تحصیل دامپزشکی در ترکیه در سالهای اخیر موردتوجه بسیاری از متقاضیان قرار گرفته و بسیاری از آنها برای تحصیل این رشته مهاجرت تحصیلی به ترکیه را انتخاب میکنند. دلیل این انتخاب، پیشرفته و فناورانه بودن برنامههای تحصیلی دانشگاههای این کشور است که فارغالتحصیلانش را برای بازار کار دامپزشکی که بسیار رقابتی است آماده میکنند. برای آشنایی بیشتر با هزینه تحصیل در رشته دامپزشکی ترکیه تا انتهای این مقاله از علم ویرا همراه ما باشید.
تحصیل دامپزشکی در ترکیه
از آن جایی که در چند سال اخیر حیوانات خانگی محبوبیت زیادی پیدا کردند نیاز به دامپزشک مجرب بیشازپیش حس میشود. برای متقاضیانی که به فکر تحصیل دامپزشکی در ترکیه هستند صرفاً عشق به حیوانات کافی نیست و باید صبور، منظم و مسئولیتپذیر باشند و در شرایط سخت بتوانند کار کنند.
مراقبت از دام، کنترل تولیدمثل دام، کنترل بهداشت دام از وظایف اصلی فارغالتحصیلان رشته دامپزشکی است. افراد متقاضی مهاجرت تحصیلی به ترکیه که میخواهند به تحصیل رشته دامپزشکی در این کشور بپردازند میتوانند بعد از اتمام تحصیلات خود با مدرک اخذ شده در کلینیک دامپزشکی، کارخانههای خوراک دام، شرکتهای دارویی و مؤسسات دولتی مشغول به کار شوند.
شرایط تحصیل در رشته دامپزشکی در ترکیه
اولین شرط برای تحصیل دامپزشکی در ترکیه برای متقاضیان مهاجرت تحصیلی به ترکیه داشتن مدرک دیپلم و حداقل 18 سال سن است. از دیگر شروط مهم و لازم برای تحصیل این رشته شرکت در آزمونهای ورودی دانشگاههای ترکیه است. آزمونهای ورودی بر اساس هر دانشگاه و زبان تحصیل متفاوت خواهد بود. بهطورکلی جهت اخذ پذیرش در دانشگاههای دولتی ترکیه باید در یکی از آزمونهای YOS یا SAT شرکت نمایید.
از دیگر شرایط لازم برای تحصیل دامپزشکی در ترکیه تسلط به زبان ترکی یا انگلیسی بر اساس دانشگاه موردنظر است. از جمله مهمترین مدارک مهارت زبان انگلیسی مورد قبول دانشگاههای ترکیه میتوان به IELTS و TOEFL اشاره نمود. درصورتیکه دانشگاه موردنظر شما رشته دامپزشکی را به زبان ترکی ارائه دهد باید مدرک مهارت زبان ترکی TOMER را ارائه کنید یا در غیر این صورت در دورههای آمادگی زبان که دانشگاه ارائه میکند، شرکت نمایید.
مدارک موردنیاز برای تحصیل دامپزشکی در کشور ترکیه
برای ورود به دانشگاههای دولتی کشور ترکیه میبایستی که در آزمون یوس شرکت کنید. همچنین شما برای تحصیل دامپزشکی در ترکیه به زبان ترکی استانبولی در دانشگاههای این کشور میبایستی مدرک زبان ترکی استانبولی (تومر) خود را به دانشگاه ارائه کنید. مدارک موردنیاز برای ثبتنام در دانشگاههای دولتی و خصوصی کشور ترکیه عبارتاند از:
- مدرک دیپلم
- سن بالای 18 سال
- نمرات عالی در موضوعات علمی بخصوص (اجباری نیست)
- نمرات خوب در ریاضیات و فیزیک (اجباری نیست)
- تکمیل برخی از تجربیات مربوط به کار یا کار داوطلب (اجباری نیست)
- قبولی در آزمون یوس یا (ABITUR, ACT, SAT) و…
تحصیل رشته دامپزشکی به زبان انگلیسی در کشور ترکیه
دانشگاه آنکارا و دانشگاه استانبول جهت ادامه تحصیل رشته دامپزشکی در ترکیه زبان انگلیسی را در اختیار دانشجویان قرار میدهند. حتی درصورتیکه سطح زبان پایینی داشته باشند مدتزمان تحصیل به زبان انگلیسی در رشته دامپزشکی برای آموزش زبان انگلیسی 1 سال است. بعد از گذراندن آزمون و کسب نتیجه در انتخاب رشته خود تحصیل دامپزشکی به زبان انگلیسی را انتخاب مینمایید. دروس کلی که در رشته دامپزشکی تدریس میشود شامل موارد زیر میشود:
- فیزیولوژی
- جراحی و داخلی
- آناتومی
لازم به ذکر است که این دروس هر کدام آزمایشگاههایی بهصورت جداگانه دارند که بعضی از این آزمایشگاهها فارماکولوژی، میکروبیولوژی و ویروسشناسی است.
ساختار آموزشی رشته دامپزشکی در ترکیه
طول مدت تحصیل در رشته دامپزشکی ۵ سال است. در سال اول تحصیلی دروسی همچون فیزیک، شیمی، جانورشناسی، گیاهشناسی برای تحصیل در ترکیه ارائه میشود. در سال دوم آموزش نظری و عملی در زمینههایی همچون آناتومی، بافتشناسی و جنینشناسی، فیزیولوژی و بیوشیمی ارائه میشود.
پس از اینکه دانشجویان متقاضی مهاجرت تحصیلی به ترکیه دروس علوم پایه را گذراندند در سال ۳ و ۴ تحصیلی دورههای تئوری لازم مثل بیماریهای داخلی، جراحی، فارماکولوژی، انگلشناسی، باکتریشناسی، تغذیه دام، اصلاح نژاد دام، روشهای مراقبت از دام، بیماریها و تولید محصولات حیوانی مانند پشم، چرم، آسیبشناسی و غیره ارائه میشود. این دروس در آزمایشگاهها و کلینیکها بهصورت عملی برای دانشجویان متقاضی تحصیل دامپزشکی در ترکیه اجرا میگردد.
دانشجویان سال آخر نیز دروسی را در مورد معاینه و تکنولوژی محصولات حیوانی مانند گوشت و شیر، تولیدمثل حیوانات با روشهای مصنوعی و طبیعی، طب داخلی، جراحی، تولد و غیره را میگذرانند و بر روی حیوانات بیمار در کلینیکها بهصورت عملی کار میکنند. در واقع بعدازاین که با موفقیت امتحانات خود را پشت سر گذاشتند موفق به دریافت مدرک دامپزشکی میشوند.
تحصیل دامپزشکی در ترکیه بدون آزمون
در معدودی از دانشگاههای دولتی بخشی از ظرفیت پذیرش در رشته دامپزشکی به پذیرش بدون کنکور تعلق دارد. شرط اصلی برای تحصیل دامپزشکی در ترکیه بدون آزمون داشتن معدل بالا خصوصاً در دروس زیستشناسی و شیمی و ارائه مدرک زبان ترکی یا انگلیسی است. همچنین در دانشگاههای خصوصی بهطور معمول پذیرش رشته دامپزشکی ترکیه بدون کنکور است و متقاضیان مهاجرت تحصیلی به ترکیه در صورت داشتن شرایط لازم بهراحتی میتوانند برای تحصیل این رشته در ترکیه اقدام کنند.
مقاطع تحصیلی دامپزشکی در ترکیه
رشته دامپزشکی در ترکیه در ۴ مقطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسیارشد و دکتری به متقاضیان ارائه میگردد. دوره کاردانی برای تحصیل دامپزشکی در ترکیه ۲ ساله است که در پایان این دوره فارغالتحصیلان بهعنوان تکنسین در بیمارستانها، کلینیکها و آزمایشگاهها مشغول به کار میشوند.
همچنین در دوره کارشناسی که مقطعی ۵ ساله است فارغالتحصیلان بهعنوان دامپزشک میتوانند مشغول به کار شوند. بعد از گذراندن این دوره متقاضیان مهاجرت تحصیلی به ترکیه میتوانند در برخی از گروههای آموزشی همچون زیستشناسی، زیستشناسی مولکولی و ژنتیک، مهندسی مواد غذایی، پرستاری، علوم دامی و شیلات در مقاطع تحصیلات تکمیلی ادامه تحصیل دهند.
مزایای تحصیل دامپزشکی در ترکیه
امروزه به دلیل محبوبیت بسیار حیوانات خانگی تحصیل رشته دامپزشکی در بین افراد بسیار موردتوجه قرار گرفته است. مزایای تحصیل دامپزشکی در ترکیه عبارتاند از:
- یکی از مزایای آن پیشگیری و محافظت جامعه بشری از بیماریها و اپیدمیهایی است که ممکن است از حیوانات به انسان منتقل شود.
- همچنین این یک مأموریت بشردوستانه برای کمک به حیوانات و تسکین درد آنها است.
- درآمد یک فارغالتحصیل دامپزشکی نسبت به سایر رشتهها بالاتر است که به دلیل درآمد بالای یک متخصص دامپزشکی او میتواند در رفاه زندگی کند.
- این تخصص زمینههای کاری وسیع و زیادی دارد و فرصت سفر به بیابان و کشف ناشناختهها و ماجراهای خشکی و دریا را میدهد.
دانشگاه های رشته دامپزشکی در کشور ترکیه
امروزه به دلیل مطرحبودن بسیاری از دانشگاههای ترکیه افراد بسیاری متقاضی مهاجرت تحصیلی به ترکیه هستند. تحصیل دامپزشکی در ترکیه نیز یکی از رشتههای محبوب در بین دانشجویان مهاجرت تحصیلی محسوب میشود. در زیر لیست برخی از برترین دانشگاه های ترکیه که افراد میتوانند در آنها مشغول به تحصیل رشته دامپزشکی شوند بیان شده است.
- دانشکده دامپزشکی دانشگاه عدنان مندرس
- دانشکده دامپزشکی دانشگاه آتاتورک
- دانشکده دامپزشکی دانشگاه یوزوکونیل
- دانشکده دامپزشکی دانشگاه جمهوریت
- دانشکده دامپزشکی دانشگاه دیکل
- دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارجیس
- دانشکده دامپزشکی دانشگاه فرات
- دانشکده دامپزشکی دانشگاه هاران
- دانشگاه کافکاس دانشکده دانشگاه دامپزشکی
- دانشکده دامپزشکی دانشگاه مصطفی کمال
- دانشکده دامپزشکی دانشگاه 19 مایس
- دانشکده دامپزشکی دانشگاه سلجوق
- دانشکده دامپزشکی دانشگاه اولوداغ
- دانشکده دامپزشکی دانشگاه آنکارا
- دانشکده دامپزشکی دانشگاه بالکسیر
- دانشکده دامپزشکی دانشگاه استانبول
- دانشکده دامپزشکی دانشگاه کریککاله
- دانشکده دامپزشکی دانشگاه کوجاتپه
- دانشکده دامپزشکی دانشگاه محمد عاکف
بهترین دانشگاه های دامپزشکی ترکیه
دانشگاههای زیادی رشته دامپزشکی در ترکیه را به متقاضیان مهاجرت تحصیلی به ترکیه ارائه میدهند. تحصیل دامپزشکی در ترکیه و در هر کدام این دانشگاهها میتوانید از امکانات رفاهی و آموزشی متفاوتی برخوردار شوید. درصورتیکه قصد تحصیل رشته دامپزشکی در دانشگاههای ترکیه را دارید ما در این بخش بهترین دانشگاهها در رشته دامپزشکی را به شما معرفی خواهیم کرد.
1. مهاجرت تحصیلی به ترکیه؛ دانشگاه آنکارا
درصورتیکه به دنبال تحصیل دامپزشکی در ترکیه و در بهترین دانشگاههای این کشور هستید دامپزشکی دانشگاه آنکارا پیشنهاد ما به شما است. دانشگاه آنکارا اولین دانشگاه ترکیه محسوب میشود که ذیل «قانون تأسیس دانشگاههای جمهوری ترکیه نوین» در سال ۱۹۴۶ میلادی تأسیس شد. دو سال پس از تأسیس دانشگاه در سال ۱۹۴۸ دانشکده دامپزشکی این دانشگاه دانشجو پذیرفت و تا سال ۱۹۷۰ تنها دانشکده دامپزشکی ترکیه محسوب میشد.
همچنین این دانشکده تنها دانشکده دامپزشکی در سراسر ترکیه است که برنامه آموزشی کارشناسی خود را به زبان انگلیسی به دانشجویان متقاضی مهاجرت تحصیلی به ترکیه ارائه میدهد. سایر مزایای این دانشکده به شرح بیان شده در زیر است:
- آزمایشگاههای کاربردی و تحقیقاتی بزرگ و مجهز
- آزمایشگاه تحقیقات و تشخیص پیشرفته زئونوزهای ویروسی
- داشتن اولین آزمایشگاه مهارتهای بالینی ترکیه
- ۱۳ واحد خدمات ویژه مختلف
- مزرعه آموزشی
- سابقه ۷۰ساله در زمینه دامپزشکی
دانشکده دامپزشکی آنکارا شامل دپارتمانهای مختلفی است که از جمله آنها میتوان به موارد بیان شده در زیر اشاره نمود:
- بخش باغوحش و تغذیه حیوانات
- دپارتمان بهداشت و فناوری مواد غذایی
- بخش علوم بالینی
- بخش علوم پیشبالینی
علاوه بر دامپزشکی رشتههای متنوع و بسیار پرطرفداری در این دانشگاه ارائه میشود. از جمله آنها میتوان به علوم اجتماعی، حقوق، پزشکی، علوم کاربردی اشاره نمود. بیش از ۷۰,۰۰۰ دانشجو در دانشکدههای مختلف این دانشگاه در حال تحصیل هستند.
2. تحصیل دامپزشکی در ترکیه؛ دانشگاه جراح پاشا
دانشگاه جراح پاشا در سال ۲۰۱۸ با جداشدن از دانشگاه استانبول افتتاح شد. دانشکده دامپزشکی این دانشگاه در نظر دارد باتوجهبه نیازهای کشور ترکیه در مسائل سلامت دام در راستای تولید دانش بالینی خدمت بهسلامت دام و انسان به بهترین نحو دانشجویان خود را تربیت نمایند. این دانشکده دارای دپارتمانهای متعددی است. مهمترین اطلاعاتی که برای تحصیل دامپزشکی در ترکیه و در دانشگاه جراح پاشا باید بدانید عبارتاند از:
- نحوه پذیرش؛ معدل و آزمون یوس یا آزمونهای معادل
- برنامه تبادل دانشجویی؛ اراسموس پلاس، فارابی و مولانا
- مورد تأیید ایران و مورد تأیید وزارت علوم و بهداشت است یا خیر
- مورد تأیید اروپا و آمریکا است یا خیر
3. دامپزشکی دوکوز ایلول ترکیه
یکی دیگر از برترین دانشگاهها برای تحصیل دامپزشکی در ترکیه دانشگاه دوکوز ایلول ترکیه است. دانشکده دامپزشکی دوکوز ایلول در سال ۲۰۱۹ بهعنوان اولین دانشکده دامپزشکی ازمیر باهدف پرورش دامپزشکان شایسته که با پاسداشت چرخه طبیعت و خدمت به حیوانات، محیطزیست و اجتماع سالمی را ایجاد کنند تأسیس شد. در این دانشگاه دانشجویان متقاضی مهاجرت تحصیلی به ترکیه دوره دامپزشکی خود را به زبان ترکی در ۳۰۰ واحد میگذرانند و برای فارغالتحصیلی باید دارای حداقل معدل ۲ از ۴ باشند.
دانشکده دامپزشکی دانشگاه دوکوز ایلول که در ناحیه ازمیر واقع شده است دارای مساحت ۴۰۴,۳۸۰ مترمربع و شامل امکانات رفاهی و آموزشی بسیاری است.
4. دامپزشکی دانشگاه آتاتورک ترکیه
دانشگاه آتاتورک ترکیه دیگر دانشگاه مطرح برای تحصیل دامپزشکی در ترکیه است. این دانشگاه بیش از نیمقرن پیش در ۱۷ نوامبر ۱۹۵۸ آغاز به کار کرد که ازاینجهت هفتمین دانشگاه قدیمی ترکیه بهحساب میآید. دانشکده دامپزشکی مورد تأیید انجمن اروپایی مؤسسات آموزش دامپزشکی (EAEVE) و فدراسیون دامپزشکی اروپا (FVE) است. گروههای علمی این دانشگاه به شرح زیر است:
- دپارتمان علوم پایه دامپزشکی
- بخش زئوتکنیک و تغذیه دام
- بخش علوم پیشبالینی
- بخش علوم بالینی
- دپارتمان بهداشت و فناوری مواد غذایی
5. تحصیل دامپزشکی در ترکیه و دانشگاه ارجیس ترکیه
دانشگاه ارجیس که در سال ۱۹۷۸ در قیصریه بهعنوان یک دانشگاه دولتی تأسیس شد یکی از برترین دانشگاهها برای تحصیل دامپزشکی در ترکیه است. این دانشگاه به مطالعات علمی و تولید دانش و فناوری در زمینههای اجتماعی، فرهنگی، هنری و ورزشی میپردازد. در دانشکده دامپزشکی این دانشگاه برنامه آموزشی مبتنی بر شواهد و به روز برای دانشجویان متقاضی مهاجرت تحصیلی به ترکیه تدوین شده است که آنها را در جهت انجام کارهای تحقیقاتی و عملی سوق میدهد. این دانشکده دارای بخشهای زیر است:
- بخشهای پیشبالینی
- گروه علوم بالینی
- بخش بهداشت و فناوری مواد غذایی
- گروه علوم دامی و تغذیه دام
بورسیه دامپزشکی در ترکیه
دانشگاههای کشور ترکیه به دانشجویانی که مشغول تحصیل دامپزشکی در ترکیه هستند بورسیههای متنوعی را ارائه میکنند. علاوه بر اینها بورسیههایی نیز توسط نهادهای دولتی و خصوصی در زمینه بهداشت و سلامت برای متقاضیان مهاجرت تحصیلی به ترکیه تدارکدیدهشده است. در زیر به برخی از این بورسیهها اشاره شده است:
- بورسیه موفقیت یوک (YOK): بنیاد یوک به دانشجویان موفق رشته دامپزشکی بورسیه تحصیلی به ارزش ۷۰۰ لیر میدهد.
- بورسیه بنیاد سوتاش (SÜTAŞ): این بنیاد به دانشجویان موفق رشته دامپزشکی بورسیه تحصیلی ۸ماهه پرداخت میکند.
- بورسیه تحصیلی بنیاد آموزش و فرهنگ یاشار: بنیاد آموزش و فرهنگ یاشار به دانشجویان سختکوش و موفق که وضعیت مالی نامساعدی دارند بورسیه کاملاً رایگان اعطا میکند.
- بورسیه و کمکهزینه تحصیلی انجمن دامپزشکان ترکیه (TVHB)
- بورسیه انجمن دامپزشکی حیوانات کوچک
آینده شغلی تحصیل دامپزشکی در ترکیه
همانطور که میدانید ترکیه دارای شرایط شغلی و بازار کاری خوبی برای فارغالتحصیلان رشته دامپزشکی در این کشور است. بعد از تحصیل دامپزشکی در ترکیه میتوانید جذب سازمانهای درمانی دولتی و خصوصی شوید. همچنین کسانی که در کنار دامپزشکی علاقهمند به آموزش این حرفه هستند میتوانند با شرکت در آزمونهای ورودی آموزش عالی ترکیه بهعنوان مدرس در دانشگاههای این کشور مشغول به تدریس شوند.
از دیگر موقعیتهای شغلی برای فارغالتحصیلان رشته دامپزشکی متقاضی مهاجرت تحصیلی به ترکیه میتوان به تأسیس کلینیک دامپزشکی، کار در بیمارستان، داروخانه، کلینیکها و سازمانهای مرتبط و… اشاره نمود.
هزینه تحصیل در دانشکده دامپزشکی
هزینههای دانشکده دامپزشکی برای تحصیل دامپزشکی در ترکیه بسته به اینکه در یک مدرسه خصوصی یا دولتی تحصیل میکنید و اینکه در کدام شهر اقامت دارید متفاوت خواهد بود. مانند تمام هزینههای تحصیل در آموزش عالی، هزینههای تحصیل در دانشکده دامپزشکی نیز مانند هزینههای زندگی در سه دهه گذشته افزایشیافته است. بهعنوانمثال شهریه سالیانه تحصیل در رشته دامپزشکی در دانشگاه ISTANBUL UNIVERSITY CERRAHPAŞA معادل 16500 لیر خواهد بود.
هزینههای شهریه تحصیل دامپزشکی در ترکیه از مبلغ 3500 دلار تا 12000 دلار بهصورت سالیانه برای متقاضیان مهاجرت تحصیلی به ترکیه متغیر است. در واقع هزینه شما به محل اقامت یا انتخاب شما برای ادامه تحصیل در دانشکده دامپزشکی خصوصی بستگی دارد. همچنین میتوانید با مراجعه به قسمت شهریه در وبسایت دانشگاه موردنظرتان از میزان شهریه تحصیل خود در دانشگاهی که در نظر دارید به طور دقیق اطلاع کسب کنید.
جمعبندی
باتوجهبه مطالب بیان شده در این مقاله میتوان گفت که با تحصیل دامپزشکی در ترکیه به آزمایشگاهها و امکانات درجه یک و تکنولوژیهای بروز دنیا در محیطی مساعد برای مطالعه و زندگی دسترسی خواهد داشت. همچنین متقاضیان مهاجرت تحصیلی به ترکیه این فرصت را خواهند داشت در حضور اساتید و پزشکان مطرح جهانی آموزشدیده و تجارب بسیاری را کسب کنند و در نهایت به شغل آیندهشان کمک خواهند کرد.
درصورتیکه علاقهمند به تحصیل در رشته دامپزشکی در کشور ترکیه هستید میتوانید بری دریافت مشاوره رایگان و کسب اطلاعات بیشتر و دقیقتر در خصوص هزینه تحصیل در رشته دامپزشکی ترکیه با کارشناسان ما در مؤسسه مهاجرتی علم ویرا در ارتباط باشید.
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای