تحصیل رشته حقوق در ترکیه از جمله رشتههای پر تقاضا در میان دانشجویان بینالمللی محسوب میشود و هر ساله افراد زیادی درخواست پذیرش در این رشته از دانشگاههای کشور ترکیه را دارند. دانشجویانی که قصد تحصیل در این کشور را دارند نیازمند اطلاعاتی در خصوص شرایط بورسیه رشته حقوق در ترکیه و نیز هزینه تحصیل رشته حقوق در ترکیه هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص تحصیل در ترکیه تا انتهای این مقاله از علم ویرا همراه ما باشید.
نحوه تحصیل رشته حقوق در ترکیه
متقاضیان تحصیل رشته حقوق در ترکیه باید بدانند که پس از فارغالتحصیلی فرصتهای شغلی بسیار خوبی با درآمد بالا خواهند داشت؛ اما باید گفت که برای کار وکالت صرفاً تحصیل کفایت نمیکند و باید آزمونهای خاص وکالت نیز پشت سر گذاشته شود. این افراد میتوانند در شغلهای وکالت، وکیل دعاوی و مشاورههای حقوقی مشغول به کار شوند.
مناسببودن شرایط بورسیه رشته حقوق در ترکیه موجب شده در سالهای اخیر این کشور از دانشجویان خارجی و بینالمللی استقبال بسیاری داشته باشد. باتوجهبه این موضوع در یک دهه اخیر دانشجویان بسیاری برای تحصیل این کشور را انتخاب نمودهاند و میتوان گفت تعداد دانشجویان طی یک دهه گذشته دوبرابر شده است.
بعد از تحصیل رشته حقوق در ترکیه متقاضیان تحصیل در ترکیه با مدرک کارشناسی رشته حقوق (LLB) میتوانند در حقوق بیشتر کشورهای دنیا شرکت کنند. همچنین مدرک LLM مدرکی است که به فرد کمک میکند تا در هر زمینه تخصصی و حرفهای داوری نماید. در حقیقت میتوان گفت متقاضیانی که در مقطع کارشناسی ارشد تحصیل میکنند اطلاعات زیادی را به دست میآورند. دقت داشته باشید بیشتر دانشجویانی که در این مقطع فارغالتحصیل میشوند در هر حوزه قانونی میتوانند مشغول به کار شوند.
تحصیل رشته حقوق در ترکیه در مقاطع مختلف تحصیلی
تحصیل رشته حقوق در ترکیه در سالهای اخیر بسیار موردتوجه دانشجویان بینالمللی قرار گرفته است. در حقیقت میتوان گفت که پس از رشتههای پزشکی و دندانپزشکی رشته حقوق یکی از رشتههای پرتقاضا در ترکیه بهحساب میآید. برایناساس باید گفت که کشور ترکیه نهتنها تسهیلات لازم را در جهت تحصیل متقاضیان در این رشته فراهم میکند؛ بلکه تمهیدات لازم برای یافتن کار پس از فارغالتحصیلی و شرایط بورسیه رشته حقوق در ترکیه را نیز امکانپذیر میسازد.
وجود فرصتهای شغلی در شغلهای وکالت، وکیل دعاوی و مشاورههای حقوقی در ترکیه سبب شده است تا بسیاری از فارغالتحصیلان حقوق در این کشور مشغول کار و اشتغال شوند. در ادامه به شرایط تحصیل در مقاطع مختلف این رشته اشاره شده است.
1. تحصیل در مقطع کارشناسی
متقاضیان تحصیل رشته حقوق در ترکیه در مقطع کارشناسی باید دارای مدرک مهارت زبان ترکی باشند. در واقع دانشگاههای این کشور رشته حقوق را فقط به زبان ترکی ارائه میدهند. مدتزمان تحصیل در دوره کارشناسی رشته حقوق در ترکیه در حدود چهار سال است و دانشجویان موظفاند در طول مدت تحصیل خود در حدود 180 واحد درسی را با موفقیت پشت سر بگذارند.
2. تحصیل رشته حقوق در ترکیه؛ مقطع کارشناسی ارشد و دکتری
متقاضیان جهت تحصیل در دوره کارشناسی ارشد رشته حقوق در این کشور باید دارای مدرک کارشناسی باشند. لازم به ذکر است که ارائه پایاننامه و یا مقالههای تحقیقی در این مقطع در برخی دانشگاههای ترکیه الزامی است. دارابودن مدرک زبان انگلیسی یا ترکی برای تحصیل رشته حقوق در ترکیه در دوره کارشناسی ارشد و دکتری الزامی است. متقاضیان جهت تحصیل در مقطع دکترا حقوق و مهاجرت به ترکیه باید دارای مدرک کارشناسی ارشد حقوق باشند. مدتزمان تحصیل دکترای حقوق ترکیه در حدود چهار سال و برای مقطع کارشناسی ارشد دو سال است.
شرایط تحصیل رشته حقوق در ترکیه
بهطورکلی میتوان گفت که رشته حقوق در هر کشوری حساسیت خود را دارد و ازاینرو برای کارکردن بهعنوان وکیل در هر کشور باید رشته حقوق را در همان کشور و باتوجهبه قوانین مربوطه به آن فراگرفت.
به همین منظور درصورتیکه شما نیز دوست دارید که در زمینه وکالت و حقوق در کشور ترکیه مشغول شوید باید رشته حقوق در ترکیه را فراگرفته و نمیتوانید با مدرک دانشگاهی حقوق در ایران در ترکیه و یا حتی کشوری دیگر مشغول به کار شوید. البته شما میتوانید در رشته حقوق بینالملل نیز تحصیل نمایید که همانطور که از اسم آن مشخص است مربوط به قوانین بینالملل است.
دقت داشته باشید که تنوع و گرایشهای رشته حقوق بسیار زیاد است و این خود میتواند جذابیت این رشته را بسیار زیاد کند. همچنین رشته حقوق در هر گرایشی به صورتی است که شما در هر مقطعی که باشید میتوانید امیدوارانه به جستجوی کار باشید؛ چرا که این رشته جز رشتههایی هست که همیشه برای آن در قشری از جامعه کار وجود دارد. همانطور که بیان شد برای تحصیل رشته حقوق در ترکیه در مقطع کارشناسی 4 سال، کارشناسی ارشد 2 سال و در مقطع دکترا 4 سال زمان لازم است تا شما فارغ التحصیل شوید.
مدارک لازم برای تحصیل در دانشگاه های ترکیه
اغلب دانشگاه های ترکیه رشته حقوق را علیالخصوص در مقطع کارشناسی تنها به زبان ترکی استانبولی ارائه میکنند. همچنین اصولاً سطح نمره زبانی که برای اخذ پذیرش از مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در رشته حقوق از دانشگاه های ترکیه لازم است بالاتر از رشتههای مهندسی، هنری و غیره است. شرایط بورسیه رشته حقوق در ترکیه باعث شده هر ساله افراد زیادی برای تحصیل در این رشته به این کشور مهاجرت کنند. مهمترین مدارک برای اخذ پذیرش رشته حقوق دانشگاه های ترکیه در سال 2024 عبارتاند از:
- CV که باید شامل تمامی موفقیتهای تحصیلی و کاری فرد باشد
- ترجمه رسمی مدارکی که در CV به اخذ آنها اشاره شده است از جمله مدرک تحصیلی
- ترجمه رسمی ریزنمرات تحصیلی
- مدرک زبان ترکی یا انگلیسی
- توصیهنامه از اساتید مقطع پیشین
- انگیزهنامه
- تمکن مالی لازم برای پرداخت هزینههای زندگی در استانبول و شهریه دانشگاه
- پرداخت هزینه بررسی مدارک یا همان Application fee
آزمون ورودی تحصیل رشته حقوق در ترکیه
تحصیل رشته حقوق در ترکیه بسیار پرطرفدار است و برایناساس متقاضیان برای تحصیل در این رشته باید در آزمون ورودی شرکت نمایند. شرایط بورسیه رشته حقوق در ترکیه بسیار مناسب بوده و متقاضیانی که قصد تحصیل در رشته حقوق مقطع کارشناسی ترکیه را دارند، باید دارای مدرک مهارت زبان ترکی باشند. متقاضیان برای تحصیل به زبان ترکی باید در آزمون YOS شرکت نمایند و نمره لازم را اخذ کنند. دقت داشته باشید که نتیجه این آزمون نقش مهمی در پذیرش رشته حقوق ترکیه دارد. برخی از کالجهای حقوق ترکیه پذیرش در آزمون LSAT را بهعنوان شرط اصلی پذیرش در این رشته میدانند.
بهترین دانشگاه های حقوق در ترکیه
دانشگاههای کشور ترکیه از برترین دانشگاهها محسوب میشوند و در فهرست رتبهبندیهای جهانی دارای رتبههای برتر هستند. همچنین بسیاری از دانشگاههای دولتی و خصوصی ترکیه بر اساس برنامههای تبادل دانشجو اراسموس فعالیت میکنند. بعضی از برترین دانشگاههای این کشور با دیگر کشورهای اروپایی توافقها و همکاریهای علمی دارند. از میانبرترین دانشگاهها برای تحصیل رشته حقوق در ترکیه که دارای رتبههای جهانی هستند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
هزینه تحصیل رشته حقوق در ترکیه
اصولاً کشور ترکیه برای تحصیل کشوری گران محسوب نمیشود. مخصوصاً درصورتیکه بخواهیم هزینه تحصیل در ترکیه را با هزینه تحصیل در سطح اروپا مقایسه کنیم. دقت داشته باشید که این مورد هم درباره شهریهها و هم درباره هزینه زندگی صدق میکند؛ اما در مقیاس داخلی میانگین شهریهها بسته به نوع دانشگاه و برنامه تحصیلی مربوطه متغیر است. در این میان نقش زبانآموزشی و شرایط بورسیه رشته حقوق در ترکیه را در هزینههای تحصیلی نباید نادیده گرفت؛ زیرا که شهریه برنامههای انگلیسیزبان در ترکیه بهمراتب بالاتر از شهریه برنامههای ترکی است.
هزینه تحصیل رشته حقوق در ترکیه در مقایسه با هزینه تحصیل این رشته در کشورهای اروپایی بسیار مقرونبهصرفه است. همچنین باید گفت که هزینه تحصیل رشته حقوق از دانشگاهی به دانشگاه دیگر متغیر است؛ اما به طور معمول هزینه تحصیل در دانشگاههای دولتی این کشور در حدود 450 تا 1500 دلار آمریکا در سال است. علاوه بر این، دانشجویان میتوانند تا 25 ساعت در هفته کار دانشجویی انجام دهند.
فرصت های شغلی پس از تحصیل رشته حقوق در ترکیه
یکی از اصلیترین دلایلی که دانشجویان بینالمللی تحصیل رشته حقوق در ترکیه را برای آینده تحصیل و شغلی خود انتخاب میکنند فرصتهای شغلی ایدهآل در این رشته تحصیلی است. بهعبارتدیگر دولت ترکیه با همکاری دانشگاههای این کشور برای تمامی فارغالتحصیلان رشته حقوق در ترکیه فرصتهای شغلی ایدهآلی را در حوزههای گوناگون ارائه نموده است. در واقع با اینکه طول دوره تحصیل رشته حقوق در ترکیه بسیار طولانی است؛ اما چشمانداز شغلی این رشته تحصیلی در ترکیه بسیار درخشان است.
طول دوره تحصیل رشته حقوق در ترکیه 8 تا 12 سال است و فراهم بودن شرایط بورسیه رشته حقوق در ترکیه باعث شده هر ساله افراد زیادی این کشور را برای تحصل انتخاب کنند. به طور کلی بازار کار برای فارغ التحصیلان رشته حقوق در ترکیه تا حدودی رقابتیتر از دیگر کشورهای اروپای شرقی است؛ اما با این وجود فرصتهای شغلی متعددی را در اختیار متخصصان حقوق از سراسر جهان قرار میدهد.
علاوه بر این، مشاغلی با عنوان وکیل یا وکیل در ترکیه بسیار محبوب هستند. البته لازم به ذکر است که تحصیل رشته حقوق در ترکیه فرصتهای بسیاری را برای پیشرفت شغلی متقاضیان فراهم میکند؛ بهویژه برای افرادی که دارای برنامهریزی دقیقی در این رشته تحصیلی هستند. از سوی دیگر مشاغل حقوق در ترکیه اصولاً درآمد خوبی دارند؛ بهعنوانمثال متوسط حقوق یک وکیل در ترکیه بین 79000TRY تا 150000TRY (لیر ترکیه) در ماه است.
جمعبندی
در این مطلب سعی کردیم اطلاعات لازم و کاربردی را پیرامون تحصیل رشته حقوق در ترکیه ارائه کنیم. همانگونه که در این مطلب بیان شد حقوق از رشتههای پولساز در ترکیه است. به همین علت، بسیاری از ایرانیها متقاضی تحصیل این رشته در دانشگاههای ترکیه هستند. این تقاضا بهویژه در مقاطع ارشد و دکترا که گرایشهای بسیار متنوعی دارند و به دلیل فراهم بودن شرایط بورسیه رشته حقوق در ترکیه بیشتر است.
همچنین درصورتیکه قصد دارید تا تحصیلات خود را در مقاطع بالاتر ادامه دهید به آزمون ALES نیاز دارید؛ اما برای کارشناسی آزمون یوس یا SAT مورد قبول است. شما نیز درصورتیکه متقاضی تحصیل در ترکیه هستید میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان دراینخصوص با کارشناسان ما در مؤسسه مهاجرتی علم ویرا در ارتباط باشید.
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای