رشته اعضای مصنوعی در خارج یکی از رشتههای جدیدی است که در حال حاضر در دانشگاههای بسیاری در سراسر دنیا پذیرش دانشجو دارد. در واقع این رشته در ارتباط با آموزش نحوه طراحیکردن و ساختن اعضای مصنوعی و وسایل کمکی بر طبق اصول مهندسی و منطبق با آناتومی بدن به دانشجویان است. افراد میتوانند با بررسی شرایط پذیرش این رشته تحصیلات خود را در بهترین دانشگاه های رشته اعضای مصنوعی جهان ادامه دهند.
به این منظور داوطلبان علاقهمند به رشته اعضای مصنوعی باید قبل از آغاز انتخاب رشته اطلاعات کافی در ارتباط با دروس عمومی و اختصاصی و همچنین بازار کار این رشته داشته باشند. برای آشنایی با مزایای رشته اعضای مصنوعی تا انتهای این مقاله از علم ویرا همراه ما باشید.
آشنایی با رشته اعضای مصنوعی در خارج
یکی از رشتههای اعلام شده در دفترچه انتخاب رشته آزمون سراسری ایران و دیگر کشورها رشته اعضای مصنوعی است. ازآنجاکه انتخاب رشته یکی از سرنوشتسازترین مراحل پذیرش در دانشگاههای سراسری است؛ فلذا سعی کنید قبل از هر چیز در ارتباط با این رشته اطلاعات لازم را کسب کنید. افرادی که رتبه و تراز مناسبی را در آزمون سراسری کسب کردهاند و میتوانند در بهترین دانشگاه های رشته اعضای مصنوعی جهان تحصیل کنند، به دنبال یافتن اطلاعات مناسب در ارتباط با مباحث ارائه شده و همچنین بازار کار پس از فارغالتحصیلی هستند.
رشته اعضای مصنوعی در خارج یکی از رشتههای توانبخشی است که در آن نحوه طراحی و ساخت اعضای مصنوعی و وسایل کمکآموزشی بر پایه اصول مهندسی و بر اساس آناتومی بدن آموزش داده میشود. در حقیقت دروس این رشته مجموعهای از علوم پزشکی و علوم مهندسی است. متخصصین رشته اعضای مصنوعی در خارج در سه زمینه حمایت از اعضای ضعیف و ناتوان بدن، اصلاح ناهنجاریها و ساخت اندام مصنوعی جهت اعضای ازدسترفته فعالیت خواهند داشت.
بهتر است بدانید که تفاوت رشته اعضای مصنوعی با مهندسی پزشکی این است که رشته مهندسی پزشکی در حوزه بیومکانیک و الکترونیک کاربرد دارد. در حقیقت طراحی دستگاه رادیولوژی و فیزیوتراپی در حیطه مهندسی پزشکی است. درحالیکه رشته اعضای مصنوعی به طراحی و ساخت وسایل کمکی و اعضای مصنوعی خواهد پرداخت و اعضای مصنوعی در این رشته خارج از بدن همانند دست، پا، چشم و بینی هستند.
در نهایت میتوان نتیجه گرفت که تفاوتهای عمدهای بین این رشته و مهندسی پزشکی وجود دارد؛ زیرا که فارغالتحصیلان مهندسی پزشکی علاوه بر اعضای مصنوعی خارج از بدن پروتزهای داخلی همچون قلب مصنوعی، اعضای پیچیده الکترونیکی و مکانیکی مانند دسته سایبرنتیک را طراحی میکنند؛ اما فارغالتحصیلان اعضای مصنوعی قطعات سادهتری که با ابزار دستی قابلساخت است مانند پایه مصنوعی عادی یا انواع بریس را طراحی میکنند.
دروس ارائه شده در رشته اعضای مصنوعی در خارج
بهطورکلی مدت مجاز تحصیل رشته اعضای مصنوعی در خارج در مقطع لیسانس حدود ۴ سال و برابر با نیمسال تحصیلی است. این مهلت بر اساس قوانین وزارت علوم تغییر خواهد کرد و دانشجو تا زمانی که همه واحدهای کارشناسی خود را پاس کند این امکان را دارد که در چهارچوب قوانین ادامه تحصیل دهد. دروس ارائه شده در اغلب بهترین دانشگاه های رشته اعضای مصنوعی جهان شامل موارد زیر میشود:
بعضی از دروس پایه پزشکی این رشته:
- ارتوپدی
- نورولوژی
- آناتومی اندام فوقانی و تحتانی
- روانشناسی معلولین
- اصول توانبخشی
- آناتومی ستون فقرات
- بعضی از دروس پایه مهندسی این رشته:
- استاتیک
- تکنیک قطعهسازی
- رسمفنی و آمار و روش تحقیق
بعضی از دروس تخصصی رشته:
- درس فیزیولوژی و بیومکانیک 1 و 2 و 3
- اخلاق حرفهای
- طراحی ارتزهای اندام فوقانی
- طراحی پروتزهای اندام تحتانی
- درس طراحی و ساخت ارتزهای ستون فقرات 1 و 2
- پرتزهای زیبایی
- معاینه و ارزیابی
- مدیریت مراکز ارتوپدی فنی
- تکنیک ارتوپدی فنی
تحصیل رشته اعضای مصنوعی در خارج از کشور 2024
همانطور که در بالا بیان شد رشته اعضای مصنوعی در خارج یکی از رشتههای مهم گروه توانبخشی است که امکان ساخت اندامهای مصنوعی یا تقویت اعضای ناتوان را فراهم میسازد. در واقع ساخت پروتز و ارتز جهت بهبود وضعیت زندگی یکی از مهمترین اهداف رشته اعضای مصنوعی است. در بین افرادی که قصد ادامه تحصیل در بهترین دانشگاه های رشته اعضای مصنوعی جهان را دارند برخی مهاجرت تحصیلی یا مهاجرت کاری را به تحصیل در دانشگاههای ایران ترجیح میدهند. به همین دلیل بسیار اهمیت دارد که با شرایط پذیرش دانشگاههای مختلف سراسر دنیا و میزان اعتبار دانشگاهها آشنایی داشته باشند.
در حقیقت نمیتوان با قطعیت گفت برای تحصیل در رشته اعضای مصنوعی در خارج از کشور کدام کشور بهترین گزینه است؛ زیرا که عوامل متعددی در انتخاب کشور مقصد دخیل هستند. از جمله این عوامل میتوان به شهریه هر ترم جهت تحصیل و هزینه زندگی، داشتن مدرک زبان انگلیسی معتبر، اعتبار و رتبه دانشگاه، آینده شغلی و میزان درآمد در این رشته اشاره نمود. از دیگر فاکتورهای مهم جهت انتخاب دانشگاه مقصد برای مهاجرت تحصیلی معادلسازی مدرک فارغالتحصیلان ایران در رشته اعضای مصنوعی در کشورهای دیگر است.
بهترین دانشگاه های رشته اعضای مصنوعی جهان
شاید بهطورکلی بتوان گفت که فاکتورهای مختلفی برای تعیین بهترین دانشگاه های رشته اعضای مصنوعی جهان وجود دارد. از جمله این فاکتورها میتوان به رتبه و رنکینگ دانشگاه های مختلف و سطح علمی آنها اشاره نمود. در ادامه به برخی از برترین دانشگاههای رشته اعضای مصنوعی در سطح جهان اشاره شده است:
- دانشگاه شمال غربی – اوانستون
- پردیس اصلی مؤسسه فناوری جورجیا
- دانشگاه واشنگتن – پردیس سیاتل
- پردیس دانشگاه سن پرزبورگ
- مؤسسه فناوری ماساچوست
- دانشگاه کارنگی ملون
- دانشگاه استنفورد
- دانشگاه کالیفرنیا
- دانشگاه آکسفورد
- دانشگاه ملی سنگاپور
- دانشگاه کمبریج
- دانشگاه هاروارد
بهترین کشورها برای تحصیل در رشته اعضای مصنوعی در خارج
بهطورکلی نمیتوان یک کشور را بهعنوان بهترین کشور برای تحصیل در رشته اعضای مصنوعی در خارج معرفی نمود؛ چرا که هر داوطلب باید بسته به شرایط خود و با درنظرگرفتن فاکتورهای متعدد از جمله شهریه تحصیل و هزینه زندگی، اعتبار و رتبه دانشگاهها، آینده شغلی رشته اعضای مصنوعی در کشورهای مختلف و زبان کشورها بهترین کشورها را برای مهاجرت تحصیلی خود برگزیند و برای اخذ پذیرش از دانشگاههای آن کشور اقدام نماید. مهمترین فاکتور در انتخاب بهترین دانشگاه های رشته اعضای مصنوعی جهان شهریه تحصیل است.
همچنین اعتبار و رتبه بینالمللی دانشگاههای کشورهای مختلف نیز در انتخاب محل تحصیل مؤثر است. زبان نیز یکی دیگر از اصلیترین فاکتورها در انتخاب بهترین کشور برای تحصیل در رشته اعضای مصنوعی در خارج برای هر داوطلب است. برای مثال طبیعتاً فردی که به زبان آلمانی تسلط دارد شرایط مناسبتری برای تحصیل در کشورهای آلمان، اتریش و سوئیس پیش روی خود خواهد داشت. همچنین افرادی که به زبان انگلیسی مسلط هستند شرایط مناسبی برای تحصیل در کشورهای انگلیسیزبان از جمله انگلستان، آمریکا، کانادا، استرالیا و نیوزلند دارند.
طبیعتاً این رشته از رشتههای حساس محسوب میشود و فارغالتحصیلان آن در هر کشوری برای ورود به بازار کار دیگر کشورها باید مدارک خود را به تایید برسانند. به همین دلیل تحصیل این رشته در کشورهای اروپایی دارای مزیت است؛ چرا که در بین کشورهای اروپایی پیمانی به نام معاهده بلونیا امضا شده و فارغالتحصیلان دانشگاههای هر یک از این کشورها میتوانند بدون نیاز به معادلسازی مدارک در دیگر کشورهای عضو مشغول به کار شوند و مدارک آنان مورد تایید خواهد بود. برخی از بهترین کشورها برای تحصیل رشته اعضای مصنوعی در خارج عبارتاند از:
- آلمان
- انگلیس
- روسیه
- استرالیا
- سوئد
- اتریش
- چین
- ترکیه
1. تحصیل رشته اعضای مصنوعی در خارج؛ کشور ترکیه
ترکیه یکی از بهترین مقاصد مهاجرت کاری برای متخصصان حوزه سلامت و سیستم بهداشت و درمان است. در واقع متقاضیان زیادی این کشور را بهعنوان بهترین کشور برای مهاجرت پرستاران، پزشکان، دندانپزشکان و داروسازان انتخاب میکنند. کشور ترکیه یکی از بهترین نظامهای آموزشی دنیا را دارد و سطح آموزش آن بالا است.
افرادی که متقاضی فعالیت در رشته اعضای مصنوعی در خارج از کشور بهویژه ترکیه و دیگر کشورها هستند، باید مدارک تحصیلی و سوابق کاری خود را برای بررسی مدارک در نظام سلامت این کشور ارسال کنند. شایانذکر است افرادی که در رشته اعضای مصنوعی در خارج از کشور مشغول فعالیت میشوند از شرایط درآمدی مناسبی برخوردار هستند و حقوق آنها سالبهسال افزایش خواهد داشت.
2. تحصیل در رشته اعضای مصنوعی در چین
تحصیل در چین یکی از بهترین فرصتها برای دانشجویان بینالمللی است. چین یکی از مهاجرپذیرترین کشورها است و اصلیترین گزینه برای تحصیل در رشته اعضای مصنوعی در خارج نیز به شمار میآید. هزینههای تحصیل در رشته اعضای مصنوعی در کشور چین بسیار ناچیز است و در برخی از دانشگاهها آموزش دانشجویان رایگان است. به همین علت افرادی که در زمینه مالی محدودیت دارند میتوانند از این فرصت استفاده کنند.
3. تحصیل در رشته اعضای مصنوعی در روسیه
یکی از مهمترین مزیتهای کشور روسیه برای دانشجویان ایرانی جهت تحصیل رشته اعضای مصنوعی در خارج عدم وجود مشکل در اعطاکردن ویزای دانشجویی است. همچنین شهریه دورههای تحصیل در روسیه برای رشته اعضای مصنوعی بسیار مناسب است. البته باید گفت که این شهریه برای دورههایی که به زبان روسی ارائه میشود ارزانتر از دورههای انگلیسیزبان است. علاوه بر این، تعداد قابلتوجهی از بهترین دانشگاه های رشته اعضای مصنوعی جهان در این کشور واقع شدهاند. داوطلبانی که متقاضی تحصیل در دانشگاههای روسیه و رشته اعضای مصنوعی هستند میتوانند مدارک خود را به دانشگاههای معتبر این رشته ارسال کنند.
بازار کار رشته اعضای مصنوعی در خارج
بهتر است بدانید افرادی که در رشتههای توانبخشی مانند اعضای مصنوعی ادامه تحصیل میدهند لازم است که در ارتباط با موقعیت شغلی و بازار کار آینده خود آشنایی داشته باشند؛ زیرا که بسیاری از دانشجویان میخواهند بدانند پس از تحصیل در دانشگاه شهریهپرداز میتوانند شغلی پیدا کنند که جبران مبالغ پرداخته شده آنها باشد یا خیر؟
فارغالتحصیلان رشته اعضای مصنوعی در خارج میتوانند در دو بخش خصوصی و دولتی فعالیت کنند. بخش دولتی شامل سازمان بهزیستی، بنیاد جانبازان، هلالاحمر و بیمارستانهای دارای مراکز ارتوپدی فنی است؛ اما باید گفت که حیطه اصلی فعالیت فارغالتحصیلان بخش خصوصی است؛ چراکه رشته اعضای مصنوعی جزء رشتههای معدود توانبخشی است که فارغالتحصیلان میتوانند پس از کسب تجربه لازم مراکز خصوصی را دایر کنند و به افرادی که فلج هستند یا مشکل ارتوپدی دارند و یا افرادی که بیماریهایی مانند صافی کف پا داشته و نیاز به کفش طبی دارند یا دچار قطع عضو هستند خدمات لازم را ارائه کنند.
همچنین دانشجویان بهترین دانشگاه های رشته اعضای مصنوعی جهان که اهل مطالعه و تحقیق هستند در این رشته نوآوریهای بسیار زیادی میتوانند داشته باشند؛ بالاخص در حوزه پروتزهای زیبایی همچون گوش، چشم، بینی مصنوعی که نیروی متخصص آن در کشور بسیار کم است.
درآمد رشته دانشگاهی اعضای مصنوعی چگونه است؟
درآمد رشته اعضای مصنوعی در خارج تا حد بسیار زیادی وابسته به محل اشتغال است. باتوجهبه این که کارشناس در کدام قسمت دولتی یا خصوصی مشغول به کار شود روی درآمد و حقوق بسیار مؤثر خواهد بود. همانطور که میدانید مراکز دولتی حقوق از قبل تعیین شده توسط سازمان را پرداخت میکنند؛ اما اشتغال در مراکز خصوصی متفاوت است. قطعاً حقوقی که مراکز خصوصی به افراد بیتجربه پرداخت میکنند میتواند بسیار محدود باشد؛ اما وضعیت برای پرتجربهها و بامهارتها در این بخش متفاوت است. در حقیقت این افراد میتوانند بهتناسب تجربه و مهارت خود حقوق بیشتری از مراکز دریافت نمایند.
یکی دیگر از منابع درآمد برای کارشناسان این رشته تأسیس مراکز خصوصی توانبخشی است که این مراکز میتوانند درآمدهای بالایی را برای مؤسسان به ارمغان بیاورند. در ادامه به میزان درآمد متخصصان این رشته در برخی از کشورها اشاره شده است:
- 88460 دلار کالیفرنیا
- 82730 دلار تگزاس
- 99880 دلار ماساچوست
- 81090 دلار ایلینوی
- 81460 دلار نیوهمپشایر
- 112260 دلار نیویورک
جمعبندی
همانطور که بیان شد رشته اعضای مصنوعی در خارج یکی از رشتههای حوزه توانبخشی است که با بهرهگیری از اصول مهندسی و بر اساس آناتومی بدن نحوه ساخت اعضای مصنوعی را آموزش میدهد. متقاضیان تحصیل در بهترین دانشگاه های رشته اعضای مصنوعی جهان میتوانند با تحصیل در این رشته آینده شغلی خود را تضمین کنند. همانطور که اشاره شد بهطورکلی مزایای رشته اعضای مصنوعی بسیار بوده که یکی از مهمترین آنها تضمین آینده شغلی متخصصان این حوزه در بسیاری از کشورها است. در حال حاضر به دلیل نیاز به متخصصان، حوزه اعضای مصنوعی بازار کار خوبی در کشور دارد.
شما نیز درصورتیکه علاقهمند به تحصیل این رشته در کشورهای مطرح در این حوزه هستید میتوانید با کارشناسان ما در مؤسسه مهاجرتی علم ویرا در ارتباط باشید. همکاران ما در این مجموعه تمام تلاش خود را به کار خواهند بست تا شما را در این زمینه به بهترین نحو راهنمایی کنند. برای آگاهی از شرایط تحصیل خارج از کشور و دریافت اطلاعات، به بخش مشاوره رایگان مراجعه کنید.
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای