انواع روش های مهاجرت به اوکراین زیاد است. اوکراین کشور پهناوری است که در اروپای شرقی قرار دارد و دارای سنتهای ارزشمند، طبیعتی زیبا و آثار تاریخی گوناگونی است. مرزهای این کشور از شرق به روسیه، از شمال به بلاروس، از غرب به لهستان و مجارستان و از جنوب به دریای سیاه میرسد. ورود به خاک کشور اوکراین برای اموری همچون گردشگری، تحصیلی، تجاری، ترانزیتی و … مستلزم داشتن ویزای این کشور است.
اوکراین با داشتن جاذبههای توریستی زیاد، هزینه های کم زندگی، شرایط مساعد جهت مبادلات تجاری و هزینههای پایین تحصیل، یکی از کشورهایی است که ایرانیان توجه خاصی به آن دارند.
مهاجرت به اوکراین از روشهای مختلفی صورت میگیرد و هرکدام شرایط و ضوابط خاص خود را دارند. لازم به ذکر است که روشهای مهاجرت به این کشور و اخذ ویزای مهاجرتی اوکراین بر اساس قوانین اداره مهاجرت این کشور تعیین میشود.
برای آگاهی از انواع ویزای مهاجرتی اوکراین و مدارک مورد نیاز تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

از دو طریق میتوان نسبت به اخذ ویزای مهاجرتی اوکراین اقدام کرد:
انواع روشهای مهاجرت به اوکراین:
۱٫ ویزای عادی: برای گرفتن ویزای مهاجرتی اوکراین از این طریق میتوانید به کنسولگری اوکراین در کشور خود مراجعه کرده و درخواست خود را به صورت حضوری ثبت کنید.
۲٫ ویزای الکترونیکی: اخذ ویزای الکترونیکی به صورت آنلاین صورت میگیرد. داشتن گذرنامهی یکی از کشورهای واجد شرایط، کارت اعتباری برای پرداخت هزینه ویزا و آدرس ایمیل جهت گرفتن ویزای الکترونیکی لازم است.
پس از گذشت حدودا ۱۰ تا ۱۴ روز، در صورت تایید مدارک و صلاحدید امور کنسولی سفارت اوکراین ویزا برای شما صادر خواهد شد و در نهایت پاسپورت و ویزای شما به آدرسی که اعلام نموده اید، ارسال میگردد.
در سال ۲۰۱۹ ، اوکراین سرانجام پلتفرم E-Visa خود را به بیش از ۵۲ کشور در سراسر جهان گسترش داده و همراه با روابط اتحادیه اروپا ، این کشور در نظر دارد از گردشگری برای ایجاد رونق در کشور استفاده کند.
نکتهی قابل توجهای که در مورد ویزای مهاجرتی اوکراین وجود دارد این است که کشورهایی همچون آمریکا، کانادا، ژاپن، روسیه، برزیل، کشورهای اتحادیه اروپا و … میتوانند بدون ویزا به مدت ۹۰ روز در هر دوره ۱۸۰ روزه وارد این کشور شوند. امکانی که متاسفانه هنوز ایرانیان از آن برخوردار نیستند.
انواع ویزای مهاجرتی اوکراین بر اساس زمان
به طور کلی انواع روشهای مهاجرت به اوکراین برای اقامت اتباع خارجی، به سه نوع تیپ «B, C, D» تقسیم میشود. در ادامه به توضیح هر نوع ویزا و شرایط اخذ آن میپردازیم:
ویزای ترانزیت (Type B)
ویزای نوع B در مواردی صادر میشود که یک فرد خارجی یا بدون تابعیت قصد اقامت کوتاه مدت در این کشور را داشته باشد. این نوع ویزای مهاجرتی اوکراین برای آن دسته از افرادی که قصد ترانزیت از طریق اوکراین را داشته باشند نیز مورد استفاده قرار میگیرد. البته به این مسئله باید توجه داشت که هر دوره ترانزیت بیش از ۵ روز نباشد.
در واقع برای اموری نظیر ترانزیت، حمل و نقل کالا و مسافر، حمل و نقل اعضای خدمه کشتیهای خارجی مستقر در بنادر اکراین میتوان ویزای نوع B را دریافت کرد.
ویزای نوع B به صورت ویزای تک، دو یا چند بار ورود صادر میشود که حداکثر برای ۱ سال یا یک دوره دیگر بسته به مدارک پشتیبان معتبر است.

ویزای کوتاه مدت (Type C)
ویزای نوع C در مواردی صادر میشود که یک فرد خارجی یا بدون تابعیت قصد داشته باشد برای مدت ۹۰ روز (در هر ۱۸۰ روز) در اوکراین اقامت داشته باشد.
ویزاهای کوتاه مدت یا نوع C به صورت ویزای یک بار ورود در بازه ۳ ماهه، دو بار ورود در بازه زمانی ۶ ماه و چند بار ورود با بازه زمانی یک سال صادر میشود. اما برای این ویزای مهاجرتی اوکراین پس از گذشت بیش از ۵ سال دیگر صادر نمیشود.
برای اموری نظیر سفر تجاری، بازدید شخصی از بستگان، فعالیتهای سرمایهگذاری، سیاستی، ماموریتهای خارجی و برای خلبانان یا خدمه هواپیمایی بین المللی به کار برده میشود.
ویزای بلند مدت نوع (Type D)
ویزای نوع D زمانی صادر میشود که فرد خارجی یا بدون تابعیت بخواهد مدت اقامت موقت خود را بیشتر از ۹۰ روز کند. این نوع ویزای مهاجرتی اوکراین که به مجوز اقامت بلندمدت هم مشهور شده است، به عنوان ویزای ورود چندگانه با اعتبار ۹۰ روزه صادر میشود و قابل تمدید است.
مواردی همچون اشتغال، اقامت دیپلماتیک، تحصیلات و سرمایهگذاری شامل این نوع اقامت میباشد.
روشهای مهاجرت به اوکراین و ویزاهای مهاجرتی اوکراین
به دلیل شرایط مطلوب این کشور نسبت به سایر کشورهای اروپای شرقی، بسیاری از افراد متقاضی مهاجرت به این سرزمین برای کار، تحصیل و زندگی هستند. مهاجرت به این کشور بسته به شرایط شما از روشهای مختلفی امکان پذیر است. شایان ذکر است که بعد از گذشت ۳ الی ۵ سال از مدت اقامت، میتوانید اقامت دائم اوکراین و پاسپورت این کشور را دریافت کنید.
برای آگاهی از روشهای موجود برای مهاجرت به این کشور و اخذ ویزای مهاجرتی اوکراین به ادامه مقاله توجه کنید:

انواع مهاجرت به اوکراین
- مهاجرت تحصیلی به اوکراین
- مهاجرت کاری به اوکراین
- مهاجرت به اوکراین از طریق سرمایهگذاری
- مهاجرت به اوکراین از طریق ازدواج
- مهاجرت به اوکراین از طریق تولد
ویزای تحصیلی اوکراین
از جمله ویزای مهاجرتی اوکراین میتوان به ویزای تحصیلی اشاره کرد. به دلیل وجود موسسههای آموزشی فراوانی که در کشور اوکراین وجود دارد، دانشجویان زیادی قصد ادامه تحصیل در این کشور را دارند. در نتیجه، برای رسیدن به این هدف متقاضیان باید نسبت به اخذ ویزای تحصیلی اوکراین اقدام کنند. تحصیل در دانشگاههای اوکراین به دو زبان انگلیسی و اوکراینی صورت میگیرد. لذا برای دریافت پذیرش و سپس ویزا باید مدارک زبان خود را از دانشگاه مورد نظر دریافت کنند. همچنین میتوان دوره پادفک به زبان اوکراینی را گذراند تا در آینده، دریافت اقامت دائم و پیداکردن شغل آسان تر شود.
دانشجویان بینالمللی که دارای ویزای تحصیلی در اوکراین هستند با استفاده از این ویزا، بسته به مقطع تحصیلی خود میتوانند ۲۰ الی ۳۰ ساعت کار پاره وقت داشته باشند. برای گرفتن اقامت دائم اوکراین، دانشجویان باید در سال آخر تحصیلشان شغل مورد نظر خود را پیدا کنند. در این صورت پس از گذشت ۳ سال میتوانند اقامت دائم را بگیرند.
مدارک لازم جهت اخذ ویزای تحصیلی در اوکراین
- پاسپورت با اعتبار بیشتر از ۶ ماه
- ترجمه ریزنمرات مقطع دبیرستان با مهر وزارت خارجه
- ترجمه ریزنمرات پیش دانشگاهی با مهر وزارت خارجه
- مدرک زبان انگلیسی یا اوکراینی
- ترجمه و اصل شناسنامه
- برگه سلامت
- بیمه مسافرتی
- گواهی منفی آزمایش ایدز و هپاتیت
- گواهی تمکن مالی
ویزای کاری اوکراین
یکی از روشهای بسیار پرمخاطب اخیر برای مهاجرت به این کشور و گرفتن ویزای مهاجرتی اوکراین، مهاجرت از طریق کار است. مهاجرت به کشور اوکراین از طریق دو روش اخذ دعوتنامه و سایتهای کاریابی صورت میگیرد.
برای گرفتن ویزای کاری از طریق دعوتنامه، متقاضی باید دعوتنامه و Job offer را از سوی کارفرما دریافت کند. کارفرما برای جذب نیرو ابتدا به مدت ۳ ماه آگهی درخواست نبرو را در کشور خود پخش میکند. اگر بعد از گذشت این مدت نیروی متخصص مورد نیاز خود را پیدا نکرد، اقدام به درج آگهی در اتحادیه اروپا میکند.
در این صورت اگر متقاضی شرایط مورد نیاز کارفرما را داشته باشد میتواند دعوتنامه کاری را دریافت کرده که به دو صورت همکاری بلند مدت و توافق همکاری در پروژهای خاص است. این دعوت نامه از اهمیت بالایی برای گرفتن ویزای کاری اوکراین برخوردار است.

مدارک مورد نیاز برای ویزای کاری اوکراین
- پیش نویس قرارداد کار
- فیش پرداختی مربوط به ویزای کاری اوکراین
- کپی گذرنامه بین المللی با ترجمه محضری
- پاسپورت معتبر
- گواهی عدم سوء پیشینه تاییدشده
- تکمیل فرم درخواست ویزای کاری اوکراین
- ۲قطعه عکس در ابعاد پاسپورتی ( ۴٫۵ در ۳٫۵)
- گواهی تمکن مالی با گردش مالی حساب بانکی در ۹۰ روز گذشته
- ارائه مدارک تحصیلی مرتبط با شغل مورد نظر
- ارائه سوابق شغلی مرتبط با شغل مورد نظر
- گواهی بیمه درمانی با پوشش حداقل ۳۰ هزار یورو
ویزای سرمایه گذاری
اقتصاد رو به رشد این کشور باعث شده تا سالانه افراد زیادی متقاضی مهاجرت به این کشور و سرمایه گذاری در جهت دریافت ویزای مهاجرتی اوکراین باشند. اعتبار این نوع ویزا محدود است اما میتوان با تمدید آن اقامت دائم را به دست آورد.
برای سرمایه گذاری در کشور اوکریان به سرمایهای در حدود صد هزار دلار نیاز است. سرمایه گذاری را میتوان با ثبت شرکت یا خرید ملک در این کشور آغاز کرد. دو نوع شرکت سهامی خاص (TOV) و سهامی عام (PRAT) در این کشور وجود دارد که بسته به نوع کسب و کارتان میتوانید انتخاب و به ثبت برسانید. پس از ثبت شرکت نیاز به افتتاح حساب بانکی و پرداخت مالیات دارید. در انتها میتوانید نسبت به دریافت اقامت موقت اقدام کنید.
مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای سرمایه گذاری
- فرم تکمیل شده ثبت درخواست
- گواهی مبتنی بر رسمی بودن شرکت
- عدم سابقه کیفری
- نامه امضا سهامداران
- پاسپورت معتبر
- نامه تمکن مالی در خصوص پرداخت پرسنل
ویزای خویشاوندی
بساری از افراد برای گرفتن ویزای مهاجرتی اوکراین اقدام به گرفتن ویزا از طریق ازدواج میکنند. بالغ بر ۸۰ درصد از مجوزهایی که برای اخذ ویزا داده میشود مربوط به روش ازدواج است. کشور اوکراین نیز مانند سایر کشورها به آن دسته از افرادی که با اتباع این کشور ازدواج کنند ویزای اقامت دائم میدهد. پس از ازدواج باید دو سال از زمان ثبت ازدواج بگذرد تا بتوان برای اقامت دائم درخواست داد. در صورتی که فرد بعد از گرفتن مجوز دائم اقامت تصمیم به جدا شدن بگیرد هیچ خللی در اقامت وی رخ نمیدهد.

مهاجرت از طریق تولد فرزند
ساده ترین راه برای گرفتن اقامت دائم، تولد فرزند است. کشور اوکراین آن دسته از کودکانی که در خاک این کشور به دنیا میآیند را تبعه اوکراین شناخته و اقامت این کشور را به آنها میدهد. این موضوع حتی برای آن دسته از فرزندان والدینی که بدون تابعیت هستند هم صدق میکند. والدین با استفاده از فرزند خود میتوانند اقامت دائم اوکراین را گرفته و بدون هیج محدودیتی به زندگی و کار در این کشور بپردازند.
سخن پایانی
همانطور که در این مقاله به آن اشاره شد، کشور اوکراین در چند سال اخیر یکی از کشور های محبوب در حوزه مهاجرت بوده است. به دلیل شرایط آب و هوایی، اقتصاد رو به رشد، موسسههای علمی معتبر و هزینههای زندگی مقرون به صرفه تعداد زیادی از ایرانیان تصمیم به مهاجرت و گرفتن ویزای مهاجرتی اوکراین و اقامت دائم در این کشور گرفتهاند. امید است که توانسته باشیم شما را با راههای مهاجرتی و شرایط گرفتن ویزای مهاجرتی اوکراین آشنا کرده باشیم.