دانشجویان بین المللی در ترکیه
توسط تیم علم ویرا
1 دی 3

نکات مهم برای دانشجویان بین المللی در ترکیه

تحصیل در ترکیه به‌عنوان دانشجوی بین‌المللی می‌تواند یک تجربه غنی و ارزشمند باشد و فرصت‌های زیادی را برای رشد شخصی، اکتشاف فرهنگی و آموزش باکیفیت ارائه دهد. یکی از مهم‌ترین نکات برای دانشجویان بین المللی در ترکیه، آگاهی از جنبه‌های مختلف تحصیل در این کشور جذاب است. شرایط تحصیل در ترکیه در طیف متنوعی از دانشگاه‌ها، رشته‌ها و مقاطع تحصیلی برای دانشجویان از سراسر دنیا فراهم شده است. بررسی کامل الزامات و شرایط تحصیل در ترکیه به دانشجویان کمک می‌کند تا مسیر اخذ پذیرش تحصیلی را آسان‌تر پشت بگذارند.

تحصیل در برترین دانشگاه های ترکیه امکانات آموزشی، رفاهی و تحقیقاتی منحصربه‌فردی را برای دانشجویان فراهم می‌کند. ترکیه دارای میراث‌فرهنگی و تاریخی غنی و متنوعی است و تجربه زندگی دانشجویی منحصربه‌فردی را برای دانشجویان بین‌المللی فراهم می‌کند. در ادامه این مقاله از سری مقالات علم ویرا با ما همراه باشید تا به بررسی نکات مهم برای دانشجویان بین‌المللی در ترکیه بپردازیم.

هرآنچه که باید به‌عنوان دانشجویان بین ‌المللی در ترکیه بدانید!

تحصیل در خوش‌آب‌وهواترین کشور منطقه، به‌عنوان دانشجویان بین‌ المللی در ترکیه می‌تواند تجربه‌ای ارزشمند باشد. تحصیل در ترکیه آموزش باکیفیت بالا، تنوع فرهنگی و فرصت‌هایی برای رشد شخصی به دانشجویان ارائه می‌دهد.  در ادامه نکات لازم برای تحصیل در ترکیه را برای کمک به دانشجویان آینده‌نگر که می‌خواهند تصمیم آگاهانه‌ای برای آینده تحصیلی خود اتخاذ کنند، ارائه می‌دهیم:

سیستم آموزش عالی ترکیه

1. سیستم آموزش عالی ترکیه

سیستم آموزش عالی ترکیه از دانشگاه‌های دولتی، دانشگاه‌های خصوصی و مراکز آموزشی فنی و حرفه‌ای تشکیل شده است. سال تحصیلی در این کشور از سپتامبر تا ژوئن با یک سیستم ترمی (هر ترم شامل 3 ماه) در حال اجرا است. ترکیه طیف متنوعی از رشته‌های تحصیلی را در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری به دانشجویان بین المللی در ترکیه ارائه می‌دهد. تحقیق و شناسایی انواع موسسات آموزشی در ترکیه به شما کمک می‌کند بهترین گزینه را برای اهداف آکادمیک خود انتخاب کنید.

2. شرایط پذیرش

شرایط تحصیل دانشجویان بین المللی در ترکیه بسته به نوع دانشگاه، مقطع و زبان تحصیلی متفاوت باشد. به‌طورکلی، دانشجویان برای اخذ پذیرش از دانشگاه‌های ترکیه به یک مدرک دیپلم معتبر، مدرک مهارت زبان (ترکی یا انگلیسی)، آزمون ورودی (YOS یا SAT) یا آزمون‌های ورودی خاص دانشگاه نیاز دارید. برای اطلاع دقیق از شرایط تحصیل در ترکیه باید به وب‌سایت دانشگاه موردنظر خود مراجعه کنید. توجه داشته باشید که هر یک از این دانشگاه‌ها ممکن است رویه خاصی را برای پذیرش دانشجویان در نظر بگیرند.

3. مهارت زبان دانشجویان بین المللی در ترکیه

بسیاری از دانشگاه‌ها رشته‌های تحصیلی را به زبان انگلیسی به دانشجویان بین المللی در ترکیه ارائه می‌دهند؛ اما یادگیری زبان ترکی پایه زندگی روزمره و ادغام فرهنگی را آسان‌تر می‌کند. برخی از دانشگاه‌ها دوره‌های آموزشی زبان را برای دانشجویان ارائه می‌دهند. به‌طورکلی، دانشجویان برای تحصیل در ترکیه ملزم به ارائه مدرک زبان انگلیسی (IELTS، TOEFL) یا ترکی (TOMER) بسته به زبان رشته انتخابی خود هستند.

4. ویزای دانشجویی و مجوز اقامت

دانشجویان بین المللی در ترکیه باید قبل از ورود خود به این کشور ویزای دانشجویی دریافت کنند. بدین منظور، دانشجویان باید مدارک لازم که شامل مدارک شناسایی، نامه پذیرش دانشگاه، پاسپورت معتبر، عکس، مدرک زبان، گواهی تمکن مالی و… هستند را به نزدیک‌ترین سفارت ترکیه در کشور خود ارائه دهند. دانشجویان پس از اخذ ویزای دانشجویی و ورود به ترکیه باید نسبت به اخذ مجوز اقامت در اداره مهاجرت اقدام نمایند.

شهریه ها و بورسیه های تحصیلی ترکیه

5. شهریه‌ ها و بورسیه‌ های تحصیلی

هزینه تحصیل برای دانشجویان بین المللی در ترکیه بسته به نوع دانشگاه، رشته، مقطع و زبان تحصیلی متفاوت است. هزینه تحصیل در رشته‌هایی مانند پزشکی، مهندسی، دندانپزشکی، پرستاری و… از سایر رشته‌ها هزینه بیشتری دارند. تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی هزینه بالاتری نسبت به مقطع کارشناسی دارد. زبان تحصیل نیز بر هزینه تحصیل دانشجویان بین المللی در ترکیه تأثیرگذار است. تحصیل به زبان انگلیسی گران‌قیمت‌تر از زبان ترکی است. دولت ترکیه امکان برخورداری از بورسیه‌ها و کمک‌هزینه‌های تحصیلی را برای دانشجویان فراهم کرده است. دانشجویان بین‌المللی می‌توانند با برخورداری از شرایط لازم از این بورسیه‌ها بهره‌مند شوند.

6. محل اقامت

برترین دانشگاه‌های ترکیه اغلب گزینه‌های مختلف مسکن را در اختیار دانشجویان قرار می‌دهند. این اقامتگاه‌ها معمولاً در محوطه دانشگاه یا خارج از آن قرار دارند. هزینه اقامتگاه برای دانشجویان بین المللی در ترکیه بسته به نوع مسکن (خوابگاه دانشجویی، آپارتمان، خانه مشترک و…) و محل تحصیل متفاوت است. معمولاً گزینه‌های آپارتمان و اجاره‌ خانه می‌تواند برای دانشجویان پرهزینه‌تر از خوابگاه‌های دانشجویی باشد. علاوه بر این، اقامت در شهرهای بزرگ مانند استانبول، آنکارا و… گران‌قیمت‌تر از شهرهای کوچک است. قبل از اقدام به اخذ پذیرش تمام گزینه‌های اقامتی را بررسی کنید و تحقیقات لازم را انجام دهید.

7. بیمه سلامت

دانشجویان بین المللی در ترکیه باید در طول اقامت خود در این کشور از پوشش بیمه درمانی برخوردار باشند. برخی از دانشگاه‌ها طرح‌های بیمه درمان را به دانشجویان ارائه می‌دهند. هزینه بیمه سلامت در ترکیه بسته به نوع بیمه (خصوصی یا دولتی) متفاوت است. دانشجویان باید به‌محض ورود به ترکیه در مورد گزینه‌های موجود و مقرون‌به‌صرفه بیمه دانشجویی تحقیقات لازم را انجام دهند.

8. تبادل فرهنگی

ترکیه از نظر فرهنگی کشوری غنی و متنوع با جمعیتی عمدتاً مسلمان است. آشنایی با آداب‌ورسوم، سنت‌ها و هنجارهای اجتماع محلی برای کمک به‌ سهولت سازگاری فرهنگی برای دانشجویان بین‌المللی در ترکیه امری ضروری است. ترکیه دارای تشابه فرهنگی زیادی با کشور عزیزمان ایران است و به همین دلیل دانشجویان ایرانی زیادی این کشور را برای ادامه تحصیل انتخاب می‌کنند.

زندگی دانشجویی و خدمات پشتیبانی برای دانشجویان بین المللی در ترکیه

 

9. زندگی دانشجویی و خدمات پشتیبانی

برترین دانشگاه های ترکیه باشگاه‌های دانشجویی، سازمان‌ها و خدمات پشتیبانی مختلفی را برای کمک به دانشجویان به‌منظور ادغام و پیشرفت تحصیلی ارائه می‌دهند. دانشجویان بین المللی در ترکیه با شرکت در فعالیت‌های فوق‌برنامه، ورزش و رویدادهای فرهنگی، این فرصت را خواهند داشت تا تجربه‌ای غنی و پربار برای خود رقم بزنند. پیوستن به این باشگاه‌ها و سازمان‌های شبکه‌ای دانشجویی این فرصت را برای شما فراهم می‌کند تا دوستان جدیدی پیدا کنید و تجربه کلی خود را به‌عنوان یک دانشجوی بین‌المللی در ترکیه بهبود ببخشید.

10. فرصت‌ های پس از فارغ‌ التحصیلی

دانشجویان بین المللی در ترکیه می‌توانند پس از اتمام تحصیلات خود فرصت‌های شغلی مختلفی را در این کشور کشف کنند. باتوجه‌به اعتبار بالای مدارک تحصیلی برترین دانشگاه های ترکیه، دانشجویان می‌توانند در این کشور یا سایر کشورهای دنیا مشغول به کار شوند. بسیاری از دانشگاه‌های ترکیه خدمات شغلی را برای حمایت از دانشجویان برای موفقیت در مسیر حرفه‌ای خود ارائه می‌دهند.

شرایط تحصیل در ترکیه

تحصیل به‌عنوان دانشجویان بین المللی در ترکیه، نیازمند برآورده‌کردن الزامات و شرایط خاصی است. شرایط تحصیل در ترکیه به عوامل مختلفی از جمله نوع دانشگاه، رشته و مقطع تحصیلی بستگی دارد. در ادامه به بررسی شرایط تحصیل در ترکیه می‌پردازیم:

1. الزامات تحصیلی  و زبان

دانشجویان بین‌المللی برای تحصیل در ترکیه باید تحصیلات متوسطه خود را به پایان رسانده باشند و دارای مدرک دیپلم معتبر باشند. برخی از دانشگاه‌ها محدودیت معدل یا ریزنمرات دروس خاص را برای پذیرش دانشجویان در نظر می‌گیرند.

مدرک زبان یکی از الزامات مهم برای تحصیل به‌عنوان دانشجویان بین المللی در ترکیه است. اگر قصد تحصیل در رشته‌های ترکی زبان را دارید، باید مدرک معتبر مهارت زبان ترکی (TOMER) را ارائه دهید. برای تحصیل در برنامه‌های انگلیسی‌زبان باید مدارک آزمون‌های معتبر و بین‌المللی مانند IELTS یا TOEFL را ارائه دهید.

آزمون ورودی برای دانشجویان بین المللی در ترکیه

2. آزمون ورودی

برخی از دانشگاه‌ها (اغلب دانشگاه‌های دولتی) از آزمون‌های ورودی استاندارد مانند SAT، YOS، ACT و… برای پذیرش دانشجویان بین المللی در ترکیه استفاده می‌کنند. برای اطلاع دقیق از آزمون‌های ورودی دانشگاه موردنظر خود به وبسایت رسمی دانشگاه مراجعه کنید.

3. مدارک

دانشجویان بین المللی برای تحصیل در برترین دانشگاه های ترکیه باید در هنگام درخواست اخذ پذیرش و ثبت‌نام مدارک لازم را به دانشگاه ارائه دهند. از جمله مدارک لازم برای تحصیل به‌عنوان دانشجویان بین المللی در ترکیه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مدرک دیپلم
  • ریزنمرات تحصیلی
  • پاسپورت معتبر
  • مدرک زبان ترکی یا انگلیسی
  • چند قطعه عکس
  • انگیزه‌نامه
  • توصیه‌نامه
  • گواهی تمکن مالی
  • هزینه درخواست
  • رزومه و…

4. ویزای دانشجویی و مجوز اقامت

دانشجویان بین المللی در ترکیه برای تحصیل در این کشور باید ویزای دانشجویی دریافت کنند. این فرایند شامل درخواست ویزا و ارائه مدارک لازم است. پس از ورود به ترکیه دانشجویان باید ظرف یک ماه نسبت به اخذ مجوز اقامت اقدام کنند. این مجوز به دانشجویان بین‌المللی اجازه می‌دهد در حین تحصیل در ترکیه به صورت قانونی در این کشور اقامت داشته باشند.

5. بیمه درمانی

دانشجویان بین المللی در ترکیه باید در حین اقامت و تحصیل خود در این کشور از پوشش بیمه درمانی برخوردار باشند. این دانشگاه‌ها آموزش باکیفیت، امکانات منحصربه‌فرد و فضایی عالی را برای دانشجویان بین المللی در ترکیه ارائه می‌دهند. بااین‌حال، بسیار مهم است که دانشجویان قبل از هرگونه اقدام برای اخذ پذیرش تحقیقات لازم را انجام دهند و مناسب‌ترین گزینه را برای اهداف آکادمیک خود انتخاب کنند. دانشجویان می‌توانند از بیمه دانشجویی، بیمه‌های دولتی یا خصوصی بهره‌مند شوند.

برترین دانشگاه های ترکیه

این کشور خوش‌آب‌وهوا دارای دانشگاه‌های متعددی است که آموزش باکیفیت بالا و محیطی دلپذیر برای دانشجویان بین المللی در ترکیه ارائه می‌دهند. این دانشگاه‌ها متعهد به ارائه بالاترین کیفیت امکانات آموزشی، رفاهی و تحقیقاتی به دانشجویان هستند و زمینه‌های لازم برای موفقیت تحصیلی و شغلی فارغ‌التحصیلان فراهم می‌کنند. در ادامه لیستی از برترین دانشگاه های ترکیه به شما ارائه می‌دهیم.

دانشگاه فنی خاورمیانه

1. دانشگاه فنی خاورمیانه (METU)

دانشگاه فنی خاورمیانه که در آنکارا واقع شده است، یکی از برترین دانشگاه های ترکیه محسوب می‌شود. این دانشگاه طیف گسترده‌ای از رشته‌های تحصیلی را در زمینه مهندسی، علوم طبیعی، علوم اجتماعی و… ارائه می‌دهد. این دانشگاه در رتبه‌بندی‌های ملی و بین‌المللی همواره خوش درخشیده است و به یکی از بهترین انتخاب‌ها برای دانشجویان بین المللی در ترکیه تبدیل شده است.

2. دانشگاه بوغازیچی

دانشگاه بوغازیچی که در شهر استانبول واقع شده است؛ به دلیل برنامه‌های قوی خود در مهندسی، علوم طبیعی و علوم اجتماعی شهرت زیادی دارد. هرساله تعداد زیادی از دانشجویان بین‌المللی برای تحصیل در این دانشگاه با هم به رقابت می‌پردازند. دانشگاه بوغازیچی در بین برترین دانشگاه های ترکیه رتبه خوبی دارد و به دلیل شهرت علمی خود در سطح بین‌المللی شناخته شده است.

3. دانشگاه کوچ

دانشگاه کوچ که در سال 1993 در شهر زیبای استانبول تاسیس شد، انواع مختلفی از رشته‌های تحصیلی را در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری ارائه می‌دهد. این دانشگاه به دلیل برتری در زمینه‌های تجارت، مهندسی، حقوق، پزشکی و علوم اجتماعی در سطح ملی و بین‌المللی شهرت زیادی دارد. دانشگاه کوچ همواره در رتبه‌بندی برترین دانشگاه های ترکیه دارای رتبه خوبی است. این دانشگاه یک گزینه محبوب در بین دانشجویان بین المللی در ترکیه است.

4. دانشگاه فنی استانبول ITU

دانشگاه فنی استانبول یکی از قدیمی‌ترین دانشگاه‌های فنی دنیا است که در سال 1773 تاسیس شد. این دانشگاه به دلیل رشته‌های مهندسی و معماری خود شهرت زیادی دارد. دانشگاه فنی استانبول نه تنها در سطح ترکیه، بلکه در سطح بین‌المللی نیز خوش درخشیده است و دارای رتبه خوبی در بین بهترین دانشگاه‌های دنیا است. این دانشگاه با تمرکز خود بر تحقیق و نوآوری به یکی از بهترین دانشگاه‌ها از نظر دانشجویان بین المللی در ترکیه تبدیل شده است.

دانشگاه بیلکنت

5. دانشگاه بیلکنت

دانشگاه بیلکنت که در شهر آنکارا قرار دارد، یک دانشگاه خصوصی است که تأکید زیادی بر تحقیق و پژوهش دارد. این دانشگاه برنامه‌های مختلفی را در زمینه‌هایی مانند مهندسی، علوم طبیعی، علوم‌انسانی، علوم اجتماعی و… در مقاطع مختلف ارائه می‌دهد. دانشگاه بیلکنت به دلیل ارائه مجموعه‌ای از پیشرفته‌ترین امکانات آموزشی، تحقیقاتی و رفاهی، در بین دانشجویان بین المللی در ترکیه از محبوبیت زیادی برخوردار است.

6. دانشگاه سابانجی

دانشگاه سابانجی که در سال 1999 تأسیس شد؛ یک مؤسسه آموزش عالی خصوصی و نوآورانه در استانبول است. این دانشگاه یکی از برترین دانشگاه های ترکیه شناخته می‌شود و تمرکز زیادی بر تحقیقات دارد. دانشگاه سابانجی طیف گسترده‌ای از رشته‌های تحصیلی را در مقاطع مختلف ارائه می‌دهد. این دانشگاه به ارائه زمینه‌هایی مانند مهندسی، علوم طبیعی، علوم اجتماعی و مدیریت به دانشجویان بین المللی در ترکیه، شناخته می‌شود.

7. دانشگاه استانبول

دانشگاه استانبول در سال 1453 در شهر استانبول تاسیس شد؛ یکی از قدیمی‌ترین دانشگاه‌های ترکیه است. این دانشگاه به دلیل ارائه طیف گسترده‌ای از رشته‌های تحصیلی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در زمینه‌های مختلفی مانند مهندسی، پزشکی، علوم انسانی و علوم اجتماعی معروف است. دانشگاه استانبول یکی از معروف‌ترین و محبوب‌ترین دانشگاه‌ها در بین دانشجویان بین المللی در ترکیه است.

8. دانشگاه آنکارا

دانشگاه آنکارا در سال 1946 در شهر آنکارا تاسیس شد و از آن زمان به‌عنوان یکی از برترین دانشگاه های ترکیه شناخته می‌شود. این دانشگاه یکی از دانشگاه‌های دولتی مشهور در ترکیه است که تمرکز زیادی بر تحقیق و توسعه دارد. دانشگاه آنکارا برنامه‌های متنوعی را در زمینه‌هایی مانند مهندسی، علوم طبیعی، علوم اجتماعی و علوم انسانی ارائه می‌دهد. هرساله تعداد زیادی از دانشجویان بین المللی در ترکیه برای اخذ پذیرش از این دانشگاه به رقابت می‌پردازند.

دانشگاه حاجت تپه

9. دانشگاه حاجت تپه

دانشگاه حاجت تپه در آنکارا واقع شده است و هرساله به‌عنوان یکی از برترین دانشگاه های ترکیه رتبه‌بندی می‌شود. این دانشگاه به دلیل برنامه‌های عالی در زمینه پزشکی، علوم بهداشتی، مهندسی و علوم اجتماعی شناخته شده است. این دانشگاه یکی از بهترین گزینه‌ها برای دانشجویان علاقمند به تحصیل رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی در ترکیه است.

10. دانشگاه فنی ییلدیز

دانشگاه فنی ییلدیز یکی از بهترین دانشگاه‌های ترکیه است و هرساله دانشجویان زیادی این دانشگاه را برای تحصیل انتخاب می‌کنند. این دانشگاه در استانبول واقع شده است و به دلیل برنامه‌های مهندسی، معماری و علوم طبیعی خود شهرت زیادی دارد. این دانشگاه یک انتخاب عالی برای دانشجویان بین المللی در ترکیه محسوب می‌شود.

جمع‌بندی

تحصیل به‌عنوان دانشجویان بین المللی در ترکیه می‌تواند یک تجربه متحول‌کننده و غنی در نظر گرفته شود. با درنظرگرفتن نکات مهم تحصیل در برترین دانشگاه های ترکیه، می‌توانید فرصت‌ها و چالش‌های مسیر مهاجرت تحصیلی را در این کشور پر جنب‌وجوش را آگاهانه‌تر بپذیرید. این نکات به شما کمک می‌کنند تجربه تحصیل و زندگی دانشجویی به‌یادماندنی را کسب کنید و علاوه بر رشد آکادمیک، در زمینه‌های فردی و اجتماعی خود را نیز توسعه دهید.

برترین دانشگاه های ترکیه فرصت تحصیل در محیط علمی با بهترین شرایط را برای دانشجویان فراهم می‌کنند. در این مقاله کوشیدیم راهنمای جامعی از شرایط تحصیل در ترکیه به شما عزیزان ارائه دهیم. علم ویرا در کنار شما است تا با موفقیت روند درخواست و اخذ پذیرش و الزامات تحصیل در ترکیه را به‌عنوان یک دانشجوی بین‌المللی پیمایش کنید. برای اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با ما در ارتباط باشید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
برچسب ها

تحصیل در خارج رویا نیست!

اگر شما هم دوست دارید در رشته مورد علاقتون، از جمله رشته های پزشکی در دانشگاه های ترکیه، چین، روسیه، آلمان، ایتالیا، آذربایجان و … تحصیل کنید، فرم زیر را تکمیل کنید تا مشاوران ما در اولین فرصت با شما تماس بگیرند.

نظرات کاربران

یک دیدگاه ثبت کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *





مطالب پیشنهادی
با ما در تماس باشید!
آدرس ما:
تهران:نلسون ماندلا (جردن)- کوچه مروارید- پلاک۸- واحد 403
اردبیل:خیابان حافظ – روبروی پارک حافظ – ساختمان امید طبقه دوم
تبریز:بلوار استاد شهریار(چایکنار) – جنب بهزیستی ساختمان۲۲-طبقه اول