممکن است برخی از این گروه ها را ذکر کرده باشند.

برخلاف وزارت علوم، وزارت بهداشت سالانه تنها فهرستی از دانشگاه های مورد تایید را بر اساس رتبه بندی علمی جهانی ارزیابی و تحلیل می کند و در صورت تایید آن را منتشر می کند.

البته در مواردی ممکن است دانشگاهی در ابتدا تایید صلاحیت شود اما پس از چند ماه به دلیل برخی موارد رد صلاحیت شود که در این صورت از لیست حذف می شود و فارغ التحصیلان آن تایید نمی شوند.

تفاوت دانشگاه های مورد تایید و غیر تایید

تفاوت دانشگاه های مورد تایید و غیر تایید؛ شرایط تایید مدارک فارغ التحصیلان از دانشگاه‌ های تایید نشده

در مبحث تفاوت دانشگاه های مورد تایید و غیر تایید ترکیه باید بگوییم گاهی اوقات فردی که از دانشگاه غیر معتبری فارغ التحصیل شده است،  با در نظر گرفتن یک سری شرایط تاییدیه می گیرد. این شرایط شامل موارد زیر است:

  • اخذ مدرک تحصیلی عالی از دانشگاه مورد تایید: اگر فرض کنیم فردی از یک دانشگاه معتبر در رشته پزشکی فارغ التحصیل شده باشد، در این صورت مدرک آن فرد تایید می شود و می تواند وی در یک محیط مناسب مشغول به کار شود.
  • قبولی در آزمون بین المللی: در این صورت فرد مورد نظر در آزمون های بین المللی که توسط شورای عالی ارزیابی شده و نام وی در آیین نامه قید شده و دارای اعتبار عمومی است شرکت کرده و گواهی قبولی خود را دریافت کرده است. به تایید وزارت بهداشت خواهد رسید.
  • ارزیابی مدارک از دانشگاه های مورد تایید: در این صورت مدارک افراد مورد ارزیابی قرار می گیرد و مجوز کار وی توسط کشور های مورد تایید وزارت بهداشت تایید می شود که در این صورت فرد قادر به کار در کشور خود خواهد بود.

جمع بندی

دانشجویان ایرانی که تمایل دارند خارج از کشور و در کشور ترکیه تحصیل کنند باید با تفاوت دانشگاه های مورد تایید و غیر تایید ترکیه آشنایی داشته باشند تا بر اساس هدف خود بهترین دانشگاه را انتخاب کنند. آن دسته از دانشجویانی که قصد برگشت به ایران و کار در ایران را دارند باید حتما در دانشگاه‌های مورد تایید وزارت بهداشت یا علوم تحصیل کنند.

پیشنهاد می‌کنیم برای مهاجرت تحصیلی و پیش رفتن مراحل پذیرش از موسسات معتبر کمک بگیرید. موسسه مهاجرتی علم ویرا با سال‌ها تجربه و داشتن وکلا و مشاوران برتر مسیر مهاجرت تحصیلی و اخذ پذیرش را برای شما کوتاه‌تر می‌کند. با ارسال فرم درخواست مشاوره رایگان می‌توانید با کارشناسان و مشاوران ما در علم ویرا در تماس باشید.

میانگین امتیازات ۳ از ۵
از مجموع ۳ رای
برچسب ها
این یک بنر است!

نظرات کاربران

یک دیدگاه ثبت کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *





مطالب پیشنهادی
با ما در تماس باشید!
آدرس ما:
تهران: نلسون ماندلا (جردن)- کوچه مروارید- پلاک۸- واحد 403
اردبیل: خیابان حافظ – روبروی پارک حافظ – ساختمان امید طبقه دوم
تبریز: بلوار استاد شهریار(چایکنار) – جنب بهزیستی ساختمان۲۲-طبقه اول

اخذ پذیرش تضمینی از دانشگاه های خصوصی و دولتی ترکیه بدون آزمون